Juultje


11-10-2023

 

Met Spot, Juultje en Babetje gaat het gelukkig heel goed. Wel hebben zij wat zweren onder hun buikje, maar deze worden goed verzorgd! Ze zijn vrolijk en hebben veel energie!

Met het bruine pupje, Lizzy ging het de eerste dagen heel slecht. Ze was gedehydrateerd en volledig uitgeput. Ze wilde niet eten of drinken en lag vooral de hele dag als een zielig hoopje pup in elkaar gedoken. Ze liep heel wankel en moest na een klein stukje lopen heel lang bijkomen. We waren bang dat ze het niet ging halen...

De afgelopen dagen hebben we haar op elk vrije moment kleine beetjes gedwangvoerd. De eerste dagen moesten we dit zelfs nog ondersteunen met injecties vocht, omdat ze nog niet zelfstandig dronk en zich flink verzette tegen het spuitje in haar bekje. Verder hebben we haar vooral heel veel rust gegeven om aan te sterken.

Gelukkig gaat het inmiddels alweer veel beter! Ze drinkt weer zelfstandig en lopen gaat alweer veel minder wankel. Sinds vandaag eet ze zelfs weer zelfstandig! Ze is er nog niet, maar ze heeft weer wil om te leven dus we hopen dat ze kleine stapjes vooruit blijft maken! 


06-10-2023

 

Vandaag hadden we weer een zwemwandeling. Elke keer is dat toch weer spannend, zijn er weer nieuwe honden gedumpt? Moeten we weer met pijn in ons hart nee zeggen, omdat we echt bomvol zitten?

Op de terugweg kwamen er 4 moederloze puppy's naar ons toe gerend. Als oud vuil gedumpt door de mens en alsnog komen ze hulp zoeken bij de mens...

Mijn hoofd draaide meteen overuren... We zitten bomvol... Vorige week kwamen er natuurlijk ook alweer 2 pups bij (Sam en Rijk)... Ik red het al bijna niet qua werk met de huidige dieren... Om over het financiële gedeelte nog maar niet te beginnen...

Maar HOE zeg je nee als er 4 pups van nog geen kilo op je af komen rennen, vragend om hulp...? Laat je ze dan aan hun lot over?

Ik kon het niet... Dus bij deze onze nieuwe aanwinst... 4 nieuwe pups...