Sterre

Toen Sterre in 2015 bij ons op de opvang kwam, leek ze op het eerste gezicht goed verzorgd te zijn (op te mager zijn na en mega lange hoeven). Later kwamen er steeds meer trauma’s naar boven. Een brandmerk, grote littekens op haar benen, schudden met haar hoofd (waarschijnlijk door stress), lucht zuigen, vlakte vrees, in paniek raken tijdens het rijden, maar ook haar tong bleek bijna in twee stukken te zijn. Dit is ontstaan doordat er verkeerde bitten gebruikt zijn in haar verleden.

Wat wil men met deze ‘trainingsmethode’ bereiken? Tijdens wedstrijden moet het paard de tong in de mond houden, maar bij veel paarden hangt deze naar buiten. Waarom? Omdat ze in dit soort gevallen met een te scherp bit in de mond worden gereden. Ze proberen de drukkende pijn van het bit op het gevoelige tandvlees te verminderen door hun tong ertussen te hangen. Dat staat niet mooi. Dus wat doet de ‘trainer’? In plaats van een zachter bit te gebruiken, bindt hij de tong vast met ijzerdraad.

Dat is natuurlijk dierenleed eerste klas en mede daarom krijgen onze paarden nooit een bit in. 

Sterre is 30-11-2015 bevallen van een merrie veulen. Haar naam is Lieve. Sterre is onwijs trots op haar veulen. Na de bevalling bleef Sterre onrustig, ook met rijden. Na onderzoek bleek dat er een stuk van haar heup is afgebroken. Hierdoor zal ze nooit meer gereden kunnen worden. Om deze reden zoeken wij voor Sterre een of meer baasje(s) op afstand.

Sterre is inmiddels veel minder schuw geworden en moet alleen nog vaak wennen aan nieuwe mensen. Als ze je eenmaal vertrouwd is ze super lief en komt ze altijd een kriebeltje of snack halen. Ook geniet ze van de wandelingen bij de St Jorisbaai samen met haar paarden- en ezelvriendjes.

Ze blijft voor altijd samen met Lieve want de band tussen moeder en dochter is veel te mooi om te breken!