De stichting

Curaçao is een heerlijk eiland met prachtige stranden, mooie mensen en een relaxte sfeer. Elke dag landen er vliegtuigen vol toeristen, want wie wil er nu niet genieten van dit heerlijke eiland. Helaas kent het eiland ook zijn keerzijde. Er is namelijk veel dierenleed te vinden. Honden in tuinen aan de ketting, compleet genegeerd zonder aandacht of zorg... Straathonden of katten, uitgehongerd onder de parasieten... Paarden en ezels die volledig verwaarloosd zijn... Dieren lopen vrij rond, gevaar voor henzelf en het verkeer om hen heen. Dit is een alsmaar groter wordend probleem, omdat de dieren niet gesteriliseerd/gecastreerd worden. Pippi’s Opvang zet zich 100% in voor een betere, gezonde toekomst van dieren op Curaçao.

Een kort stukje geschiedenis

Pippi’s Opvang werd in 2012 opgericht door Tamara Nuijten, voorzitter van de stichting. Tamara is een van de inwoners van Curaçao die het graag anders wil zien.

Tamara begon toen zij samen met haar partner naar Curaçao verhuisde, als vrijwilliger bij het dierenasiel. Hier werd zij geconfronteerd met veel dieren in te kleine hokken bij elkaar. Zij besloot te starten met het helpen van gewonde dieren op straat; opvang, zorg, rust en daaropvolgend het zoeken naar een veilig thuis voor het dier. Pippi’s Opvang werd geboren. Uiteindelijk is dit uitgegroeid tot een compleet rescue center op het terrein van de woonboerderij van Tamara.  Lees hier meer over het verhaal van Tamara.

Pippi's opvang nu

Pippi’s Opvang zorgt ervoor dat gewonde verwaarloosde dieren de kans krijgen op een beter leven als gezond en gelukkig dier met een veilig thuis. Daarvoor zet Pippi’s Opvang zich 7 dagen per week, 24 uur per dag in. Jaren later is de stichting gegroeid tot wat het nu is. De dieren leven in ruime verblijven (tuinen) en hebben de hele dag de vrijheid om rond te rennen en te spelen met elkaar. Inmiddels hebben wij paarden, ezels, zwijntjes, honden, katten, water en landschildpadden, pauwen en zelfs kippen op onze opvang!

Naast de opvang hebben we inmiddels ook een pension voor honden en katten, als baasjes op vakantie gaan. De opbrengsten hiervan gaan voor een groot deel naar het rescue center. Onder andere drinkwater, voer en medische zorg worden hiervan bekostigd. Ook organiseren we zwemwandelingen met onze paarden en ezels. Hier kunnen toeristen aan deelnemen.  De volledige opbrengst hiervan gaat naar de dieren. Verder komen alle inkomsten van donateurs en onze vrienden waar we natuurlijk erg dankbaar voor zijn! Daarnaast hebben we een ANBI status gekregen, waardoor het ook zeker voor bedrijven interessant kan zijn om ons te steunen. 

Werkwijze

We vangen mishandelde, verwaarloosde, gehandicapte en gedumpte dieren op. Wij bieden ze medische zorg, ruimte, rust en liefde om volledig te kunnen herstellen. Daarna begint de socialisatie.  Aan het einde van dit proces zijn de dieren klaar voor een “forever home” en kunnen zij geadopteerd worden.