Waarom is Pippi's geen bezoek adres?

Wij zorgen voor minstens 80 getraumatiseerde en verwaarloosde dieren, rust regelmaat en hygiëne is ontzettend belangrijk.

Tamara heeft er heel bewust voor gekozen om met een klein team samen te werken. Bijzonderheden worden direct opgemerkt. Je kan hierbij denken aan minder eetlust, afzonderen, agressie en/of stresssignalen.

 

Door structuur en regelmaat weten de dieren vrij snel wat ze kunnen verwachten, dat geeft vertrouwen en versnelt het proces van herstel. 

 

Gedurende de dag zijn wij met verschillende werkzaamheden bezig: 

  • Schoonmaken van verblijven, tegelijkertijd lopen groepen honden rond te scharrelen op de vlakte. 
  • Ongewenst getoeter aan de poort, zorgt altijd voor onrust. Honden gaan blaffen en gaan gestrest rondrennen. In het ergste geval krijgen ze ruzie omdat ze in paniek raken en elkaar willen beschermen. Wij moeten van ons werk af en hebben geen zicht meer op de dieren die loslopen.  
  • We delen dagelijks medicatie uit aan de dieren, dit moet nauwkeurig gebeuren. Afleiding is hierbij niet handig! 
  • Zorgvuldige wondverzorging en operaties gebeuren met grote regelmaat, je begrijpt dat op dit moment een telefoon aannemen onmogelijk is, wij zijn daarom alleen per mail bereikbaar.
  • Wanneer we op kantoor zitten hebben we de agenda en gegevens bij de hand en kunnen direct alle gegevens batchen en versturen. 
  • Onze gehandicapte hond Bowie verschonen gebeurd op een aanrecht, net als baby'tjes laat je ze niet alleen met het risico dat ze vallen. Een grote nachtmerrie, als dat gebeurd en zeker met een invalide hond. 
  • Paarden en ezels worden klaargemaakt, we doen dit met muziek en in een ontspannen sfeer. Zodat de paarden en ezels met een frisse mind en goede zin van de opvang vertrekken om volgers te ontmoeten voor de zwemwandelingen
  • Het verven en renoveren van verblijven moet ook gebeuren, net als andere reparatie klussen. Vaak doen we dit in de pauze omdat we tijdens de shifts druk bezig zijn met de verzorging van de dieren. 
  • Kantoorwerkzaamheden doen we dagelijks, vaak ook tijdens de avonden en in het weekend. Doordeweeks is het vaak te druk met dierenartsbezoeken en/of ritten naar het vliegveld met geadopteerde honden en katten. 
  • Het huishouden bijhouden is geen gemakkelijke klus met +12 honden in huis, regelmatig ongelukjes zorgen ervoor dat de berg was dagelijks per meter groeit. 

 

Het is een bewuste keuze niet open te zijn voor publiek. Ons doel is dieren redden en 100% te staan voor hun welzijn en liefdevolle verzorging. Wij bieden onhandelbare, "valse", gehandicapte en angstige dieren een tweede kans en laten hen in alle rust revalideren.

 

Onze ervaring is dat herstel soepeler verloopt met Rust, Reinheid en Regelmaat. Het zorgt voor ontspanning en minder druk, zodat alle dieren zich veilig voelen. Hierbij past geen bezoek, van bezoekers zoals in dierentuinen, het circus, maneges en kinderboerderijen. Wij zijn met trots een oase van rust en vergelijkbaar als een dierenziekenhuis. 

 

Het Pippi’s Team werkt 24/7 voor de dieren, zo maken we ook twee werkdagen in één dag. De werkdag begint volgens planning om 7:00u maar vaak ook al om 5:00u, we werken tot 12:00u, vaak loopt dit uit, door dierenarts bezoeken, of onverwachte situaties. Dieren houden zich niet aan planningen!

 

Om 15:00 uur begint onze tweede werkdag van de dag. We werken allemaal boven ons kunnen om de dieren de beste verzorging te bieden die ze verdienen. De tweede shift stopt meestal rond 22.00 dan hangen we de laatste was op, verschonen Bowie zijn luier, checken alle dieren en doen de laatste afwas.

 

Ook met feestdagen zoals bijvoorbeeld kerst, nieuwjaarsdag valt onder een "normale" werkdag. De tijd dat wij rusten, hebben wij elk moment hard nodig om te herstellen van het loodzware werk in de zon. Het is bloed irritant (sorry voor mijn woorden) als je wakker wordt geschreeuwd aan de poort, omdat mensen "even rond" willen kijken. Paarden wortels willen geven of een zielige hond hebben gezien.

Het is voor ons onmogelijk om alle dieren op het eiland te redden. We willen dolgraag helpen maar hebben beperkte superkrachten, betaalmiddelen en ruimte beschikbaar. Wij krijgen geen steun of support van Curacao, ons werk is vrijwillig en puur uit dierenliefde! We zijn als stichting al jaren ver voorbij de ideale grens, die we voor ogen hadden voor de opname van thuisloze dieren. 

 

Als jij als vriend, melder, kennis, adoptant, volger, bekende voor de poort staat, met de beste bedoelingen, Zorgt dat Altijd voor onrust! Kom alsjeblieft niet langs en ga vooral niet toeteren! Achterhaal mijn privé telefoonnummer niet via via, deze staat bewust niet online of op de website! 

Wij zijn net als jullie ook mensen die behoefte hebben aan slaap, eten en privacy. Natuurlijk leven wij voor de dieren geven alles wat we kunnen aan zorg en liefde.

 

Een toeristische attractie zijn, is niet waar wij voor staan. Wij geven diervriendelijke zorg, waar grenzen worden gerespecteerd! Respecteer ook onze regels en grens, hopend op jullie begrip en fatsoen!

Natuurlijk vinden wij het fantastisch als jij ons volgt via social media. Misschien zelfs een lieve donatie geeft voor de dieren. Dit kan altijd via Instagram, YouTubeFacebook, of via mail: info@pippisopvang.com

We plannen buiten de opvang een afspraak en/of we zien elkaar tijdens een diervriendelijke zwemwandeling met de gesocialiseerde blije dieren bij Sint Jorisbaai. 

 

Interne vrijwilligers en stagiaires werken hard mee, vrienden en familie worden buiten de Opvang gezien. Ook Tamara ontmoet eigen familie en vrienden buiten de Opvang.

 

Wij durven te staan voor deze keuze, dat maakt Pippi's UNIEK! Ik weet dat het minder donaties oplevert, mogelijk kansen mislopen. Dieren hoeven hoeven geen stress meer te ervaren en dat is Pure Winst!  

 

Als extreme dierenvriend, weet ik dat onze dieren Intens genieten van de hemel op aarde.

Ik (Tamara) leef met mijn Dushi's en de stagiaires en vrijwilligers mijn droom!

Leef jij ook jouw droom?

Veel liefs, Tamara en het Pippi's team 


Zwemwandelingen met de paarden en ezels 

 

Wij organiseren unieke zwemwandelingen met onze rescue paarden en ezels. De dieren die gesocialiseerd en er aan toe zijn, lopen en zwemmen gezellig met ons mee! Het is een fantastische diervriendelijke ervaring! 

 


Adoptanten op Curaçao

 

Als je een hond wilt adopteren en graag wilt kennismaken, dat kan! Wij ontmoeten je graag bij de Sint Jorisbaai, hier kan je in alle rust kennismaken en kijken of er een match is tussen jullie!