Tommy

Tommy was de eerste hond van Tamara en is geboren in 2012. Hij is als puppy samen met Zanzi geadopteerd bij een andere stichting op Curaçao. In zijn nest hadden een aantal puppy's parvo. Dit is een erg besmettelijke ziekte waar veel honden aan overlijden. Tommy heeft het gelukkig overleefd en is dus een echte vechter! 

Tamara bracht hele dagen door met deze twee schatten. Elke week een nieuw speelgoedje, de lekkerste koekjes, luxe manden en elke dag lang wandelen. Toen kreeg “het vrouwtje” een hobby; straathonden verzorgen. Regelmatig nam Tamara Tommy en Zanzi mee. Helaas kon Tommy moeilijk omgaan met veel prikkels. Hij bleef daarom vaker thuis.

Na 2 jaar verhuisden Tamara en haar toenmalige vriend van Grote Berg naar Sint-Joris. Fenna en Savaana waren de 2 eerste rescuehonden en inmiddels ook geïntrigeerd binnen het gezin.

Op de boerderij, waar Pippi’s opvang werd geboren, kwam al snel een “eerste” pensionhond. De familie ging verhuizen naar Amerika en de hond mocht last minute niet direct mee. Door een zwaar geëmotioneerde eigenaresse aan de telefoon, heeft Tamara zich toen over laten halen om de hond voor vakantie opvang op te nemen in huis.

De hond was lief, gezellig maar bleek een verwaarloosde middenoor ontsteking te hebben. hierdoor had hij veel pijn en een veel korter lontje. Op een ochtend pakte hij Tommy in zijn strot vast en liet niet meer los. Tommy zijn ogen puilde uit en hij kon alleen nog maar gorgelen. Tamara zag hem sterven, ze keken elkaar diep in de ogen. Vol liefde en met pure wilskracht, overlevingsdrang en alles wat ze in zich had, heeft ze hem geprobeerd te stoppen met Tommy te killen. Ze drukte zo hard als ze kon op zijn tanden/tandvlees om hem te stoppen. Ze hoorde zijn tanden kraken, maar bleef doorzetten, helse pijn in haar handen. Ze kon het niet aanzien hoe hij haar lieve vriend probeerde te doden... Gelukkig liet hij na een lange tijd los! Ze worstelde hem in een bench en is Tommy gaan zoeken, hij rende in totale paniek door het huis. Tamara verbond zijn hoofd om het bloeden te stoppen en belde de dierenarts waar hij werd onderzocht. Dagen later nog een keer want zijn hoofd bleef zwellen. Er kwam een wit puntje uit de wond. Tamara vertrouwde het niet en het bleek een hoektand van de Herder te zijn.

Ze hebben samen veel meegemaakt! Tamara heeft sinds kind al ptss met vreselijke herbelevingen in bed. Tommy heeft haar vaak wakker gemaakt. Dit deed hij soms wel 10x op een avond, omdat ze zwaar in paniek was. Hij wilde haar proberen te troosten. Hij is dus een soort hulphond maar dan niet opgeleid.

Tommy is ook heel vaak een boefje; hij kan namelijk overdreven veel blaffen! Soms kan Tamara hem wel achter het behang plakken. Hij is een echte waakhond. Als er vreemde mensen op het erf komen kan hij nog wel is bijten. We houden hem dus altijd apart als er vreemde mensen langskomen. Hij is gewoon enorm beschermend, maar voor ons is hij een hele lieve hond.

Als pup was Tommy altijd een tikkeltje mager naar haar zin, nu is hij te dik en heeft altijd honger haha! Hij is 2x gecastreerd, omdat een bal in zijn lies verstopt zat. Hij heeft een te leuke en grappige krulstaart. Ook heeft Tommy zwart tandvlees en zwarte wangen, dat hadden we nog nooit gezien!

Inmiddels zijn er honderden opgevangen dieren voorbij gekomen. Vooral de kleintjes vond Tommy altijd leuk in huis! Hij was ontzettend lief voor ze. Wanneer ze ouder worden en het zijn mannetjes, moeten ze de deur uit voor hun pubertijd. Anders krijgen we gegarandeerd problemen.

Toen kwam mini Bowie van maar 230 gram. Tamara maakte zich ontzettend veel zorgen want Bowie was haar alles, haar baby en zorgenkindje door zijn handicap. Tommy heeft nog nooit lelijk gedaan naar Bowie! De enige geaccepteerde man in huis die hij ziet als zijn vriend.