Jip


April 2023

Onze stoere Jip mocht vandaag ook op de foto bij de fotograaf. Wat is hij toch knap he, vinden jullie ook niet?


Onze clown Jip is sinds 2014 bij ons op de opvang. We hebben hem uit slechte omstandigheden weg gehaald. Hij werd niet goed behandeld en heeft daardoor trauma’s opgelopen. Toen Jip nog niet eens geboren was heeft hij alle stress van zijn moeder al meegekregen. Daarnaast was hij ernstig ondervoed en zat vol wormen. Zijn gewicht kan nog steeds soms wat schommelen als hij gestrest is. Dan krijgt hij wat extra's en komt hij weer keurig op gewicht.  

Door zijn verleden is hij vaak zenuwachtig als er dingen veranderen waardoor hij gestrest raakt. Nieuwe vrijwilligers op de opvang geven hem dan ook vaak brokjes uit de hand zodat hij makkelijker kan wennen. Als hij je vertrouwt is hij hartstikke lief en vind het leuk om bijvoorbeeld wat trucjes te doen (zie ook de foto's). Daarnaast geniet hij ontzettend van zwemwandelingen, hier vindt hij echt zijn ontspanning in. Wij liepen altijd zelf met Jip, omdat hij nieuwe mensen niet zo snel vertrouwt maar sinds een tijdje kan hij ook met rustige onbekende mensen wandelen en zwemmen. De kracht van geduld en baby steps.

Sinds de geboorte van Sofietje ziet Jip zichzelf als haar papa, super lief om te zien!


Ben je niet in de gelegenheid om een van onze paarden een gouden paddock paradise te bieden maar wil je wel helpen? Dat kan! Bij ons is het mogelijk om op afstand een paard te adopteren. Ook Jip is nog opzoek naar een baasje op afstand!