Capricho


april 2023

Vandaag kwam er een fotograaf om foto's te maken van de dieren. Wat is Capricho een knap model he?


20-02-2023

Dit is Capricho. Een prachtige Paso Fino, hij is door onze paardentandarts geschat op 18 jaar oud. Ruim twee jaar geleden is hij bij Pippi’s Opvang terecht gekomen. We merkte direct dat hij zwaar getraumatiseerd is, onder andere door een aantal mislukte castraties. Waarbij zijn toenmalige stalhulp zwaar gewond is geraakt. Om deze reden moest hij weg en kwam terecht op een plek waar hij steeds uitbrak uit de omheining omdat hij geen soortgenootjes had om samen mee te staan. Wij werden gebeld met de noodmelding en zijn direct gaan praten. Het liep uit op onderhandelen over de prijs om hem vrij te kopen. Uiteindelijk is hij gekocht voor 1000 gulden en dat voor een voormalig TOP wedstrijdpaard.

We zijn hem direct gaan ophalen met de trailer, Wowww wat een geweld kwam er uit de trailer! Om flink bang van te worden, gelukkig waren er twee sterke mannen mee om hem te kunnen handelen. De trailer bleef gelukkig heel en de nieuwe Pippi’s raket kon worden uitgeladen. Alle paarden en ezels stonden te kijken met grote ogen!! “Wat is dit nu weer...”

We gaven Capricio alle rust en vrijheid om zijn plekje te kunnen vinden bij Pippi’s. Wel blijft hij vanuit zijn verleden nog altijd snel overprikkeld, daarom slaapt hij s ’nachts in de stal om tot rust te komen van de dag. Hij maakt dankbaar gebruik van zijn zaagsel bed en ligt (bijna) altijd te slapen tijdens de avondcheckronde. Ook direct een mooi stal-moment om hem bij te voeren en medicatie te geven. Sterre staat naast hem, haar doe je een mega plezier in stal. Bijna alle paarden op Curacao staan 24/7 op stal of worden getraind. Je merkt dat sommige dieren dan ook echt behoefte hebben aan een stalletje met Me-time.

Capricio werd vlak na aankomst Tetanus gevaccineerd en we zijn begonnen we met oefenen! In een ader prikken (zonder naald) ging soepel, er was gewenning en vertrouwen. Waardoor we konden overgaan tot DE castratie (zijn grootste angst). De operatie ging bijna helemaal vanzelf, hij had niks door en sliep rustig tijdens de operatie. Helaas had hij wel complicaties en daarom veel extra nazorg, dat was spannend voor Tamara! De situatie bracht ze dichter bij elkaar en werden dikke vrienden.

Structuur en regelmaat is hard nodig, zeker met een paardje al Capricio. Hij bijt nu nooit meer en wij letten heel goed op stresssignalen. Zodra hij gaat kauwen en draaien met zijn tong, gaan we direct over op rust. Kriebelen en wat lekkers laag en lang in de hals (dat kalmeert een paard)

Capricho is niet geschikt voor de zwemwandelingen, al staat hij ALTIJD te trappelen bij de poort van ongeduld. Hij wilt zo graag mee!!! Alleen moeten we de veiligheid van de zwemwandelaar kunnen garanderen. Hopelijk kan hij in de toekomst wel mee, voor nu krijgt hij altijd een wasbeurt en appel na de zwemwandeling. Zodat hij toch al een beetje kan wennen.

Wij snappen dat niet veel mensen de tijd en ruimte hebben om voor een paard te zorgen. Daarom kun jij ons helpen door “Baasje op Afstand” te worden. Voor een goede zorg is maandelijks veel geld nodig. Alleen al aan hooi besteden wij maandelijks €300 om hem onbeperkt te kunnen laten eten. Hier komen de andere kosten nog bij, zoals de hoef bekapper, preventie en dierenarts nog bovenop. Capricio heeft ook last van artrose, hij krijgt hiervoor Duivelsklauw en Glucosamine. In stal krijgt hij ook Grasmix, Luzerne en Compact gras gezien zijn leeftijd en slijtage van de wedstrijdsport uit zijn verleden.

Je kunt ons al helpen vanaf €2,50 per maand. Wat je van ons ervoor terugkrijgt, is afhankelijk van het bedrag dat je doneert. Nieuwsgierig geworden? 

 

Echte liefde overwint alles, kijk hem!


10 november 2020

Yess het is gelukt! Hij is gecastreerd.

Voor een "normale" hengst is dat geen probleem, bij Capricho is het anders. Er zijn op zijn voormalige stal 3 pogingen mislukt, bij de laatste Castratie is de Dierenarts zwaar gewond geraakt. Niet bij ons maar op zijn vorige "werkplek" hij zou ritten gaan lopen met toeristen op zijn rug. 
oktober 2020

Capricho is vanaf midden september bij ons op de Opvang, een paard met een verleden. Bij ons krijgt hij de tijd om volledig tot rust te komen en te herstellen. Hij kan leren van onze kudde en hier steun in vinden. We merken aan hem dat hij vrijheid niet gewend is.

Meer informatie volgt, we gaan uiterst goed voor hem zorgen en hem de tijd geven die hij nodig heeft om te herstellen.