Sjimmie

Sjimmie is sinds oktober 2016 bij ons op de opvang. Ondanks zijn leeftijd en handicap (kapotte heup) is hij altijd erg actief en rent hij plagend achter zijn kuddegenootjes aan. Het is een echte ezel met ezelstreken: als er ergens een voerton niet goed dichtzit, weet Sjimmie die altijd te vinden.

We noemen Sjimmie ook wel de huilezel door zijn de zwarte littekens bij zijn ogen. Die zijn ontstaan door vliegensteken. Hij heeft ook last gehad van ontstoken oren en van zijn tanden. Dit is gelukkig allebei verholpen. 

Tijdens de zwemwandelingen vindt hij het vooral op de heen en terugweg heerlijk om lekker te rennen en bokken. Af en toe is het zo erg dat we hem maar loslaten en als hij zijn energie kwijt is kunnen we hem zo weer pakken als hij al niet naar ons terug gekomen is. 

Hij was al een tijdje de enige ezel maar sinds vorig jaar heeft hij zijn ezelmaatje Sjors (ja die hebben we zo genoemd zodat ze Sjors en Sjimmie zijn!).  Daar was hij erg blij mee en de tweede nacht nadat Sjors bij de kudde gekomen is, lagen ze samen te slapen. Voordat Sjors er was, was Sjimmie al wel dikke vriendjes met Jip. Ze zoeken elkaar nog steeds soms op om te spelen.

Toen drachtige Saar met haar zoontje Stef erbij kwamen, was het helemaal feest voor Sjimmie. En na de geboorte van Sofietje, hebben we inmiddels evenveel ezels als paarden!

Wie wil baasje op afstand worden voor Sjimmie zodat hij bij al zijn ezel vriendjes kan blijven?
Onder strenge voorwaarden is adopteren ook mogelijk!


Ben je niet in de gelegenheid om een van onze ezels een gouden paddock paradise te bieden maar wil je wel helpen? Dat kan! Bij ons is het mogelijk om op afstand een ezel te adopteren. Ook Sjimmie is nog opzoek naar een baasje op afstand!