Nica

19 juni 2021 is Nica ingeslapen. 

 

Nica was een middel groot hondje en geboren in 2013. Via FaceBook kwam er een melding binnen dat ze al zes dagen verlamd in de zoutpannen bij BocaSami zou liggen, de mensen gaven haar twee keer per dag water. Demi en Tamara zijn er heen gereden met een wandelwagen. Helaas konden ze deze niet gebruiken en moesten ze haar 20 min lang tillen, door het water en over de rotsen in de bloedhete zon. Ze was zo benauwd dat ze ademende als een slang. Haar ogen en mond zaten dicht met geel/groen slijm, ze kon haar hoofd niet meer omhooghouden en had haar hoofd verkrampt op haar schouder liggen.

 

Nica had een neurologisch probleem door de ernstige uitdroging en kon hierdoor een periode niet lopen. Haar zicht was hierdoor ook verslechterd. Doordat haar zicht was verslechterd keek ze een beetje scheel en vond ze nieuwe geuren en mensen heel spannend. Ze had karpattenziekte en lichte hartworm. Toen ze begon te lopen stonden haar bekken heel steil door onvoldoende kracht, hiervoor kreeg ze verschillende injecties om haar spieren te versterken. Ook kreeg Nica sterke pijnstillers, omdat ze verkalking in haar rug had.

 

Nica moet je rustig benaderen en de tijd geven, want dan was het een super lief en trouw hondje. Bij ons lag mevrouw heerlijk onder de palapa in haar mandje. Soms kwam ze via de vrijwilligers studio het huis binnengewandeld en nam ze plaats bij de bank.

 

Nica was sociaal naar andere honden maar gaf duidelijk haar grens aan. Dit komt mede doordat ze wat wankel op haar pootjes stond en de andere honden waarschuwde dat ze niet te druk moesten doen in haar buurt. De andere honden lazen haar hondentaal goed en zochten hun eigen weg. 

 

Nica mag nu rusten. Ben je niet in de gelegenheid om een van onze honden een gouden mandje te bieden maar wil je wel helpen? Dat kan! Bij ons is het mogelijk om op afstand een hond te adopteren.