Mali


10 september 2022

 

Update foster: Mali is vaak bij een vriendin van mij. Ze was hier moeilijk om te houden ivm dat ze bij de minste of geringste aandacht haar plas liet lopen.
Bij mijn vriendin is ze alleen en dus niet de drukte van alle andere honden en 1 op 1 aandacht. Daarnaast is mijn vriendin fysiotherapie en traint ze met Mali om haar achterpootje goed te krijgen. Bij ons liep Mali korte stukjes met veel draaiingen op het erf. Zij loopt lange afstanden vooruit. Heel bijzonder om te zien wat een goed effect dat alles op Mali heeft.
Officieel is Mali nog van ons. Mijn vriendin woont alleen en als ze weg moet oid komt Mali altijd naar ons. Wat ons betreft is dit een prima oplossing.  Mali plast nu zelf nog nauwelijks als ze bij ons is. Heeft zo veel meer zelfvertrouwen.


2021

 

Mali is midden september samen met haar mama Kaila binnengekomen op het rescuecenter.

We strijden al maanden om het rescuecenter te minimaliseren tot een behapbaar aantal dieren om voor te zorgen. We hebben weinig vrijwilligers en toch konden we deze dieren Niet achterlaten. Hiervan zouden we slapeloze nachten krijgen, wetende dat ze ernstig lijden op straat aan lot overgelaten. Mama hond heeft een flinke infectie aan haar verwonde voorpoot en hoge koorts.

Haar puberpup Mali heeft een gebroken vergroeide achterpoot. We waren het met z’n vieren eens dat we Moesten helpen! De namen zijn geïnspireerd van Mayonaise en Ketchup dankzij de restjes van de Burger King. Mali en Kaila onze “toetjes” op late avond. Kaila betekend geliefd.. en Mali betekend Aantrekkelijkheid 💖

 

Als pup is Mali aangereden en daarna is haar achterpoot scheef aangegroeid. Het lijkt erop dat ze geen pijn heeft aan haar poot maar de dierenarts geeft wel aan dat ze mogelijk op latere leeftijd klachten kan krijgen van bijvoorbeeld artrose. Hiervoor kunnen we Metacam geven een pijnstiller en ontstekingsremmer. Voor nu is medicatie niet nodig omdat ze vrolijk rondloopt.

Mali is gek op rennen en spelen en dol op haar vriendinnen in de tuin. 

 

Naam Mali
Geslacht Teef
Ras Westpointer
Geboortedatum 01-08-2020 schatting
Op de opvang sinds 16 februari 2021
Karakter Speels, gek op knuffelen, lief soms een beetje verlegen
Kan mee aan de riem Ja
Reden opvang Dochter van Kaila
Familie Zeer geschikte huishond
Handicap Vergroeid achterpootje door een aanrijding als pup, lijkt er geen ongemak van te hebben maar kan op latere leeftijd zorgen voor artrose
Verblijfsplaats Nederland. 4 Mei 2021 is ze naar haar fosteradres in Rockanje gevlogen.