James


April 2023

Vandaag  mocht ook de lieve, onzekere en bescheiden James voor de lens van de fotograaf verschijnen. Hij is nog altijd erg verlegen, maar we hebben toch wat mooie foto's van hem kunnen maken.


James is een grote hond die met 8 weken oud van straat is gehaald. Zijn geboorte datum is 19-02-2017. Hij komt bij een verwilderde moeder vandaan. Hierdoor is James erg verlegen en heeft tijd nodig om aan je te wennen. Hij houdt erg van knuffels zolang je zelf rustig bent.

James is lekker vrolijk wanneer je hem tegenkomt op de opvang. Van een gepaste afstand staat hij vaak te kwispelen voor eten of simpelweg voor het feit dat je gezellig in de tuin aanwezig bent en rustig tegen hem praat. Op die manier kan hij van een voor hem veilige afstand ontdekken wie er bij hem komt en rustig wennen aan deze persoon. Wanneer hij er klaar voor is en de energie van de persoon is rustig en laag, zal hij vanzelf kennis komen maken. 

James gaat sinds kort mee met onze honden wandelingen en leert hierbij aan een riem en in een tuig lopen. Hij vind dit nog erg spannend maar leert veel van de honden die hierin al een stapje verder zijn. Veel oefenen en geduld is hierbij belangrijk. 


Ben je niet in de gelegenheid om een van onze honden een gouden mandje te bieden maar wil je wel helpen? Dat kan! Bij ons is het mogelijk om op afstand een hond te adopteren.