Zwijntjes

In april 2019 werden wij naar de opvang gebracht, een reis vol spanning en verandering. In het begin beten wij uit angst om ons heen. Gelukkig ontdekten we al snel dat we hier goed te eten kregen, vrij konden rondrennen en samen nesten konden bouwen van takjes en bladeren! Wij zijn twee bijzondere broers genaamd Stitch en Matata, geboren in 2017. Wat ons zo uniek maakt? Wij zijn een kruising tussen een wild zwijn en een vleesvarken.

Hierdoor hebben we ook wel wat kenmerken van een 'hangbuikzwijn'. Ons kleine formaat, gedrongen kop, spitse oren en ruwe vacht verraden onze afkomst. Maar gelukkig hebben we geen hangbuik die de grond raakt, zoals typisch is voor hangbuikzwijnen. Onze poten zijn niet te kort, waardoor we er slanker uitzien! Onze huid is dik en geplooid, met kleuren variërend van zwart, wit, grijs, tot combinaties hiervan. En die borstels op ons hoofd en rug? Noem het gerust funky!

Als deels vleesvarken zouden we normaal gesproken roze zijn en geen vacht hebben. Maar kijk eens naar onze donkerbruine vacht op de foto's! Toch hebben we de kenmerkende ronde neus en een klein krulstaartje, net als echte vleesvarkens.

Wist je dat wij erg vlug en behendig zijn? Als de paarden of ezels ons plagen, zijn wij ze altijd te slim af! Onze intelligentie wordt wel eens vergeleken met die van kleuters. En met onze kleine oogjes zien we veel, zelfs 's nachts! Ook ruiken en voelen we uitstekend met onze snuitjes.

En ja, eten... Daar zijn we dol op! Vooral groente, fruit en planten. Maar varkensbrokken en compact gras zijn ook welkom. Onze verzorgers vinden ons ondeugend, vooral als we rondrennen en ons lekker kunnen badderen in een modderpoel! En die ezel Sjors, als hij wordt ingespoten met vliegenspray, gaan we gezellig tegen hem aan schuren.

Als broers zijn we erg aan elkaar gehecht.