Stoffer


Juli 2023 - Een update over Stoffer

We zijn verheugd te kunnen melden dat Stoffer het uitstekend doet sinds hij bij ons is. Hij heeft aanzienlijk veel vooruitgang geboekt sinds zijn intrede in ons gezin. Vooral de band tussen Stoffer en Boomer, onze ridgeback, is opmerkelijk. Ze zijn beste vrienden geworden en genieten samen van allerlei avonturen.

Stoffer is dol op wandelen en knuffelen, twee activiteiten waar hij echt van kan genieten. Hoewel hij nog steeds wat gespannen kan zijn rond vreemde mensen en geluiden, merken we dat hij steeds meer vertrouwen krijgt. Dit komt mede door de ruimte die we hem bieden, waardoor hij zelf kan bepalen hoe dicht hij bij nieuwe situaties wil komen.

Het is duidelijk dat Stoffer een zeer loyale hond is die alles doet om zijn baasjes gelukkig te maken. We zijn ontzettend blij met hoe hij zich ontwikkelt en zijn dankbaar dat we hem in ons leven hebben mogen verwelkomen.


11 mei 2021

Op 29 februari verwelkomden we Stoffer uit Curaçao in ons gezin. Hij is een zachtaardige, vrolijke hond met een hart van goud. Bij Pippi's Opvang stond hij bekend als een wat onzekere hond, die de wereld liever van een afstandje observeerde. Zijn bescheidenheid maakt hem geliefd bij iedereen die hem ontmoet.

De overgang naar Nederland was voor Stoffer een hele ervaring. Alles was nieuw voor hem: de geluiden, geuren en de mensen. Gelukkig kon hij zich optrekken aan onze eigen honden, die hem met open pootjes verwelkomden. Dankzij hun steun en begrip heeft Stoffer zich ontwikkeld tot een ontspannen huisgenoot op onze boerderij.

Stoffer vindt het heerlijk om op de bank te liggen en voorzichtig tegen je aan te kruipen. Hoewel hij wat tijd nodig heeft om aan vreemden te wennen en soms bevriest in nieuwe situaties, bloeit hij langzaam op in ons gezelschap. We zoeken een eigenaar die zijn grenzen respecteert, zodat Stoffer op zijn eigen tempo kan wennen aan nieuwe mensen en dieren.

Begrip voor zijn angsten is cruciaal, zodat Stoffer zich ontspannen voelt en goed blijft eten. Na 2.5 maanden bij ons te zijn, draait hij goed mee in ons gezin. Hij geniet van het buitenleven, samen spelen met onze andere honden, wandelingen in het bos of op het strand, en 's avonds lekker knus bij ons liggen.

Stoffer luistert goed, loopt netjes aan de riem en is zindelijk. Hij kan prima overweg met katten, kippen en paarden.


Stoffer, een imposante hond geboren in 2017, werd gevonden tijdens een zwemwandeling bij de Sint-Joris Baai, vergezeld door zijn 'baasje op afstand' gezin. Samen besloten we zijn droevige blik om te zetten in een kans op een beter leven.

Bescheiden en vrolijk van aard, vindt Stoffer nieuwe mensen in eerste instantie wat spannend, maar hij is tegelijkertijd nieuwsgierig. Met geduld en rust komt hij langzaam los en laat hij zich graag knuffelen. Hij is sociaal naar andere honden toe en geniet van het spelen met zijn vriendjes in de tuin, vooral met zijn maatje Cola kan hij urenlang ravotten.

Stoffer heeft een moeilijke periode achter de rug vanwege ernstige verwaarlozing, waarbij hij leed aan teken(karpatten)ziekte. Gedurende een maand kreeg hij medicatie om deze ziekte onder controle te houden, maar recentelijk heeft een bloedtest laten zien dat hij nu vrij is van deze ziekte, wat als een wonder wordt beschouwd gezien de eerdere diagnose van chronische Karpattenziekte.

Hij is een ongelooflijk lieve hond die, eenmaal vertrouwd, door het vuur zal gaan voor zijn mensen. Hij krijgt alle tijd en ruimte om vertrouwen op te bouwen.