Aanmelden stage of vrijwilligerswerk

Super leuk dat je interesse hebt in stage of vrijwilligerswerk.

Na 9 jaar ervaring kan ik (Tamara) je vertellen dat het leven op een rescue center intens is, voor Iedereen die komt helpen! Volgers zien het "leven" als een romantische droom, zoals een tijdschrift of tekenfilm. Ik kan je NU al vertellen, er komt veel poep bij kijken! Het is mega hard werken. Het zou erg eentonig zijn als we alle poepschep video's gaan posten op social media. 

Durf jij: 

Het RADICAAL anders te doen. Er vol in te staan.

BELANGELOOS te geven!

Samen met het team te staan voor de dieren in nood.Wij verzorgen met een klein team +85 dieren, vaak met gedragsproblemen en zeer stressgevoelig omdat ze hier zijn voor een weg naar herstel! Dagen vliegen voorbij, tijd is zeer kostbaar. De enige oplossing is efficiënt omgaan met de dagindeling. We beginnen al om 7.00 in de ochtend tot meestal 11.00 dan is het heet! 

 

De felle zon op Curacao is het hele jaar zeer intens, zeker om in te werken. Tussen de middag, eten we een gezamenlijke warme maaltijd, de vrijwilliger ruimtes schoon en fris houden, draaien een was in de machine en genieten daarna allemaal van een welverdiende siësta in de studio's. Een mooi moment om te bellen met het thuisfront, Netflix kijken, een boek lezen of online (school)lessen volgen. Me time voor jou!

 

Iedereen verblijft intern, met een minimale periode van 12 weken. Op deze manier zijn er weinig prikkels voor de dieren, ook kan jij helemaal landen op de opvang en vol focus aan de slag gaan. Hiermee besparen we ontzettend veel tijd en stress.

 

Cadeau tip voor jezelf, na vele intense weken vrijwilligerswerk op de opvang. Nodig je partner, familie en/of vrienden uit, Na je laatste dag werkzaam op de opvang. Je kan dan samen het eiland verkennen en vakantie te vieren in een leuk hotel, buiten de opvang. 

 

Bij Pippi's leer je met structuur werken, er is altijd een duidelijke taakverdeling. Na een korte inwerkperiode 1 a 2 dagen, ga je zelfstandig aan de slag met eigen werkzaamheden. Waar jij verantwoordelijk voor bent. Trello is onze beste vriend, hierin hebben wij een uitgebreide taakverdeling, werkinstructies en overzichtslijsten. Elke vrijwilliger kan  de informatie ten allertijden inkijken, het geeft overzicht en een duidelijke verdeling van de zorg voor de dieren. 

 

Stap UIT je kop en kom werken vanuit je HART!

 

Na het invullen van het formulier, gaan we samen kijken welke taken het beste bij jou past. We maken vooraf doelen voor de geplande periode en gaan voor groei. Er zijn altijd ontzettend veel mogelijkheden, als je met passie en plezier meedraait binnen het Pippi's team!

 

We zoeken energieke mensen die gewend zijn om te werken. Bruisen van de goede ideeën! Gelukkig worden bij het idee dat je met honden in je bed slaapt.  En miauwende schattige katten bij je slaapkamer raam. Er lopen ook gekko's rond en soms een verdwaalde kakkerlak, muis, rat of duizendpoot. Leguanen komen niet naar binnen maar klimmen wel in de tuin. Ook vliegen er wilde parkieten rond, die je kent uit de kleine kooitjes. 

 

Als een dreamteam staan we sterk tegen dierenleed, dat betekent 7 dagen per week zorgen! Ook met feestdagen of een dag dat het hard regent of wanneer je minder fit bent dan op andere dagen. Elke dag in het jaar voorzien wij de dieren van eten, schone verblijven, onderhoud verblijven, medicatie en verzorging. Social media, zwemwandelingen, het huishouden, koken, wassen draaien kan ook niet blijven liggen, want het stapelt snel op! 

Adem jij dierenliefde en kan je geen genoeg krijgen van het helpen van hulpeloze dieren in nood?  Meld je aan als intern stagiair of vrijwilliger. Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op. 

 

Let op, het is alleen mogelijk voor volwassenen ouder dan 18 jaar tot maximaal 40 jaar. We zoeken hulp voor 7 dagen, per week, minimaal 12 weken aangesloten beschikbaar. We werken met getraumatiseerde dieren en het inwerken kost veel tijd, waarin wij met Liefde investeren!

 

Als diervriendelijk, natuurmens ben je hier helemaal thuis tussen de dieren!

Oja, we eten vegetarisch en zelfs het liefst Vegan. 

 

Lees ook: de meest gestelde vragen 

Hopelijk tot gauw!

Werktijden Stage/vrijwilligerswerk:

7 ochtenden van 7.00 tot 11.00 

7 middagen van 15.00 tot 19.00 

Koken en huishoudelijke taken, gebeurd buitenom de bovenstaande vrijwilligerstijden.!