Meest gestelde vragen

Lees deze vragen goed door, misschien kun je hier het antwoord op jouw vraag wel vinden!


Wanneer kom ik in aanmerking voor de betaalde baan? 

Als ervaren vrijwilliger kan je doorgroeien naar een betaalde baan. Wij verlangen naar een vast team, volledig op elkaar is ingespeeld. Zodat wij de opvangdieren professionele zorg verlenen. Ben jij 6 maanden, het liefst langer inzetbaar dan kan je solliciteren op de vacatures. Elke (onervaren) vrijwilliger kan in aanmerking komen voor de betaalde baan. Reken ongeveer op drie maanden inwerktijd, als je komt helpen zonder ervaring. 


Hoe kan ik solliciteren? 

Een sollicitatie begint bij jezelf voorstellen via een aanmeld formulier, cv en motivatie. Hierop volgt bij interesse vanuit de stichting een bel-afspraak.


Wanneer werkt het team? 

Het Pippi's Opvang team is opgedeeld in shifts;

Ochtend van 7.00 tot 12.00

Middagen van 15.00 tot 19.00 

Avond van 21.00 tot 23.00 


Gaat het vrijwilligersteam met elkaar op stap? 

Natuurlijk kan dat! Uitgaan tot in de nacht betekend dat je een hotel buiten de opvang boekt i.v.m rust voor de opvangdieren. Hou wel rekening met de zorg van de dieren de volgende ochtend, ze rekenen op jou. 


Hebben stagaires en vrijwilligers vrije dagen?

Verblijf je extern dan help je de doordeweekse de ochtenden van 7.00 tot 12.00 en twee middagen van 15.00 tot 19.00. extra werken kan altijd in overleg. Verder kan je zelf jouw tijd indelen. 


Ik heb geholpen bij een manege, ponykamp of kinderboerderij is dit vergelijkbaar?

Absoluut niet vergelijkbaar. Op een Rescue Center werk je met getraumatiseerde dieren. Ze zijn snel overprikkeld, angstig en vinden veranderingen lastig. Structuur en regelmaat is heel belangrijk. 

Je begint met de simpele taken; schilderen, schoonmaken en poepscheppen.  Na loop van tijd krijg je meer verantwoordelijkheid en kans om met de speciale dieren te werken. Trello is een handig programma, wat je kan gebruiken op je telefoon. Hierin staat een duidelijke taakverdeling per teamlid.  


Zou ik later kunnen beginnen aan de shift? 

We beginnen om 7.00 in de ochtend tot 12.00 dan is het heet! De middag shift begint om 15.00 tot 19.00. Soms lopen de shifts uit bijvoorbeeld bij een noodgeval, omdat we met levende dieren werken. Dagen vliegen voorbij, tijd is zeer kostbaar. De enige oplossing is efficiënt omgaan met de dagindeling, we werken daarom allemaal volledige shiftes. Tussendoor de poort gesloten houden bespaard ons een hoop geblaf van de honden en tijd omdat we allemaal met volledige focus werken.

Het is daarom niet mogelijk om later te beginnen of eerder te stoppen. 


Wanneer kunnen vrienden/familie de opvang bezoeken? 

Bij ons is het niet mogelijk om de opvang te bezoeken. Dit omdat wij zorgen voor getraumatiseerde en verwaarloosde dieren. Rust en veiligheid vinden wij noodzakelijk op de opvang, zodat dit een veilige plek blijft voor de dieren. Wel kun je je aanmelden voor een zwemwandeling met paarden  De dieren die hier aan meedoen zijn voldoende gesocialiseerd en lopen graag met je mee! 


Hoe is het om in de zon te werken? 

De felle zon op Curaçao, is het hele jaar zeer intens. Reken op +30 graden dat is erg warm, zeker om in te werken. Zorg daarom dat je ruim voldoende water meebrengt en kleding of zonnebrand wat beschermd tegen de zon. 


Wat zijn de meest voorkomende werkzaamheden? 

Na 10 jaar ervaring kan ik (Tamara) je vertellen dat het leven op een rescue center intens is! Volgers zien het "leven" als een romantische droom, zoals een tijdschrift of tekenfilm. Ik kan je NU al vertellen, er komt veel poep bij kijken! Het zou erg eentonig zijn als we alle poepschep video's gaan posten op social media. 


Ik zoek een betaalde baan, hoe kom ik in aanmerking? 

  • Als vrijwilliger kan je doorgroeien naar een betaalde baan.
  • Jij hebt werkervaring en diepe inhoudelijke kennis. 
  • Je staat stevig in je schoenen, helpt graag de kar trekken.
  • Je werkt liever met cowboys dan grijze muizen.
  • Samen met het team, zorg jij voor veiligheid en de juiste begeleiding van de vrijwilligers en stagiaires. 
  • Je verwacht minstens een jaar te blijven als vaste kracht. 

Hoeveel dieren zijn er om te verzorgen? 

Wij verzorgen met een klein team +90 dieren, vaak met gedragsproblemen en zeer stressgevoelig.  De dieren op het rescue center werken aan lichamelijk herstel en door gewenning krijgen ze weer vertrouwen! Ook runnen wij een Dierenhotel voor alle soorten huisdieren. 


Als ik een dag, niet kom werken maar sta wel op het rooster? 

Als een dreamteam staan we samen sterk tegen dierenleed! Ook met feestdagen of een dag dat het hard regent of wanneer je minder fit of niet lekker bent. Elke dag rekenen de dieren op hun verzorgers, als jij niet komt is dat een extra belasting voor het team! Wij staan als team 365 dagen per jaar, in de brandende zon te strijden voor de Dieren in Nood. Ook met een zere teen, hoofdpijn of loopneus de dieren hebben eten, drinken en een schoonverblijf nodig. 


Is het mogelijk om via jullie hulp te krijgen om een externe woon- en slaapplek te vinden? 

Wij kunnen altijd advies geven bij het zoeken van een logeerplek. De stichting bevindt zich nabij Sint Jorisbaai. Je kan de volgende zoekfuncties gebruiken:  Santa Catharina, Dushi Huisje Curacao, Seru Coral dan zit je op enkele kilometers bij ons vandaan. Je kan intern verblijven op de opvang


Wat is het adres van de opvang? 

Het adres van de opvang is onbekend. Hier hebben wij voor gekozen, omdat we de rust op de opvang willen bewaren. De dieren hebben tijd nodig om te herstellen van hun trauma's en het leven op straat. Ook zijn wij met het team altijd druk bezig met de zorg van de dieren. Er is geen tijd te verspillen, wij redden het liefst zoveel mogelijk dierenlevens. 


Kunnen mijn kinderen na schooltijd komen helpen met het verzorgen van de dieren? 

We werken met vaste dierverzorgers, die de dieren goed kennen en “ander” gedrag, minder eetlust meer slapen zullen opmerken. We vinden het belangrijk dat de dieren niet teveel stress ervaren omdat verschillende mensen de opvang bezoeken. We hebben een minimale leeftijd van 18 jaar oud. Voor lang termijn, interne vrijwilligers, vaste krachten en stagiaires. 


Hoe kan ik jullie financieel helpen? 

Wat fijn dat je ons wilt helpen! Alle kleine beetjes helpen. Kijk voor deze vraag even op de pagina help ons


Stage lopen


Ik zou graag stagelopen bij Pippi's?

Dat kan! Wij bieden verschillende mogelijkheden aan voor Dierverzorging, Administratief, Telefoniste, Media stage, bedrijfseconomie ect. Bekijk onze vacatures

Onze dagelijkse werktijden: 

7.00 tot 12.00 

15.00 tot 19.00 

Contact met school kan via mail i.v.m. tijdsverschil. Vaak beantwoord ik de berichten in de avonduren, op een rustig moment. 


Intern verblijf

Wat kost het verblijf in de studio? 

€25,- per dag. De borg voor de studio bedraagt €250,- 
Blijf je een langere periode helpen, dan kunnen we na een maand een wederdienst bespreken met gesloten beurs. Om de kosten laag te houden tijdens de peiode bij de stichting. 


Krijg ik de borg terug aan het einde van de periode?

Dat is zeker de bedoeling! Wanneer je de studio vies achterlaat of schade hebt aangericht zullen wij deze kosten in mindering brengen op de vooruitbetaalde borg. De borg voor de studio bedraagt €250,- deze zal vooruitbetaald worden aan de stichting. Je ondertekent ook een huurcontract en een privacyverklaring.


Hebben vrijwilligers vrije dagen?

  • Intern help je elke ochtend van 7.00 tot 12.00 en twee middagen van 15.00 tot 19.00 en/of de avondronde bij voldoende ervaring. Alle overige tijd kan je zelf indelen, hou wel rekening met onze poorttijden. 

Hoe ziet een studio eruit? 

De stichting is gevestigd bij het woonhuis, het huis is verdeeld in drie verschillende delen. De kleine studio is aan de voorkant van het huis. Hier staat een eettafel, bureau, grote voorraadkast en een bed. Het leef oppervlakte 5m x 6m en een slaapkamer van 4.5 x 6m. Hierbij zit een badkamer aangesloten van 3m x 1m met een douche en toilet. We hebben een douche met lauw water, opgewarmd door de zon. Bij elk bed staat een ventilator. De airco kan op speciaal verzoek worden aangesloten. Er is aan de achterkant van het huis een grotere studio met twee aparte slaapkamers. We slapen in principe allemaal apart maar het kan voorkomen dat aanmeld periodes deels overlappen. Het kan in dit geval voorkomen dat je samen slaapt op een kamer. 


Ik twijfel om intern te verblijven, wat is belangrijk te weten? 

Als jij gelukkig wordt bij het idee dat je met honden in je bed slaapt. Miauwende katten bij je slaapkamer raam staan te gluren.  Als diervriendelijk, natuurmens ben je hier helemaal thuis tussen de dieren! We zitten erg afgelegen bij de Sint Jorisbaai. 


Ik wil langer blijven dan 3 maanden,  is dat mogelijk?

Jazeker! Wij streven naar een vast team. Je mag zo lang blijven als je wilt maar het is fijn voor de stichting om een richtlijn te weten voor het inplannen van de studio’s. Je kan natuurlijk, ook uitgroeien tot vaste kracht. 


Ik vind het leuk om het eiland te verkennen, kan dat als ik intern verblijf? 

Tussen 12.00 tot 12.30 kan je het terrein verlaten en je kan terugkomen om 15.00 of tussen 19.00 tot 19.30 

We houden het openen en sluiten van de poort op deze momenten om de rust voor de dieren te bewaren op de opvang. 

Je zal een auto of scooter moeten huren, het openbaar vervoer sluit niet aan op de route. Fietsen is geen veilige optie. 


Ik twijfel, kan ik later wisselen om extern te verblijven? 

Wij hebben een beperkt aantal bedden beschikbaar, deze zijn bedoelt voor de echte strijders. Het zou voor de stichting erg jammer zijn als een studio leegstaat omdat jij last minut annuleert. 


Er is veel tijdsverschil, wanneer kan ik familie bellen? 

Iedereen heeft pauze tussen 12.00 tot 15.00 Cur-tijd in NL is het 6 uur later tijdens de zomertijd, in de winter is er 5 uur tijdsverschil. Verblijf je intern dan kan je tussen de middag jezelf terugtrekken in de studio, voor een welverdiende siësta.  Een mooi moment om te bellen met het thuisfront, Netflix kijken, gezond of chocolade eten, Cola drinken, een boek lezen of online (school)lessen volgen. Me time voor jou! 


Zijn deze plekken beschikbaar tussen de opvang en de stad, zodat we 's avond en in het weekend het eiland kunnen bekijken en overdag bij jullie aan het werk kunnen. En dat wij op beide plekken makkelijk kunnen komen zonder beschikking te hebben over een auto?

Je kan een scooter huren, eigen vervoer is noodzakelijk op Curacao. Taxi is erg druk en het openbaar vervoer is totaal anders geregeld. Vanuit de opvang moet je bijna 4 km lopen naar de bushalte. Aanrader huur een auto. 


Wat zijn de uitgaven tijdens het verblijf? 

Je kan zelf bepalen hoeveel je uitgeeft aan boodschappen en verzorgingsproducten zoals shampoo, zeep, tandpasta, wc papier ect. De boodschappen zijn vaak wel duurder dan in Nederland. 

Verder heb je weinig kosten, we zijn bijna altijd op de opvang. Soms een enkele keer naar een Happy Hour, tour, strand, stad of restaurant. Je kan er ook voor kiezen op de opvang te blijven bij de dieren.


Ik ben panisch van insekten, kan ik intern verblijven? 

Er lopen ook gekko's rond en soms een verdwaalde kakkerlak, muis, rat of duizendpoot. Leguanen komen niet naar binnen maar klimmen wel in de tuin. Ook vliegen er wilde parkieten rond, die je kent uit de kleine kooitjes. 


Cadeau tip voor jezelf

Wij raden aan om 2 weken extra tijd te reserveren voor een welverdiende vakantie voooraf of aan het einde van de help-periode. Zodat je het eiland kan verkennen, samen met vrienden en familie. Wij vanuit de stichting kunnen meedenken voor een geschikt hotel op basis van jouw vakantie wensen. De vrijwilligers studio gaat door naar jouw opvolger, wij hebben beperkte slaapplaatsen.  


Voorbereidingen vanuit Nederland

Welke vaccinaties heb je nodig op Curacao?

Een tetanus prik is aangeraden, de vaccinatie kost een “prikkie” en is 10 jaar geldig.

Heb je geen tetanus vaccinatie dan kan dat ook nog altijd binnen 24 uur worden opgehaald bij de dokter op het eiland, nadat je een grote wond of beet hebt opgelopen. 


Welke verzekering? 

Zorg voor een eigen (reis) verzekering, better safe than sorry. Je bent volledig op eigen risico op de opvang. Ooms verzekering is een aanrader voor als je gaat emigreren.


Wat neem je mee naar Curacao?

Je het beste gemakkelijke kleding dragen wat snel droogt, rubberen jodphurs en neem veel paar sokken mee, lange sokken ter bescherming van je enkels! Ook zijn een pet en zonnebril aangeraden. Bescherm jezelf tegen de zon.  Draag bij voorkeur een T-shirt, geen hemdjes dan verbrand je sneller. Ook staat het netter naar klanten, toeristen en lokale bewoners.


Neem SOWIESO een goed werkende laptop mee! Een harde schijf met films, muziek voor wanneer het internet slecht is op de opvang.  Een koptelefoon is ook top, tijdens het werk kan je luisterboeken, muziek of podcasts luisteren. Voor je telefoon is een heuptasje of legging/broek met zakken handig. Kleding gaat stuk en is snel vies, neem daarom niet je lievelings kleding mee. Een regenjas is ook zeker een aanrader voor tijdens de tropische stortbuien. 

Handdoeken en beddengoed zijn er meer dan genoeg die je kan gebruiken, deze hoef je niet mee te nemen van thuis. Tegen de muggen kan je het beste Vicks vaporub zalf gebruiken en allergie pilletjes zoiets als Loratadine. 


Wat zijn de eisen bij de douane?


Hoe kan ik helpen vanuit Nederland?

Er liggen voor de stichting altijd donaties en nodige spullen. De verzamelpunten zijn in Rockanje en Breda. Jij kan super goed helpen door een deel mee te nemen. De spullen komen in jouw koffer, invoerrecht vrij aan op Curaçao. Via post en op de boot moeten we hoge invoerrechten betalen.

De vrijwilligers in Nederland kunnen een pakket samenstellen en naar jouw huisadres versturen.

Handbagage kan je met 12 kilo maximaal benutten, en de koffer met 23 kilo. Wel even dubbelchecken op de website van Tui Fly en KLM. Ook kan je een extra koffer bijboeken. Vooral TUI Fly is hierin erg goedkoop.


Staat jouw vraag er niet bij, neem contact op via mail: info@pippisopvang.com