De stichting

Het Verhaal van Pippi's Opvang: Een Oase van Hoop voor Dieren op Curaçao

Curaçao betovert bezoekers met zijn prachtige stranden, vriendelijke mensen en ontspannen sfeer. Maar achter deze idylle schuilt een schrijnend probleem: dierenleed. Honden vastgeketend in tuinen, verwaarloosd en verstoken van aandacht. Zwerfhonden en katten, verhongerend en geteisterd door parasieten. Paarden en ezels, verwaarloosd en ronddolend, vaak een gevaar voor zichzelf en anderen in het verkeer. Dit groeiende probleem wordt nog verergerd door het gebrek aan sterilisatie en castratie van deze dieren.

In 2012 werd Pippi's Opvang opgericht door Tamara Nuijten, een visionaire inwoner van Curaçao die de situatie wilde veranderen. Haar reis begon als vrijwilliger bij een lokaal dierenasiel, waar ze geconfronteerd werd met de erbarmelijke omstandigheden waarin dieren leefden. Vastberaden om verschil te maken, begon ze gewonde dieren op straat te helpen, hen op te vangen, te verzorgen en uiteindelijk een veilig thuis te bieden. Zo ontstond Pippi's Opvang, uitgegroeid tot een volledig rescue center op het terrein van Tamara's woonboerderij.

Pippi's Opvang biedt gewonde en verwaarloosde dieren de kans op een nieuw leven als gezond en gelukkig huisdier. Met toewijding en liefde zet het team zich 24/7 in om deze missie te vervullen. De opvang is uitgegroeid tot een thuis voor een verscheidenheid aan dieren, van paarden en ezels tot honden, katten, schildpadden, stier en zelfs kippen.

Donaties van vrienden, donateurs en bedrijven, samen met de ANBI-status, ondersteunen de opvang financieel.

De werkwijze van Pippi's Opvang omvat het opvangen, verzorgen en rehabiliteren van mishandelde, verwaarloosde, gehandicapte en gedumpte dieren. Door medische zorg, ruimte, rust en liefde te bieden, herstellen de dieren zowel fysiek als emotioneel. Pippi's Opvang is niet alleen een toevluchtsoord voor dieren in nood, maar ook een symbool van hoop en mededogen op Curaçao. Samen maken we een verschil in het leven van deze dieren, stap voor stap, poot voor poot.