Meest gestelde vragen

Lees deze vragen goed door, misschien kun je hier het antwoord op jouw vraag wel vinden!


Hoe ziet een studio eruit? 

De stichting is gevestigd bij het woonhuis, het huis is verdeeld in drie verschillende delen. De kleine studio is aan de voorkant van het huis. Hier staat een eettafel, bureau, grote voorraadkast en een bed. Het leef oppervlakte 5m x 6m en een slaapkamer van 4.5 x 6m. Hierbij zit een badkamer aangesloten van 3m x 1m met een douche en toilet. We hebben een douche met lauw water, opgewarmd door de zon. Bij elk bed staat een ventilator. De airco kan op speciaal verzoek worden aangesloten. Er is aan de achterkant van het huis een grotere studio met twee aparte slaapkamers. We slapen in principe allemaal apart maar het kan voorkomen dat aanmeld periodes deels overlappen. Het kan in dit geval voorkomen dat je samen slaapt op een kamer. 


Ik vind het leuk om het eiland te verkennen, kan dat als ik intern verblijf? 

Vrijwilligerswerk bij Pippi's Opvang is elke ochtend van 7.00 tot 12.00, + 2 middagen per week (15.00 tot 19.00) als oproepkracht. 

Tussen 12.30 tot 13.00 kan je het terrein verlaten en je kan terugkomen tussen 18.00 tot 18.30 

We houden het openen en sluiten van de poort op deze momenten om de rust voor de dieren te bewaren op de opvang. 

Je zal een auto of scooter moeten huren, het openbaar vervoer sluit niet aan op de route. Fietsen is geen veilige optie. 

Wij raden aan om 2 weken extra tijd te reserveren voor een welverdiende vakantie aan het einde van de help-periode. Zodat je het eiland kan verkennen, samen met vrienden en familie. Wij kunnen meedenken voor een geschikt hotel, op basis van jouw wensen. De vrijwilliger studio gaat door naar jouw vervanging, wij kunnen geen vakantiegangers een slaapplek bieden.  

 


Gaat het vrijwilligersteam met elkaar op stap? 

Als je dol bent op stappen en feesten kan je beter extern verblijven.

De werk shiften lopen vaak uit en anders zijn er wel dieren die extra medische toezicht nodig hebben, omdat ze ziek zijn geworden of revalideren. Na een moeilijke tijd.

Soms gaan we met het team uit eten, reken op ongeveer 1x per maand. We bestellen regelmatig eten aan huis.

Website Dushifood.com.  De volledige rekening zal gesplitst worden door alle teamleden. Na afloop ontvang je een betaalbezoek, voor jou deel. 

Uitgaan tot in de nacht betekend dat je een hotel buiten de opvang boekt.


Hebben vrijwilligers vrije dagen?

  • Extern werk je de ochtend van 7.00 tot 12.00
  • Intern elke ochtend en 2x per week een middag van 15.00 tot 19.00
    Wij staan elke dag met onze voeten in de klei. In de brandende zon te strijden voor de Dieren in Nood. Ook met een zere teen, hoofdpijn of loopneus de dieren hebben eten, drinken en een schoonverblijf nodig. Deze zorg is voor 365 dagen per jaar. Wij hebben een beperkt aantal bedden beschikbaar, deze zijn bedoelt voor de echte strijders. 

Na de help-periode kan je een welverdiende vakantie inplannen. Samen met vrienden en of familie genieten van het eiland. Wij kunnen helpen met leuke B&B of hotel uitzoeken. 


Ik heb geholpen bij een manege, ponykamp of kinderboerderij is dit vergelijkbaar?

Absoluut niet vergelijkbaar. Op een Rescue Center werk je met getraumatiseerde dieren. Ze zijn snel overprikkeld, angstig en vinden veranderingen lastig. Structuur en regelmaat is heel belangrijk. 

Je begint met de simpele taken, schilderen, schoonmaken en poepscheppen.  Na loop van tijd krijg je meer verantwoordelijkheid en kans om met de speciale dieren te werken. Trello is een handig programma, wat je kan gebruiken op je telefoon. Hierin staat een duidelijke taakverdeling per teamlid.  


Ik wil langer blijven dan 3 maanden,  is dat mogelijk? 

Jazeker! Wij streven naar een vast team. Je mag zo lang blijven als je wilt maar het is fijn voor de stichting om een richtlijn te weten voor het inplannen van de studio’s. Je kan natuurlijk, ook uitgroeien tot vaste kracht. 


Wanneer kan vrienden/familie de opvang bezoeken? 

Bij ons is het niet mogelijk om de opvang te bezoeken. Dit omdat wij zorgen voor getraumatiseerde en verwaarloosde dieren. Rust en veiligheid vinden wij noodzakelijk op de opvang, zodat dit een veilige plek blijft voor de dieren. Wel kun je je aanmelden voor een zwemwandeling met paarden. De dieren die hier aan meedoen zijn voldoende gesocialiseerd en lopen graag met je mee! 


Hoe kan ik jullie financieel helpen? 

Wat fijn dat je ons wilt helpen! Alle kleine beetjes helpen. Kijk voor deze vraag even op de pagina help ons


Ik wil graag een dier adopteren, hoe gaat dat precies in zijn werk?

Voor deze informatie willen we je graag door verwijzen naar de adoptieprocedure pagina. Hier staat informatie over de adoptieprocedure bij Pippi's. Ook kun je vast een kijkje nemen bij dieren ter adoptie


Wat is het adres van de opvang? 

Het adres van de opvang is onbekend. Hier hebben wij voor gekozen, omdat we de rust op de opvang willen bewaren. De dieren hebben tijd nodig om te herstellen van hun trauma's en het leven op straat. Ook zijn wij met het team altijd druk bezig met de zorg van de dieren. Er is geen tijd te verspillen, wij redden het liefst zoveel mogelijk dierenlevens. 


Kunnen mijn kinderen na schooltijd komen helpen met het verzorgen van de dieren? 

We werken met vaste dierverzorgers, die de dieren goed kennen en “ander” gedrag, minder eetlust meer slapen zullen opmerken. We vinden het belangrijk dat de dieren niet teveel stress ervaren omdat verschillende mensen de opvang bezoeken. We hebben een minimale leeftijd van 18 jaar oud. Voor lang termijn, interne vrijwilligers, vaste krachten en stagiaires. 


Ik heb een bedrijf en wil jullie graag ondersteunen namens mijn bedrijf, hoe gaat dit?

Wat fijn dat je ons wil ondersteunen namens je bedrijf! Voor meer informatie kijk even op de pagina voor bedrijven.


Krijg ik de borg terug aan het einde van de periode?

Dat is zeker de bedoeling! Wanneer je de studio vies achterlaat of schade hebt aangericht zullen wij deze kosten in mindering brengen op de vooruitbetaalde borg. De borg voor de studio bedraagt €250,- deze zal vooruitbetaald worden aan de stichting op de dag van aankomst. Je ondertekent ook een huurcontract en een privacyverklaring.


Ik zou graag stagelopen bij Pippi's?

Dat kan! Wij bieden verschillende mogelijkheden aan voor Dierverzorging, Administratief, Telefoniste, Media stage, bedrijfseconomie ect.

Onze dagelijkse werktijden: 

7.00 tot 12.00 

15.00 tot 19.00 

Contact met school kan via mail i.v.m. tijdsverschil. Vaak beantwoord ik de berichten in de avonduren, op een rustig moment. 


Wat zijn de uitgaven tijdens het verblijf? 

Je kan zelf bepalen hoeveel je uitgeeft aan boodschappen en verzorgingsproducten zoals shampoo, zeep, tandpasta, wc papier ect. De boodschappen zijn vaak wel duurder dan in Nederland. 

Verder heb je weinig kosten, we zijn bijna altijd op de opvang. Soms een enkele keer naar een Happy Hour, tour, strand, stad of restaurant. Je kan er ook voor kiezen op de opvang te blijven bij de dieren.


Wat kost het verblijf in de studio? 

€25,- per dag. De borg voor de studio bedraagt €250,- 


Cadeau tip voor jezelf

Na vele intense weken vrijwilligerswerk op de opvang. Nodig je partner, familie en/of vrienden uit, na je laatste dag werkzaam op de opvang. Je kan dan samen het eiland verkennen en vakantie te vieren in een leuk hotel, buiten de opvang. 

 

Welke vaccinaties heb je nodig op Curacao?

Een tetanus prik is aangeraden, de vaccinatie kost een “prikkie” en is 10 jaar geldig.

Heb je geen tetanus vaccinatie dan kan dat ook nog altijd binnen 24 uur worden opgehaald bij de dokter op het eiland, nadat je een grote wond of beet hebt opgelopen. 


Welke verzekering? 

Zorg dat jij, jezelf goed (reis)verzekerd! Je bent volledig op "Eigen Risico" op de opvang. Ooms verzekering is een aanrader.


Wat neem je mee naar Curacao?

Je het beste gemakkelijke kleding dragen wat snel droogt, rubberen jodphurs en neem veel paar sokken mee, lange sokken ter bescherming van je enkels! Ook zijn een pet en zonnebril aangeraden. Bescherm jezelf tegen de zon.  Draag bij voorkeur een T-shirt, geen hemdjes dan verbrand je sneller. Ook staat het netter naar klanten, toeristen en lokale bewoners.


Neem SOWIESO een goed werkende laptop mee! Een harde schijf met films, muziek voor wanneer het internet slecht is op de opvang.  Een koptelefoon is ook top, tijdens het werk kan je luisterboeken, muziek of podcasts luisteren. Voor je telefoon is een heuptasje of legging/broek met zakken handig. 

Handdoeken en beddengoed zijn er meer dan genoeg die je kan gebruiken, deze hoef je niet mee te nemen van thuis. Tegen de muggen kan je het beste Vicks vaporub zalf gebruiken en allergie pilletjes zoiets als Loratadine. 


Wat zijn de eisen bij de douane?

Je komt niet werken op de opvang. Daarom heb je Geen “verklaring van rechtswege” nodig om op het eiland te verblijven. Koop bij voorkeur een wijzigbaar retourticket! Stel je blijft langer op de opvang helpen, dan kan je de terugvlucht, zonder problemen voorbij laten gaan.

Als je een proefperiode succesvol hebt geholpen op de opvang, is het in wederzijds overleg mogelijk een vaste samenwerking aan te gaan met elkaar. 

Zodat je na de vrij tegenstaande periode van 6 maanden, zonder problemen op het eiland kan verblijven. Je kan dan een legitimatie van Curaçao 

Officiële weg en informatie:

https://www.naarcuracao.com/verklaring-van-rechtswege/

https://gobiernu.cw/nl/ministerionan/justitie/sector-rechtshandhaving-openbare-orde-en-veiligheid/toelatingsorganisatie-curacao/


Hoe kan ik helpen vanuit Nederland?

Er liggen voor de stichting altijd donaties en nodige spullen. De verzamelpunten zijn in Rockanje en Breda. Jij kan super goed helpen door een deel mee te nemen. De spullen komen in jouw koffer, invoerrecht vrij aan op Curaçao. Via post en op de boot moeten we hoge invoerrechten betalen.

De vrijwilligers in Nederland kunnen een pakket samenstellen en naar jouw huisadres versturen.

Handbagage kan je met 12 kilo maximaal benutten, en de koffer met 23 kilo. Wel even dubbelchecken op de website van Tui Fly en KLM. Ook kan je een extra koffer bijboeken. Vooral TUI Fly is hierin erg goedkoop.


Staat jouw vraag er niet bij, neem contact op via mail: info@pippisopvang.com