Jip


27-05-2024

Hallo iedereen!

Ik ben Jip, een paardje dat al heel wat heeft meegemaakt in mijn leven. Mijn avontuur begon in 2013, toen ik op een rancho woonde waar de omstandigheden verre van ideaal waren. Het was daar een zware tijd; veel van mijn vrienden waren ziek en ondervoed. Ik herinner me mijn vader nog goed. Hij kon niet eens meer op zijn benen staan en lag vastgebonden op de grond heel zwak kon niet zelfstandig op zijn benen staan. Het was een hartverscheurende plek, en ik wist dat ik daar weg moest.

Toen kwam mijn redding in de vorm van een lief persoon Tamara de oprichtster van het rescuecenter. Toen begeleidde ze gehandicapte kinderen op een andere rancho op Curaçao en zochten ze een extra paard voor de therapie. Hoewel ik toen nog niet wist wat dat betekende, voelde ik dat het een kans op een beter leven was. Een half jaar later kwam Tamara terug naar de rancho om mij op te halen. Ze had een ander paardje meegenomen, Caprio, en was op zoek naar een maatje voor hem. Dat was mijn kans, en ik greep die met beide hoeven aan.

Toen ik uiteindelijk op mijn nieuwe thuisplek aankwam, was ik ongeveer anderhalf jaar oud. Vanaf dat moment begon mijn nieuwe leven. Ik werd opgevangen door liefdevolle mensen die me de zorg en aandacht gaven die ik zo hard nodig had want ook ik kon bijna niet meer zelfstandig op mijn benen staan.

Al snel ontdekte ik dat mijn nieuwe rol hier veel meer betekende dan alleen maar gezelschap zijn voor Caprio. Ik werd een beschermer en een zorgzame vriend voor alle nieuwe dieren die hier arriveerden. Wanneer een nieuw paard, ezel of ander dier aankwam, nam ik het op me om ze te verwelkomen en te beschermen in de eerste weken. Het gaf me een doel en een gevoel van trots.

Hoewel ik het niet altijd makkelijk vond om mensen te vertrouwen, omdat mijn verleden me had geleerd voorzichtig te zijn, vond ik hier geleidelijk aan mijn plek. Ik leerde dat niet alle mensen kwaad in de zin hebben. Maar één ding bleef onveranderd: mijn hekel aan camera's. Die dingen konden me gestolen worden! Ik vond ze maar eng en hield er absoluut niet van om gefotografeerd te worden.

Nu leef ik hier op de Rescue center en geniet ik van elke dag. Ik ben een showpaardje, zeggen ze vaak. Ik houd ervan om mijn mooiste kant te laten zien, vooral als er geen camera's in de buurt zijn! Hier heb ik mijn thuis gevonden, en ik weet dat ik hier veilig ben. Het leven is nu zoveel beter, en ik ben dankbaar voor de liefde en zorg die ik hier krijg.

Ik zoek een Baasje op Afstand om te helpen met de maandelijkse financiële ondersteuning voor mijn hooi en hoefverzorging.

https://www.pippisopvang.com/vaste-bewoners/paarden

Liefs, Jippie


April 2023

Jip straalt echt op de foto, het is bijna alsof hij recht uit een magazine is gestapt. Zijn stoere uitstraling en zelfverzekerde houding maken hem echt een showpaard. En die blik in zijn ogen, vol leven en avontuur, het is moeilijk om niet verliefd te worden op zo'n charmante ruin.

Het was een geweldige ervaring om Jip voor de camera te zien staan. Hij leek haast te poseren alsof hij het al zijn hele leven deed. De fotograaf wist echt de essentie van zijn persoonlijkheid vast te leggen - speels, ondeugend en vol energie. 

Natuurlijk heeft Jip niet alleen zijn uiterlijk mee, maar ook zijn innerlijke schoonheid straalt door op elke foto. Zijn liefdevolle en trouwe karakter maken hem niet alleen knap van buiten, maar ook van binnen. Hij is echt een vriend voor het leven, altijd klaar om de nieuwe dieren te begroeten.

Jip is absoluut knap! Maar het is niet alleen zijn uiterlijk dat indruk maakt, het is zijn hele persoonlijkheid die hem echt speciaal maakt. We zijn zo dankbaar dat we deze prachtige momenten met hem kunnen delen en we kunnen niet wachten om nog veel meer avonturen met hem te beleven.


Onze clown Jip is sinds 2014 bij ons op de opvang. We hebben hem uit slechte omstandigheden weggehaald. Hij werd niet goed behandeld en heeft daardoor trauma’s opgelopen. Toen Jip nog niet eens geboren was, heeft hij alle stress van zijn moeder al meegekregen. Daarnaast was hij ernstig ondervoed en zat vol wormen. Zijn gewicht kan nog steeds soms wat schommelen als hij gestrest is. Dan krijgt hij wat extra's en komt hij weer keurig op gewicht.

Door zijn verleden is hij vaak zenuwachtig als er dingen veranderen waardoor hij gestrest raakt. Nieuwe vrijwilligers op de opvang geven hem dan ook vaak brokjes uit de hand zodat hij makkelijker kan wennen. Als hij je vertrouwt, is hij hartstikke lief en vindt hij het leuk om bijvoorbeeld wat trucjes te doen (zie ook de foto's). Daarnaast geniet hij ontzettend van zwemwandelingen, hier vindt hij echt zijn ontspanning in. Wij liepen altijd zelf met Jip, omdat hij nieuwe mensen niet zo snel vertrouwt, maar sinds een tijdje kan hij ook met rustige onbekende mensen wandelen en zwemmen. De kracht van geduld en baby steps.

Sinds de geboorte van Sofietje ziet Jip zichzelf als haar papa, super lief om te zien!