Zwijntjes

In april 2019 zijn wij naar de opvang gebracht. De reis en verhuizing was erg spannend. We beten uit angst van ons af. Na een paar weken begrepen wij dat wij hier wel lekker te eten kregen, vrij rond konden rennen en samen nesten konden bouwen van takjes en bladeren! Wij zijn twee broers genaamd Stitch en Matata, geboren in 2017. Wij zijn best bijzonder, althans dat vinden wij... Wij zijn namelijk een kruising van een wild zwijn en een vleesvarken.

Wij zijn daardoor ook een beetje een 'hangbuikzwijn'. Dit is te zien aan ons kleine formaat, gedrongen kop, kleine spitse oren en ruwe vacht. Als wij geen kruising maar alleen hangbuikzwijn zouden zijn, zouden wij een hangbuik hebben die vaak de grond raakt (vandaar de naam) doordat onze poten tamelijk kort zouden zijn. Gelukkig hebben wij hier geen last van en zien wij er slanker uit! Onze huid is wel dik (volslank zoals dat heet...), vaak geplooid en is zwart, wit, grijs, of combinaties van deze kleuren. Als mannetjes hebben wij op ons hoofd en een deel van onze rug een kam van langere haren, borstels genoemd. Funky toch?
Hangbuikzwijntjes worden 50 tot 60 cm hoog en bereiken een gewicht van ongeveer 65 kilo.

Ook zijn wij deels vleesvarken. Normaal gesproken zouden we dan roze zijn en geen vacht hebben. Maar zoals op de foto's te zien is hebben wij een donkerbruine vacht. Wel hebben wij een ronde neus en een klein krulstaartje, net zoals echte vleesvarkens.

Wist je dat?

  • Wij erg vlug en behendig kunnen zijn? Als een van de paarden of ezels ons plagen, zijn wij ze veel sneller af! Dit komt ook omdat wij best slim zijn. Wij hebben wel eens gehoord dat wij de intelligentie van een kleuter hebben. Nou wij zijn hele slimme kleuters kunnen wij jullie vertellen!
  • Wij met onze kleine oogjes veel kunnen zien? Zelfs kleur en ook 's nachts! Ook kunnen wij heel goed ruiken. Met onze snoetjes kunnen wij net zo goed tasten en voelen als mensenhanden!


Wij houden natuurlijk van eten... Vooral groente, fruit en planten. Op de opvang krijgen wij ook nog wat varkensbrokken en compact gras. Onze verzorgers vinden ons ondeugend en wij vinden het heerlijk om rond te rennen en te badderen in een modderpoel! Wij zijn ook dol op ezel Sjors, als hij wordt ingespoten met vliegenspray gaan we tegen hem aanschuren. Wij zijn als broers erg aan elkaar gehecht dus wij willen graag bij elkaar blijven.


Wie wil ons baasje op afstand worden?
Adoptie zou ook mogelijk zijn maar het liefst samen.Ben je niet in de gelegenheid om een van onze zwijntjes een gouden modderbad te bieden maar wil je wel helpen? Dat kan! Bij ons is het mogelijk om op afstand een zwijntje te adopteren.