Sjimmie

05-12-2022

 

Sjimmie is ingeslapen omdat hij ernstige allergieën had,  waardoor  oorontstekingen ontstonden die zodanig slecht waren dat hij met soppende oren rondliep, die weer verergerd werden door insecten.

In combinatie met ouderdom was dit niet meer draagbaar.

Pijnstillers, oliën, zalfjes, en dagelijks met een vliegenkap lopen mocht niet baten.

Sjimmie sloot zich af van de groep en liep met zijn kop tegen muren aan vanwege stress en pijn.

Een harde keuze, maar voor Sjimmie de beste keuze, geen pijn meer en veel rust.

Sjimmie is samen met zijn beste maatjes Mona (paard) & Sjors (Ezel) ingeslapen op 01-12-2022. 

 

 

Sjimmie is sinds oktober 2016 bij ons op de opvang. Ondanks zijn leeftijd en handicap (kapotte heup) is hij altijd erg actief en rent hij plagend achter zijn kuddegenootjes aan. Het is een echte ezel met ezelsstreken: als er ergens een voerton niet goed dichtzit, weet Sjimmie die altijd te vinden.

We noemen Sjimmie ook wel de huilezel door zijn de zwarte littekens bij zijn ogen. Die zijn vroeger ontstaan door vliegensteken en gebrek aan medische zorg. Hij had ook last gehad van ontstoken oren en grote haken op zijn tanden. Dit is gelukkig allebei verholpen maar heeft wel blijvende oplettendheid nodig van zijn verzorgers. 

Tijdens de zwemwandelingen loopt Sjimmie ontzettend braaf met kinderen rond. Vroeger was dat wel anders hij werd gebruikt voor hondengevechten en was erg vijandig, nu al lang niet meer hij vaak de eerste voor een knuffel. 

Sjimmie was na het overlijden van Sjonnie al een tijdje de enige ezel maar sinds vorig jaar heeft hij zijn ezelmaatje Sjors (ja die hebben we zo genoemd zodat ze Sjors en Sjimmie zijn!).  Daar was hij erg blij mee en de tweede nacht nadat Sjors bij de kudde gekomen is, lagen ze samen te slapen. Voordat Sjors naar de opvang kwam, was Sjimmie al wel dikke vriendjes met Jip. Ze zoeken elkaar nog steeds soms op om te spelen.

Toen drachtige Saar met haar zoontje Stef erbij kwamen, was het helemaal feest voor Sjimmie. En na de geboorte van Sofietje de komst van Soef en StStarrarr zijn de ezels in de meerderheid.