Bowie

Nieuwe rolstoel

Januari 2021

Vandaag komt er een nieuwe rolstoel binnen en Bowie mag de rolstoel uitproberen. Het lijkt een perfecte match, want Bowie rolt er snel vandoor!

Bijzondere datum

29-10-2021

Een bijzondere dag want Bowie is jarig! Tamara woont 8 jaar op Curacao en de vader van Tamara is jarig.

Bowie is Tamara's gehandicapte hond. Hij is vanaf zijn rug verlamd en zijn achterpoten zijn geamputeerd.

Bowie heeft veel zorg nodig, hij krijgt 3 a 4 keer per dag een schone luier. Bowie de Boef is een doorzetter en een echte lieverd, hij houdt van spelen, slapen, rennen met zijn rolstoel en zwemmen in de zee!

Bowie komt van de Hoekstra kwekerij. Hij is in 2017 geboren met een zenuwbeschadiging waardoor hij zijn achterbeentjes slecht kon gebruiken. Hierdoor was hij niet sterk genoeg om bij zijn moeder te kunnen drinken. Hij is daarom bij Tamara terecht gekomen en zij heeft hem met de fles grootgebracht. Elke dag is ze bezig geweest met hem op de been krijgen. Van alles is geprobeerd om hem zelf te kunnen laten lopen. Hierbij kan je denken aan onder andere zwemtraining. Helaas is het niet gelukt om hem zelf zijn achterpoten te laten gebruiken om te kunnen lopen. Daarom crosst Bowie nu trots rond in zijn rolstoel. Zijn achterpootjes waren te lang en zaten hem eigenlijk alleen maar in de weg. Daarom is besloten zijn achterpoten te amputeren. We zijn heel blij met deze keuze, want hij is nu veel mobieler. Daarbij is onze Bowie incontinent. Hij draagt daarom in huis een luier. Hij is hier inmiddels aan gewend en weet niet beter. We zijn heel blij dat we nooit hebben opgegeven, want Bowie is een blije gelukkige hond met wil om te leven!