Fenna

Fenna is op 21 maart 2022 overleden.

 

Fenna was het eerste rescuehondje van Tamara. Naar schatting komt ze uit het begin van 2011. Ze is gevonden tussen een berg afval en had daar uit de zakken gegeten. Hierbij had ze ook veel van de zak zelf binnen gekregen, wat er in de eerste weken dat ze bij Tamara was uit is gekomen. Ze had een geslachtsziekte die honden op elkaar over kunnen brengen. Dit is eigenlijk een soort hondenkanker. Hier heeft ze chemokuren voor gehad en is er weer bovenop gekomen. Ook had Fenna hartworm en twee soorten karpatten(teken) ziekten. Het hele rescue bonuspakket bij elkaar dus! Fenna was voor Tamara de motivatie om te beginnen met de rescue. 

 

Doordat Fenna al ouder was kwamen daar ook ouderdomskwaaltjes bij kijken. Fenna begon erg te hoesten, had last van haar oogje en kreeg medicatie tegen de artrose. Doordat ze een huishond was kon ze goed in de gaten gehouden worden en ze kreeg veel knuffels en liefde in de laatste periode.  

 

Ze blijft voor eens en altijd een Pippi. 

 


21-03-2024

StoryTime

Arme Fenna, uiteindelijk een geluksvogel!

Ik wil jullie graag vertellen hoe het allemaal is gegaan. Fenna was een wegwerphond, gewoon gedumpt met een paar vuilniszakken en twee zakken met dode dieren.

Dit soort dumpingen is helaas heel normaal op Curaçao, een trieste realiteit voor veel mensen.

Op zaterdag 23 maart 2013 ging ik met Tommy & Zanzi wandelen. Toen ik aankwam, zag ik haar liggen, de hoop ellende. Twee bruine kraalogen keken me hulpeloos aan.

Ik kon niet anders dan slikken... Één stemmetje in mijn hoofd zei: "Je kunt (niet) alles redden." Wel, niet, wel, niet, niet, wel, niet, niet, niet... Ik reed door, met pijn in mijn hart!

Na een uur wandelen kwamen we terug bij de auto en daar lag Fenna tegen het voorwiel aan. Ze snakte naar water en slikte meteen de hondenkoekjes door. Arme hond. Pas toen zag ik haar achterkant, ze zat helemaal onder het bloed. Ik schrok me dood.

Vanaf dat moment kon niets of niemand me meer tegenhouden. Tommy en Zanzi zaten achterin de auto en de achterbank was spik en span, want de auto was splinternieuw. Ik zette Fenna op de achterbank en snel reden we naar huis.

Thuis aangekomen dook Fenna meteen de voortuin in en kroop in een hoekje. Ze heeft vijf dagen lang niet van haar plaats gekomen. Ze at en dronk prima, maar sliep de hele dag en nacht. Wat moest ik met haar? Zo bang, zo zielig... Gelukkig was mijn toenmalige vriend maar een klein beetje teleurgesteld, de schade op de achterbank was redelijk beperkt gebleven (een sopje was wel nodig!).

Op advies van de dierenarts ben ik met Fenna naar de dierenarts gegaan. Het was een drama. Fenna was doodziek en het zou een lange, pijnlijke weg worden om haar te genezen. En duur! Het advies van de dierenarts was om haar in te laten slapen. Ik stond daar te huilen als een klein kind bij die zielige wegwerp hond. Ik kon het niet. Wanhopig en uiteraard in tranen heb ik haar in de auto gezet en toch weer mee naar huis genomen.

Ze is genezen van twee soorten teken/karpatten ziekte. Ze is behandeld tegen de hartworm (één pijnlijke, dure behandeling) en krijgt nu nog een maand Prednison als nabehandeling. Over een maand gaan we beginnen met chemokuren, iedere week (4 tot 6 weken) één spuit totdat ze is genezen van de TVT. Daarna staat een sterilisatie en een chip op de planning.

Ondertussen is ze dikke maatjes geworden met Tommy en Zanzi (eerst in het geheim), want omdat Fenna de TVT kan overdragen, moest ze apart in een grote ren in de voortuin. 's Nachts als wij lagen te slapen, sprong Fenna over het hekje en ging ze met Tommy en Zanzi spelen. Zodra wij wakker werden, ging ze snel terug in haar ren. Hahaha, wat een deugniet!

Fenna is de eerste echte opvang rescue hond van de stichting, thuis opgevangen. Tommy en Zanzi heb ik geadopteerd bij een stichting toen we op het eiland kwamen.

Het eerste jaar verzorgde ik de honden op straat tot er een hel ontstond met vergiftiging van een hele groep honden die ik verzorgde bij de rotonde bij Zegu.

Fenna vandaag is de dag van haar overlijden alweer 2 jaar geleden. Ze is thuis in bed ingeslapen, met alle huishonden om haar heen.

Fenna ligt tegen ons huis aan begraven.

Ik kan nog veel meer vertellen over Fenna en alle andere +2000 opvangdieren maar voorlopig is er veel werk te doen, zoals de Porch Sale van aanstaande zaterdag voorbereiden.

Rust zacht meisje, het meest bescheiden hondje ooit! Na haar overlijden, voelde ik haar nog maanden om mij heen. We konden elkaar zo moeilijk loslaten!!

Haar lichaam was helemaal op nierfalen. Run Free


Ben je niet in de gelegenheid om een van onze honden een gouden mandje te bieden maar wil je wel helpen? Dat kan! Bij ons is het mogelijk om op afstand een hond te adopteren.