Stoffer

Stoffer is een grote hond en geboren in 2017. Wij hebben Stoffer tijdens een zwemwandeling met de paarden en ezels gevonden bij de Sint-Joris Baai. Zijn 'baasje op afstand' gezin was erbij. Samen bedachten wij een plan om zijn trieste blik te veranderen.

Stoffer is een bescheiden en vrolijke hond. Nieuwe mensen vindt hij in het begin wat spannend, maar hij is tegelijkertijd ook nieuwsgierig. Met veel rust went hij aan je en kun je hem aanhalen. Stoffer is sociaal naar andere honden en speelt veel met zijn vriendjes in de tuin. Vooral met Cola kan hij uren ronddollen.

Door langdurige en ernstige verwaarlozing is Stoffer chronisch ziek, (teken)karpattenziekte, dit betekend dat hij om de 30 dagen een maand lang medicatie krijgt. Hij heeft ook alle entingen gehad.

Stoffer heeft een baasje op afstand, dit is superfijn! Maandelijks betalen de 'baasjes' een bedrag voor Stoffer, hiervan wordt het voer, preventiemiddelen voor Stoffer gekocht en natuurlijk de dierenarts kosten. Omdat de medische kosten voor Stoffer maandelijks hoger liggen dan gemiddeld door zijn medicatie, zoekt hij zeker nog meer lieve baasjes op afstand. 

Let op! Normaliter plaatsen wij alleen volledig gezonde honden. Voor Stoffer maken wij een uitzondering, mede omdat Stoffer nog veel kan leren in socialisatie. Dit maakt dat wij de keuze maken dat hij wel beschikbaar is voor adoptie met zijn medische verhaal. Stoffer heeft chronische karpatten ziekte en zal hier mogelijk zijn hele leven medicatie voor moeten blijven slikken. Ook moet elke maand zijn bloed onderzocht worden om te kijken hoe het gaat. Een nieuw baasje moet zich dit goed realiseren en voor kiezen. Er kunnen onvoorziene kosten opspelen waar je van te voren goed over nagedacht moet hebben. 


Ben je niet in de gelegenheid om een van onze honden een gouden mandje te bieden maar wil je wel helpen? Dat kan! Bij ons is het mogelijk om op afstand een hond te adopteren.