Mats

Update uit Nederland 

20 Februari 2021


Mats in zijn stapelbed.

Ik kan hier onwijs van genieten! Op de opvang op Curacao sliep Mats, ook altijd op de huisjes. Hij stond erom bekend bij de vrijwilligers. Wij maakte er een feestje van voor hem, omdat we merkte dat hij op hoogte beter kon slapen. 

Zijn adoptanten in Nederland hebben hier fantastisch op in gespeeld. Kijk hem liggen, zo op zijn gemak.. met fantastisch uitzicht, in het Zonnetje!

Werkelijk waar prachtig en vermakelijk> Mats heeft erg lang gewacht op zijn goudenmandje. Het was het wachten dubbel en dwars waard voor Mats  

10-01-2021

Een stukje geschreven door zijn bijzonder lieve baasjes,

Waar zal ik eens beginnen... Nadat we onze Lizzy moesten laten inslapen begon het toch wel weer te kriebelen om een hondje bij onze andere Jack te nemen. Toen kwam er een nestje puppy's voorbij op de site van Pippy's maar die waren natuurlijk zo weg. Tamara rade ons aan om te overwegen om een wat oudere hond te nemen omdat een puppy nu eenmaal best druk en bewerkelijk is en we ook rekening moeten houden met Kaya van toen 13 jaar. Zo kwam onze Mats in beeld en moesten we gaan beslissen of we hem wilden adopteren. Zo'n besluit neem je niet gelijk want we hadden geen ervaring met een al volwassen hond. We hebben er echt heel goed over nagedacht en veel over gelezen en heen en weer gemaild, Mats is van harte welkom in ons gezin! Maar toen bleek zijn bloedtest niet goed te zijn dus aan de medicijnen en daarna kwam corona dus ook geen vluchten. Het duurde toch nog een maand of 2 voordat we hem op Schiphol eindelijk konden ophalen. Hij zat in de Bench en was super rustig, in de auto gelijk wat water gegeven en wat brokjes, hij had zo'n dorst na de lange vlucht. Pas thuis hebben we hem voorzichtig zelf uit de bench laten komen en kon hij aangelijnd de tuin en ons huisje verkennen. Hij was moe, heel moe en we hebben hem lekker laten uitrusten. Stapje voor stapje met soms maar een paar meter zijn we met hem gaan wandelen. Alles was nieuw en vreemd en hij mocht/mag zelf zijn eigen tempo aangeven.

Na 5 weken ben ik met Mats op cursus gegaan, wij samen met de juf en dat ging super goed! We groeiden daardoor ook steeds dichter naar elkaar toe en hij ging ook steeds beter luisteren. Toen durfde het aan om hem los te laten in een afgesloten gebied speciaal voor honden, wat vond hij dat geweldig en wat kan hij hard rennen. In het begin nog met het schuim rond zijn mond maar ook dat is nu ook helemaal niet meer.

Mats is een echte knuffelbeer en ligt het liefst de hele dag bij me en of ik dan ook gelijk maar over zijn buikje wil kriebelen. Hij is gek op brood en (vieze) pens koekjes en super relaxed. Hij vindt het ook heerlijk om door de duinen en over het strand te racen, te gooien met een stok en hem soms zelfs terug te brengen. Hij is echt super sociaal naar anderen honden, mensen en kindjes. Hij slaapt 's nachts in zijn bench met het deurtje open en daar ligt hij meestal de volgende morgen nog. Voor zijn en onze veiligheid draagt Mats een tracker. Natuurlijk heeft hij ook af en toe boevenstreken maar dat weegt allemaal niet op tegen hoe blij en gelukkig wij met hem zijn. Ja Mats is zwart en ja Mats is bijna 3 maar wij hadden ons geen lievere hond kunnen wensen en houden super veel van hem.

 

Kijk maar wat je van mijn verhaal over neemt, dikke knuffel uit Den Helder.

 

Diploma 

Augustus 2020

Mats is succesvol geadopteerd en heeft zijn 'forever home' gevonden! Hij woont sinds juni bij een liefdevol stel. En heeft pas zijn diploma gehaald! Wij zijn hartstikke trots op hem!

Mats op Curaçao

Het verhaal van Mats

05-05-2020

Mats is een middelgrote hond en geboren op 13-04-2018. Mats is als pup binnen gekomen op de opvang nadat hij bij de Sint Jorisbaai was gedumpt met zijn broertjes en zusjes. Mats is opgegroeid van een kleine pup naar een lieve sociale hond die heel erg van knuffelen houdt. Hij laat zich dan ook graag in je schoot vallen, zodat je heerlijk zijn buik kan kriebelen. 

Tijdens het schoonmaken wil hij nog wel eens speels je stoffer van stoffer en blik pakken om trots mee rond te lopen. Hij wil graag helpen en vindt het ook prima als je hem weer pakt zodat je verder kan schoonmaken. Mats is erg sociaal met andere honden en is met veel honden op de opvang vrienden. Vreemde honden bekijkt hij eerst op een afstand en komt steeds een stapje dichterbij. Mats is erg actief en houdt ervan om met zijn baas bezig te zijn. 

 

Mats' broer Scott zoekt nog een gouden mand. Neem gerust een kijkje bij zijn eigen pagina! 

Donny, Nova, Liv, Mats en Scott zijn gedumpt bij Sint-Joris. Te zien op ons YouTube kanaal: