Kaina

Kaina is 13 oktober 2020 ingeslapen, het was een moeilijke beslissing.

 

Haar lichaam was helemaal op, we hebben haar de beste laatste maanden gegeven die ze kon hebben. Ze heeft haar hele leven zo ontzettend hard gewerkt voor de mens, ze bleef doorgaan, zo goed dat ze was. Ze kwam kapot bij ons, we hebben haar alle liefde en zorg gegeven die ze nodig had en meer dan verdiende. Haar schouders waren vergroeid, haar hoefbenen gekanteld en ze leed aan artrose. Paardje was helemaal op.

 

Kaina heeft haar laatste maanden kunnen genieten van het leven, we behandelden haar met respect en liefde, dat verdiende ze zo, ze stond samen met haar ezel vriendjes en vriendinnetjes, op haar vaste plekje onder de boom, met een dikke laag zaagsel, in volledige rust, die ze zo nodig had na al die jaren.

 

Kaina was pas sinds augustus 2020 bij ons. Haar vorige eigenaar heeft haar 11 jaar geleden uit Colombia gehaald. Ze was bevangen en had ernstige artrose. Ze was 24 jaar en kwam bij ons voor haar pension. Haar hoeven waren erg lang, we hebben die zo goed mogelijk bekapt, we merkten aan Kaina dat het bekappen van haar hoeven heel veel pijn deed. 

Toen ze bij ons kwam, zijn we gelijk met haar de St Jorisbaai ingegaan, want ze had rotstraal. Dat heeft gelukkig goed geholpen, haar hoeven waren daarna weer schoon.

Kaina mag nu rustig hemelen.