Gio

Gio is op 19 juni 2021 ingeslapen. 

 

Gio was 23 jaar toen hij bij ons op de opvang kwam wonen. De eerste twee maanden zat hij in de paddock, maar daarna wandelde hij vrolijk rond op de vlakte. Hij scharrelde rond als een labrador, genoot van snuffelen en liep zelfs met speelgoed in zijn mond. Hij was helemaal opgebloeid, voorheen stond hij afgesloten van de wereld in een hoekje zijn dagen te slijten. 

 

Hij kwam van een rancho waar hij toeristen vermaakte met ritten op zijn rug naar de Sint Jorisbaai. Hij had moeite het gewicht te dragen op zijn rug. Hij struikelde en dat zorgde voor gevaarlijke situaties, zodoende is hij op de opvang gekomen, een veilig thuis waar hij nog kon genieten. Naast de ouderdomkwaaltjes was Gio ook in behandeling voor problemen met zijn ogen. Door de behandeling kon hij meer zien en dat gaf hem meer zelfvertrouwen. 

 

We hebben zijn hoefijzers eraf haalt. Zodat we hem Barefoot konden houden, op een natuurlijke manier. Elke 2 weken bekapte we zijn hoeven en behandelde we direct uitgebreid zijn pijnlijke rotstraal. De hoef is flink gaan zakken waardoor de straal in zijn hoef weer kan gaan werken als een pomp om de doorbloeding te bevorderen. Dit proces heeft tijd nodig want alles in zijn lijf moet wennen aan zijn nieuwe stand van zijn benen. Ook had hij behoorlijke last van artrose. Hij kreeg ondersteuning met pijnstillers en ontstekingsremmers. 

 

Gio mag nu voor eeuwig rond snuffelen en spelen. 

 Ben je niet in de gelegenheid om een van onze paarden een gouden paddock paradise te bieden maar wil je wel helpen? Dat kan! Bij ons is het mogelijk om op afstand een paard te adopteren. Ook Mona is nog opzoek naar een baasje op afstand!