Gio

11 mei 2021

De 23 jarige, Gio

Sinds 2 maanden woont Gio bij ons op het rescue center, eerst veilig in de paddock. De laatste week loopt hij vrolijk te wandelen in het grote Paddock Paradise, hij scharrelt rond als een Labrador en geniet snuffelen. Hij loopt nu zelfs met speelgoed in zijn mond. Een hele andere pony want eerst stond hij compleet afgesloten van de wereld in een hoekje zijn dagen te slijten.

Hij komt van een rancho vandaag waar hij toeristen, vermaakte met ritten op zijn rug naar de Sint Jorisbaai. Hij had moeite het gewicht te dragen op zijn rug. Hij struikelde en dat zorgde voor gevaarlijke situaties.

Ook heeft Gio een probleem met zijn ogen, hiervoor is hij in behandeling. Hij kan nu beter zien en dat geeft hem zelfvertrouwen.

We hebben zijn hoefijzers eraf haalt. Zodat we hem Barefoot kunnen houden, op een natuurlijke manier. Elke 2 weken bekappen we zijn hoeven en behandelen direct uitgebreid zijn pijnlijke rotstraal.

Barefoot betekend op blote hoeven, zonder een ijzer eronder. De hoef is flink gaan zakken waardoor de straal in zijn hoef weer kan gaan werken als een pomp om de doorbloeding te bevorderen. Dit proces heeft tijd nodig want alles in zijn lijf moet wennen aan zijn nieuwe stand van zijn benen.

Hij krijgt ondersteuning met pijnstillers en ontstekingsremmers. Ook heeft hij behoorlijk last van artrose. Op kort termijn laten we zijn gebit behandelen.

Oudere paarden hebben veel zorg nodig, zoals jullie wel zullen begrijpen.

Wil jij ons helpen? Dat kan! We zoeken "Baasjes op Afstand" voor Gio zijn gelukkig oude dag

 

Sinds kort woont Gio bij ons op het rescuecenter. Hij komt van een rancho waar hij toeristen vermaakte met ritten op zijn rug naar de Sint Jorisbaai. Hij had moeite het gewicht te dragen op zijn rug. Hij struikelde en dat zorgde voor gevaarlijke situaties. Ook heeft Gio een probleem met zijn ogen, hiervoor is hij in behandeling. We hopen deze week een hoefsmid te vinden die zijn ijzers eraf haalt. Zodat we hem zelf barefoot kunnen houden op een natuurlijke manier. Dit betekend op blote hoeven zonder een ijzer eronder. De hoef zal flink gaan zakken waardoor de straal in zijn hoef weer kan gaan werken als een pomp om de doorbloeding te bevorderen. Dit proces heeft tijd nodig want alles in zijn lijf moet wennen aan zijn nieuwe hoefstand. 


Ben je niet in de gelegenheid om een van onze paarden een gouden paddock paradise te bieden maar wil je wel helpen? Dat kan! Bij ons is het mogelijk om op afstand een paard te adopteren. Ook Mona is nog opzoek naar een baasje op afstand!