Kippen

Onze 4 kippen, 1 kuiken en haan leven een heerlijk kippenleven. Ze scharrelen vrij rond in ons Paddock Paradise en voelen zich helemaal thuis tussen onze paarden, zwijnen, stier en ezels! Onze kippen geven ons elke dag échte biologische eitjes, waar we ontzettend blij mee zijn. Deze gebruiken wij om zieke dieren mee te voeden voor extra energie. Ook hebben wij een koppeltje Zijdehoenders in de voormalig kattentuin. Lees hieronder hun verhalen. 

 

25 april 2024

Hieper de piep Hoeraaaa!

Ons nieuw kuikentje is geboren! Twee van onze hennen hebben zich ontfermd over het kleintje en zorgen met heel veel liefde en toewijding voor hun kuiken. Het is echt super schattig om te zien hoe ze samen het kuikentje beschermen, voeden en verwarmen. Hun moederlijke instincten zijn hartverwarmend en indrukwekkend.

Vanaf het moment dat het kuikentje uit het ei kwam, hebben onze twee zorgzame hennen het kleintje geen moment uit het oog verloren. Ze zijn constant in de buurt, begeleiden het kuiken bij elke stap en zorgen ervoor dat het alles krijgt wat het nodig heeft om op te groeien. Het is prachtig om te zien hoe de natuur zijn werk doet en hoe deze twee moeders samen een liefdevolle omgeving creëren voor hun jong.

Het kuikentje doet het ontzettend goed en is al lekker actief. Het dartelt rond onder het waakzame oog van zijn twee moeders en begint de wereld om zich heen te verkennen. We kunnen niet wachten om te zien of het kleintje zal uitgroeien tot een mooie hen of een trotse haan. De spanning en nieuwsgierigheid zijn groot, en we zijn ontzettend blij met deze nieuwe aanwinst in onze pluimvee-familie.

 


07-03-2024 

Welkom Dino & Gina: Onze Nieuwe Zijdehoenders

Met groot plezier verwelkomen we Dino en Gina, onze nieuwe zijdehoenders, die we hebben gekregen van de eigenaren van Mondi Lodge. Dit prachtige stel hebben meteen onze harten veroverd met hun zachte, zijdeachtige veren en rustige karakter.

Dino, met zijn majestueuze houding, en Gina, met haar speelse charme, brengen een nieuwe dynamiek naar onze pluimvee-familie. Zijdehoenders staan bekend om hun vriendelijke en sociale aard, en Dino en Gina zijn daarop geen uitzondering. Ze voelen zich al helemaal thuis en genieten van hun nieuwe omgeving.

We zijn enorm dankbaar voor deze prachtige toevoeging en kijken ernaar uit om hun avonturen en unieke persoonlijkheden te delen met iedereen. Dino en Gina brengen niet alleen schoonheid, maar ook vreugde en leven in onze tuin. We zijn ervan overtuigd dat ze nog vele jaren voor plezier en vertederende momenten zullen zorgen.

Welkom Dino en Gina, we zijn blij dat jullie hier zijn!

 


5 mei 2022


Moederloze kuikens zijn bij ons gekomen en uitgegroeid tot volwassen kippen en een haan, Levi.

Het was een bijzondere reis om deze kuikens te zien opgroeien zonder hun moeder, maar met veel zorg en aandacht zijn ze uitgegroeid tot gezonde en levendige volwassen kippen. Levi, onze prachtige haan, is het stralende middelpunt van de groep. Zijn trotse houding en kleurrijke veren maken hem een ware blikvanger in ons kippenhok.

Het is hartverwarmend om te zien hoe goed ze zich hebben ontwikkeld. Hun groei van kwetsbare kuikens tot sterke, zelfstandige volwassen vogels is een mooi voorbeeld van veerkracht en zorg. We zijn trots op wat we samen hebben bereikt en kijken ernaar uit om hun avonturen te blijven delen.