Mona

05-12-2022 

 

Mona is afgelopen week ingeslapen omdat de artrose de overhand nam, 3 soorten pijnstillers waren niet genoeg... ze sloot zichzelf af van de groep... en genoot niet meer van het leven...

Met pijn in ons hart hebben we deze keuze moeten maken maar met de gedachte dat ze nu rust heeft en geen pijn meer.

Mona is samen met haar beste maatjes, Jimmy & Sjors (Ezeltjes) begraven op 01-12-2022.

 


Maak kennis met onze nieuwe bewoner: La Monarquia
Roepnaam: Mona
Mona is gefokt op Curacao, Jan Thiel. Ze werd 05-02-2001 geboren. Het komt zelden voor bij ons op de opvang dat we de achtergrond kennen van een nieuw dier.

Mama Mona: Membrana
Papa Mona: Comentario
In 2013 leerde Tamara, Mona kennen tijdens haar vrijwilligers baan bij Rancho Harmonia. Mona maakte direct indruk, ze was lief maar zodra er een zadel lag of persoon op haar rug ging zitten bleef ze Non-stop rondrennen.
Ik zal dat beeld op mijn netvlies niet snel vergeten, zo dapper als een Woody Woodpecker rende ze rond. Zoveel kracht en temperament in dat kleine bruine paardje was ongekend.
Nu jaren later is ze een merrie van 19 jaar, met een heel leven achter zich met wedstrijden, kabalgatas, en carnaval’s optochten.
Fokken lukte niet, ze raakte niet drachtig, vertelde haar vorige eigenaar.
De reden dat Mona bij Pippi’s komt wonen is het volgende “5 dagen per week trainen voor een wedstrijd zit er niet meer in, Mona, de Trotona merry”

Lieve Mona mag bij Pippi’s genieten van haar pensioen. Nog nooit stond er zón lief en rustig paard op de trailer. Op de opvang aangekomen liepen met haar een rondje, zodat ze de hekken rustig kon bekijken, de drinkbak en bak hooi. Zonder verder rond te kijken, begon ze direct onbeperkt Hippo Hay te knabbelen. Starr, Sofietje en Saar hebben van een afstandje gekeken en durfde na een uurtje samen met haar uit de bak te eten.

De paarden die fit zijn gaan mee tijdens onze Diervriendelijke zwemwandelingen bij de Sint Jorisbaai

Mona heeft veel last van spat er artrose, het is afwachten of wij haar gaan inzetten voor de wandelingen. Voorlopig eerst rust, herstel en contact met de vaste verzorgers!

Voor Mona zoeken we een Baasje op Afstand voor de voeding, medicatie, bekappen van haar hoeven, extra vitamines en mineralen voor haar lichaam.

Met jouw maandelijkse steun kunnen wij voor Mona’s pensioen en rustperiode zorgen

Sla jij je vleugels over Mona uit? 🙏🏽