Eefje

Eefje is een klein hondje en geboren op 14-05-2017. Ze is bij ons sinds juli 2017. Toen Eefje binnen kwam was ze kaal en nog maar heel klein. Ze moest in het begin erg wennen aan mensen maar inmiddels is ze opgegroeid naar een mooie dame.

Ze staat op de opvang bekend als een drukke gezellige stuiterbal. Het is een hondje wat veel uitdaging zoekt. Dit kun je aanbieden door lekker veel te wandelen maar ook zeker in hersenwerk. Hiermee stimuleer je haar om haar koppie te gebruiken en zal ze geestelijk ook uitdaging krijgen. 

Eefje is al eens eerder herplaatst geweest in Nederland maar moest helaas vertrekken vanwege een verhuizing. Ze is na meerdere opvang adressen in Nederland uiteindelijk terug gekomen naar Curacao als huishond. 

Als huishond mist ze niks van wat er gebeurd in en om het huis en staat ze altijd klaar om mee op avontuur te gaan. Eefje loopt netjes mee aan de riem, wanneer er externe prikkels zijn kan het zijn dat ze wat trekt. Wanneer Eefje alleen los loopt luistert ze erg goed. Wandelen we met de groep wil ze graag voorop lopen. 

Medische bijzonderheden: 

Onlangs is Eefje bij de dierenarts geweest. Haar rechter knieschijf ligt los (patella luxatie), het is volledig versleten en moet geopereerd worden. Haar linker knie is ook slecht maar dit is minder versleten dan rechts. Ook is haar linker heup beschadigd (dit is waarschijnlijk artrose), hiervoor krijgt ze een spierversterker om aan te sterken. Vanzelfsprekend krijgt ze dagelijks pijnstillers.

Door de sterilisatie, na haar eerste loopsheid, is ze toch licht incontinent geraakt, hierdoor heeft ze veel jeuk door de urine die blijft hangen in haar vagina. Ze Krijgt nu antibiotica en hopelijk zo snel mogelijk een medicatiehormoon tegen het druppelen van urine. Deze medicatie moet besteld worden uit Nederland.