Elize

Elize stuurde eind 2020 een spontaan bericht, via het vrijwilligers aanmeldformulier. 

 

Deze piepjonge meid zag zichzelf al helemaal rondlopen, als dierenredder bij de stichting. Tijdens het moment van de aanmelding, was ze nog geen 18 jaar. Wij hanteren een leeftijdsgrens, vanwege veiligheid. Ze kon niet wachten tot het moment daar was om naar Pippi's op Curaçao te komen.

 

Intern was geen enkel probleem! "Leuk juist". Half januari 2021, was het eindelijk zover! Er stond een heel nieuwsgierig, verlegen meisje op de stoep. Vol met vragen en afwachtend. 

 

Nu werkt Elize de nieuwe vrijwilliger(s) in. Ze verteld haar ervaring, als startende vrijwilliger bij Pippi's. De eerste maand was lastig was voor haar. Ze was erg onwennig, voelde zich niet thuis in het team.

 

Deze doorzetter, dacht logisch na. Stelde de juiste vragen en maakte elke dag een nieuwe zelfstandige stap. Nu is ze apentrots Trots, op haar job als vaste hondenverzorger.

 

Na drie maanden strijden heeft Elize met drie extra maanden verlengt, omdat ze er niet aan moet denken om te vertrekken.

 

Ze loopt hier stoer rond met de boormachine. Rijdt rond als een Cowgirl, is doelgericht en intens gehecht aan de dieren. Beide zijn wij dol op podcast luisteren, zodat we onszelf kunnen blijven ontwikkelen. Hierover is dan veel te bespreken tijdens het eten. 

 

Helaas voor Pippi's, begint in september een nieuw schooljaar. Haar doel is een medicijn tegen Kanker te ontdekken, ter ere van haar overleden papa. Wat heeft ze een liefde voor haar vader!

 

Ook is ze mijn persoonlijke beschermengel, wanneer ik wanhopig ben, geen uitweg meer zie. Luistert naar mij, begrijpt me en denkt mee in oplossingen.

 

Na extreem lange dagen werkwerken, blijft ze doorgaan met het huis poetsen, keuken schoonmaken en de was ophangen tussendoor belt ze gezellig met het thuisfront. Ze wilt echt alle ballen hooghouden, voor mij en de dieren!  Met regelmaat stuur ik Elize naar bed, die meid blijft maar doorgaan!

 

Zeldzaam, ik herken mezelf steeds meer. Alleen ben jij zachter, en liever!!!  Je bent een stukje Pippi's geworden, hoort er helemaal bij en zit duidelijk in ons hart. 

 

Ik hoop nooit meer afscheid te nemen van elkaar, we zien je graag weer in de volgende zomervakantie.

 

Voor nu, zijn we nog 3 maanden een team!!! 

 

Liefs, Tamara

Ik ben mega trots op Elize en ontzettend dankbaar!