Meest gestelde vragen

Lees deze vragen goed door, misschien kun je hier het antwoord op jouw vraag wel vinden!


Hoe ziet een studio eruit? 

De stichting is gevestigd bij het woonhuis, het huis is verdeeld in drie verschillende delen. De kleine studio is aan de voorkant van het huis. Hier staat een eettafel, bureau, grote voorraadkast en een bed. Het leef oppervlakte 5m x 6m en een slaapkamer van 4.5 x 6m. Hierbij zit een badkamer aangesloten van 3m x 1m met een douche en toilet. We hebben een douche met lauw water, opgewarmd door de zon. Bij elk bed staat een ventilator. De airco kan op speciaal verzoek worden aangesloten. De toelage voor de extra airco, elektra kosten bedraagt: €12,50,- per dag. Er is aan de achterkant van het huis een grotere studio met twee aparte slaapkamers. We slapen in principe  allemaal apart maar het kan voorkomen dat aanmeld periodes deels overlappen. Het kan in dit geval voorkomen dat je samen slaapt op een kamer. 


Ik vind het leuk om het eiland te verkennen, kan dat als ik intern verblijf? 

Vrijwilligerswerk bij Pippi's Opvang is super hard werken. Met regelmaat onderschatten mensen hoeveel verantwoordelijkheid erbij komt kijken op een rescue centrum met getraumatiseerde dieren ! Het is zeer intens om (minimaal) 3 maanden puur en alleen stichting draaien. Wij streven naar een gemotiveerd team, zoekend naar werk en klusjes.

Vrijwilligerswerk is absoluut niet voor iedereen weggelegd, overal waar jij bent zijn dieren. Het is een unieke ervaring om het rescue leven 100% te ervaren. 

Je leeft met +85 zorgelijk dieren. Bij ziekte slapen ze bij jou en de teamleden in de studio, vaak zelfs in bed voor de extra vitamine love. Zieke dieren zijn gewond, geopereerd, spugen en/of hebben zelfs last van diarree. Het is een loodzwaar maar onvergetelijk avontuur om Dieren in Nood te helpen.

Wij raden aan om  2 weken extra tijd te reserveren voor een welverdiende vakantie, aan het einde van de help-periode. Zodat je het eiland kan verkennen, samen met vrienden en familie. Wij kunnen meedenken voor een geschikt hotel, op basis van jouw wensen. De vrijwilliger studio gaat door naar jouw vervanging, wij kunnen geen vakantiegangers een slaapplek bieden.  

 


Gaat het vrijwilligersteam met elkaar op stap? 

Na een lange dag werken in de zon, hebben we de puf er niet meer voor om te gaan feesten. De werk shiften lopen vaak uit en anders zijn er wel dieren die extra medische toezicht nodig hebben, omdat ze ziek zijn geworden of revalideren na een moeilijke tijd.

Soms gaan we met het team uit eten, reken op ongeveer 1x per maand. Wel bestellen we graag eten wat aan huis zal worden bezorgd: friet, sushi en pizza of iets anders van de website Dushifood.com.  De volledige rekening zal gesplitst worden door alle teamleden. Na afloop ontvang je een betaalbezoek, voor jou deel. 

Uitgaan tot in de nacht doen we sowieso Nooit! De dieren hebben altijd toezicht en zorg nodig.  


Hebben vrijwilligers vrije dagen?

Wij staan echt elke dag met onze voeten in de klei, in de brandende zon te Strijden voor de Dieren in Nood. Ook met een zere teen, hoofdpijn of knie de dieren hebben eten, drinken en een schoonverblijf nodig. Deze zorg is voor 365 dagen per jaar. Wij hebben een beperkt aantal bedden, deze zijn bedoelt voor mensen met een +10 inzet wat gegevens is uit een goed hart.

Na de minimale periode van 3 maanden,  kan je vakantie pakken. Het is dan leuk om zelfstandig met vrienden en of familie te genieten van het eiland. 


Ik heb geholpen bij een manege, ponykamp of kinderboerderij is dit vergelijkbaar?

Op een Rescue Center werk je met getraumatiseerde dieren. Ze zijn snel overprikkeld, angstig en vinden veranderingen lastig. Structuur en regelmaat is heel belangrijk! We werken daarom met Trello een handig programma, wat je kan gebruiken op je telefoon. Hierin staat een duidelijke taakverdeling per teamlid.  


Ik wil langer blijven dan 3 maanden,  is dat mogelijk? 

Jazeker! Wij streven naar een vast team. Je mag zo lang blijven als je wilt maar het is fijn voor de stichting om een richtlijn te weten voor het inplannen van de studio’s. Wij hebben een minimale periode van 12 weken (90 dagen) Het minste, het kleinste wat is toegestaan.  Als we een goed team zijn met een fijne samen werking, hoef je nooit meer weg!!! 

 


Ik ben niet beschikbaar voor de periode van 12 weken, maken jullie hierin een uitzondering? 

Een van onze meest gestelde vragen! Het is een heel bewuste keuze om met interne vrijwilligers samen te werken. Wij maken geen uitzondering voor een kortere periodes.


Wanneer kan vrienden/familie de opvang bezoeken? 

Bij ons is het nooit mogelijk om de opvang te bezoeken. Dit omdat wij zorgen voor getraumatiseerde en verwaarloosde dieren. Rust en veiligheid vinden wij noodzakelijk op de opvang, zodat dit een veilige plek blijft voor de dieren. Wel kun je je aanmelden voor een zwemwandeling met paarden. De dieren die hier aan meedoen zijn voldoende gesocialiseerd en lopen graag met je mee! 


Hoe kan ik jullie financieel helpen? 

Wat fijn dat je ons wilt helpen! Alle kleine beetjes helpen. Kijk voor deze vraag even op de pagina help ons


Ik wil graag een dier adopteren, hoe gaat dat precies in zijn werk?

Voor deze informatie willen we je graag door verwijzen naar de adoptieprocedure pagina. Hier staat informatie over de adoptieprocedure bij Pippi's. Ook kun je vast een kijkje nemen bij dieren ter adoptie


Wat is het adres van de opvang? 

Het adres van de opvang is geheim. Hier hebben wij voor gekozen, omdat we de rust op de opvang willen bewaren. De dieren hebben tijd nodig om te herstellen van hun trauma's en het leven op straat. Ook zijn wij met het team altijd druk bezig met de zorg van de dieren. Er is geen tijd te verspillen, wij redden zoveel mogelijk dierenlevens. 


Kunnen mijn kinderen na schooltijd komen helpen met het verzorgen van de dieren? 

We werken met vaste dierverzorgers, die de dieren goed kennen en “ander” gedrag, minder eetlust meer slapen zullen opmerken. We vinden het belangrijk dat de dieren niet teveel stress ervaren omdat verschillende mensen de opvang bezoeken. We hebben een minimale leeftijd van 18 jaar oud. Voor lang termijn, interne vrijwilligers, vaste krachten en stagiaires. 


Ik heb een bedrijf en wil jullie graag ondersteunen namens mijn bedrijf, hoe gaat dit?

Wat fijn dat je ons wil ondersteunen namens je bedrijf! Voor meer informatie kijk even op de pagina voor bedrijven.


Krijg ik de borg terug aan het einde van de periode?

Dat is zeker de bedoeling! Wanneer je de studio vies achterlaat of schade hebt aangericht zullen wij deze kosten in mindering brengen op de vooruitbetaalde borg. De borg voor de studio bedraagt €250,- deze zal vooruitbetaald worden aan de stichting op de dag van aankomst. Je ondertekent ook een huurcontract en een privacyverklaring.


Ik zou graag stagelopen bij Pippi's?

Dat kan! Wij bieden verschillende mogelijkheden aan voor Dierverzorging, Administratief, Telefoniste, Media stage, bedrijfseconomie ect.

Wij staan hiervoor open, mits je intern verblijft. En werkt volgens onze dagelijkse werktijden: 

7.00 tot 12.00

15.00 tot 19.00 

Contact met school kan via mail i.v.m. tijdsverschil. Vaak beantwoord ik de berichten in de avonduren, op een rustig moment. 


Ik kan niet intern verblijven kan ik dan toch vrijwilligerswerk doen bij het Rescue Center? 

Iedereen verblijft intern, met een minimale periode van 12 weken. Op deze manier zijn er weinig prikkels voor de dieren, ook kan jij helemaal landen op de opvang en vol focus aan de slag gaan. Hiermee besparen we ontzettend veel tijd en stress.

 


Wat zijn de uitgaven tijdens het verblijf? 

De super gelukkige scharrelkippen leggen verse eieren. De eieren kan je onbeperkt eten, als ontbijt of avondeten. 

2x per dag krijg jij als vrijwilliger, van de stichting een warme "Diervriendelijke Vegan maaltijd" en een brood maaltijd.

Wij bestellen gezamenlijk “1x per maand” Online boodschappen bij Goisco.com

1x per maand gaat iemand van het team naar de winkel: Hyper Mangusa, Vreugdenhil of Van der Tweel (Albert Hein).

De vrijwilliger bon zal gesplitst worden per persoon, en de persoonlijke kosten worden verrekend met een betaalverzoek via ING. Je kan zelf bepalen hoeveel je uitgeeft aan boodschappen en verzorgingsproducten zoals shampoo, zeep, tandpasta, wc papier ect. 

Verder heb je weinig kosten, we zijn bijna altijd op de opvang. Soms een enkele keer naar een Happy Hour, tour, strand, stad of restaurant. Je kan er ook voor kiezen op de opvang te blijven bij de dieren.


Wat kost het verblijf in de studio? 

€10,- per dag, dit is de kostprijs. Je kan “huishoudelijke klussen” verrichten voor de huur van de studio, dat betekend de studio’s + badkamerschoon en fris houden, gezamenlijke keuken/woonkamer en porch poetsen. Honden was en vrijwilligerskleding in de wasmachine, uithangen en opvouwen. Koken en afwassen. De taken worden verdeeld, binnen het vrijwilligersteam. De huishoudelijke taken gebeuren in eigen vrije tijd, reken op 1 a 2 uur per dag. 


Cadeau tip voor jezelf

Na vele intense weken vrijwilligerswerk op de opvang. Nodig je partner, familie en/of vrienden uit, na je laatste dag werkzaam op de opvang. Je kan dan samen het eiland verkennen en vakantie te vieren in een leuk hotel, buiten de opvang. 

 

Welke vaccinaties heb je nodig op Curacao?

Een tetanus prik is aangeraden, de vaccinatie kost een “prikkie” en is 10 jaar geldig.

Heb je geen tetanus vaccinatie dan kan dat ook nog altijd binnen 24 uur worden opgehaald bij de dokter op het eiland, nadat je een grote wond of beet hebt opgelopen. 


Welke verzekering? 

Zorg dat jij, jezelf goed (reis)verzekerd! Je bent volledig op "Eigen Risico" op de opvang. Ooms verzekering is een aanrader.


Wat neem je mee naar Curacao?

Je het beste gemakkelijke kleding dragen wat snel droogt, rubberen jodphurs en neem veel paar sokken mee, lange sokken ter bescherming van je enkels! Ook zijn een pet en zonnebril aangeraden. Bescherm jezelf tegen de zon.  Draag bij voorkeur een T-shirt, geen hemdjes dan verbrand je sneller. Ook staat het netter naar klanten, toeristen en lokale bewoners.


Neem SOWIESO een goed werkende laptop mee! Een harde schijf met films, muziek voor wanneer het internet slecht is op de opvang.  Een koptelefoon is ook top, tijdens het werk kan je luisterboeken, muziek of podcasts luisteren. Voor je telefoon is een heuptasje of legging/broek met zakken handig. 

Handdoeken en beddengoed zijn er meer dan genoeg die je kan gebruiken, deze hoef je niet mee te nemen van thuis. Tegen de muggen kan je het beste Vicks vaporub zalf gebruiken en allergie pilletjes zoiets als Loratadine. 


Wat zijn de eisen bij de douane?

Je komt niet werken op de opvang. Daarom heb je Geen “verklaring van rechtswege” nodig om op het eiland te verblijven. Koop bij voorkeur een wijzig baar retourticket! Stel je blijft langer op de opvang helpen, dan kan je de terugvlucht, zonder problemen voorbij laten gaan.

Als je 3 maanden succesvol hebt geholpen op de opvang, is het mogelijk een vaste samenwerking aan te gaan met elkaar. 

Zodat je na de vrij tegenstaande periode van 6 maanden, zonder problemen op het eiland kan verblijven. Je kan dan een legitimatie van Curacao 

Officiële weg en informatie:

https://www.naarcuracao.com/verklaring-van-rechtswege/

https://gobiernu.cw/nl/ministerionan/justitie/sector-rechtshandhaving-openbare-orde-en-veiligheid/toelatingsorganisatie-curacao/


Hoe kan ik helpen vanuit Nederland?

Er liggen voor de stichting altijd donaties en nodige spullen. De verzamelpunten zijn in Rockanje en Breda. Jij kan super goed helpen door een deel mee te nemen. De spullen komen in jouw koffer, invoerrecht vrij aan op Curacao. Via post en op de boot moeten we hoge invoerrechten betalen.

De vrijwilligers in Nederland kunnen een pakket samenstellen en naar jouw huisadres versturen.

Handbagage kan je met 12 kilo maximaal benutten, en de koffer met 23 kilo. Wel even dubbelchecken op de website van Tui Fly en KLM. Ook kan je een extra koffer bijboeken. Vooral TUI Fly is hierin erg goedkoop.


Staat jouw vraag er niet bij, neem contact op via mail: info@pippisopvang.com