Stoffer

11 mei 2021

 

29 februari is Stoffer vanuit Curaçao bij ons gekomen. Een hele lieve, vrolijke en aandoenlijke hond. Hij stond bij Pippi’s bekend als een onzekere hond, die alles van een afstand bekijkt. Hij is erg geliefd door zijn bescheidenheid, nooit dol met hem. 

In Nederland aangekomen stond zijn complete wereld op de kop. Hij moest wennen aan alle nieuwe geluiden, geurtjes en nieuwe mensen.

Hij keek af hoe onze eigen honden het allemaal deden en trok zich op aan hen. Mooi om te zien! De steun van onze honden en ons begrip heeft hem heel goed gedaan. Hij ontpopte naar een ontspannen boerderij huishond.

Hij vind het fijn om op de bank te liggen en kruipt voorzichtig tegen je aan. Aan vreemden moet hij wennen, Stoffer bevriest. We zoeken daarom een eigenaar die zijn grenzen bewaakt, bezoek en andere dieren op afstand blijft houden, zodat hij op zijn eigen "tempo" kan wennen. 

Begrip voor zijn angsten is heel belangrijk. Zodat hij zich kan ontspannen en goed blijft eten! 

Stoffer is nu 2.5 maand bij ons en draait hij heel goed mee. Hij geniet van het buiten schooieren op het erf met de anderen 6 honden, wandelen in het bos of op het strand (op tijden dat het rustig is, omdat we nog altijd heel voorzichtig zijn met te veel prikkels van buitenaf) en ‘s avonds lekker met zijn allen bij ons te liggen.

Hij luister goed, trekt niet aan de riem en is zindelijk.

Hij kan goed met poezen, kippen en paarden.

Het is belangrijk dat hij geplaatst wordt bij iemand met een stabiele hond heeft waar hij zich aan kan optrekken, waar hij lekker buiten kan lopen en hij vanuit rust zijn plekje mag vinden.

Je krijgt dan een maatje voor het leven, die je altijd trouw zal blijven. Het is echt een hele blije en lieve bijzondere hond. Hij verdient een gouden mandje; een “for ever home.”

Stoffer is een grote hond en geboren in 2017. Wij hebben Stoffer tijdens een zwemwandeling met de paarden en ezels gevonden bij de Sint-Joris Baai. Zijn 'baasje op afstand' gezin was erbij. Samen bedachten wij een plan om zijn trieste blik te veranderen.

Stoffer is een bescheiden en vrolijke hond. Nieuwe mensen vindt hij in het begin wat spannend, maar hij is tegelijkertijd ook nieuwsgierig. Met veel rust went hij aan je en kun je hem aanhalen. Stoffer is sociaal naar andere honden en speelt veel met zijn vriendjes in de tuin. Vooral met Cola kan hij uren ronddollen.

Stoffer is een bescheiden en vrolijke hond. Nieuwe mensen vindt hij in het begin wat spannend, maar hij is tegelijkertijd ook nieuwsgierig. Met veel rust went hij aan je en kun je hem aanhalen. Stoffer is sociaal naar andere honden en speelt veel met zijn vriendjes in de tuin. Vooral met Cola kan hij uren ronddollen.
Door langdurige en ernstige verwaarlozing is Stoffer erg lang ziek geweest, hij leed aan (teken)karpattenziekte, dit betekent dat hij om de 30 dagen een maand lang medicatie kreeg. Hij heeft ook alle entingen gehad.

Hij heeft pas zijn periodieke bloedtest gehad en hieruit bleek dat hij geen karpattenziekte meer heeft! Een wonder! Want de karpattenziekte was bij hem chronisch verklaard

Stoffer is een ontzettende lieve hond, als hij je vertrouwd zal hij door het vuur gaan voor je!

We zoeken een huisje voor hem waar hij zichzelf mag zijn en alle tijd en rust krijgt om vertrouwen op te bouwen, we zien Stoffer graag bij een familie met een ander hondenvriendje

Ook de volwassen honden verdienen een forever home, kan jij Stoffer zijn gouden mandje geven?


Ben je niet in de gelegenheid om een van onze honden een gouden mandje te bieden maar wil je wel helpen? Dat kan! Bij ons is het mogelijk om op afstand een hond te adopteren.