Nica

Nica is een middel groot hondje en geboren in 2013. Zij  werd gemeld op Facebook. Ze zou al 6 dagen verlamd in de zoutpannen liggen bij BocaSami. De mensen daar gaven haar twee keer per dag wat te drinken. Demi en Tamara zijn daarheen gereden met een wandelwagen. Helaas konden ze deze niet gebruiken en moesten ze haar 20 min lang tillen, door het water en over de rotsen in de bloedhete zon. Ze was zo benauwd dat ze ademende als een slang. Haar ogen en mond zat dicht met geel/groen slijm, ze kon haar hoofd niet meer omhooghouden en had haar hoofd verkrampt op haar schouder liggen.

Vanwege de ernstige uitdroging heeft Nica een neurologisch probleem en kon daarom een poos niet lopen. Ook is daardoor haar zicht slecht geworden. Nica kijkt daarom een beetje scheel en vind nieuwe geuren en mensen heel spannend. Ze had karpattenziekte en lichte hartworm. Toen ze begon te lopen stonden haar bekken heel steil door onvoldoende kracht. Ze kreeg daarvoor verschillende injecties om haar spieren te versterken. Ook krijgt Nica sterke pijnstillers, omdat ze verkalking heeft in haar rug.

Nica moet je rustig benaderen en de tijd geven, want dan is het een super lief en trouw hondje. Bij ons ligt mevrouw heerlijk onder de palapa in haar mandje en kan ze zelf de tuin in om haar behoeftes te doen. Soms komt ze via de vrijwilligers studio het huis binnengewandeld en neemt ze plaats bij de bank.

Nica is sociaal naar andere honden maar geeft duidelijk haar grens aan. Dit komt mede door ze wat wankel op haar pootjes staat en de andere honden waarschuwt dat ze niet te druk moeten doen in haar buurt. De andere honden lezen haar hondentaal goed en zoeken hun eigen weg. 


Ben je niet in de gelegenheid om een van onze honden een gouden mandje te bieden maar wil je wel helpen? Dat kan! Bij ons is het mogelijk om op afstand een hond te adopteren.