Sjimmie

05-12-2022

 

Sjimmie is ingeslapen omdat hij ernstige allergieën had,  waardoor  oorontstekingen ontstonden die zodanig slecht waren dat hij met soppende oren rondliep, die weer verergerd werden door insecten.

In combinatie met ouderdom was dit niet meer draagbaar.

Pijnstillers, oliën, zalfjes, en dagelijks met een vliegenkap lopen mocht niet baten.

Sjimmie sloot zich af van de groep en liep met zijn kop tegen muren aan vanwege stress en pijn.

Een harde keuze, maar voor Sjimmie de beste keuze, geen pijn meer en veel rust.

Sjimmie is samen met zijn beste maatjes Mona (paard) & Sjors (Ezel) ingeslapen op 01-12-2022. 

 

 

Sjimmie is sinds oktober 2016 bij ons op de opvang. Ondanks zijn leeftijd en handicap (kapotte heup) is hij altijd erg actief en rent hij plagend achter zijn kuddegenootjes aan. Het is een echte ezel met ezelsstreken: als er ergens een voerton niet goed dichtzit, weet Sjimmie die altijd te vinden.

We noemen Sjimmie ook wel de huilezel door zijn de zwarte littekens bij zijn ogen. Die zijn vroeger ontstaan door vliegensteken en gebrek aan medische zorg. Hij had ook last gehad van ontstoken oren en grote haken op zijn tanden. Dit is gelukkig allebei verholpen maar heeft wel blijvende oplettendheid nodig van zijn verzorgers. 

Tijdens de zwemwandelingen loopt Sjimmie ontzettend braaf met kinderen rond. Vroeger was dat wel anders hij werd gebruikt voor hondengevechten en was erg vijandig, nu al lang niet meer hij vaak de eerste voor een knuffel. 

Sjimmie was na het overlijden van Sjonnie al een tijdje de enige ezel maar sinds vorig jaar heeft hij zijn ezelmaatje Sjors (ja die hebben we zo genoemd zodat ze Sjors en Sjimmie zijn!).  Daar was hij erg blij mee en de tweede nacht nadat Sjors bij de kudde gekomen is, lagen ze samen te slapen. Voordat Sjors naar de opvang kwam, was Sjimmie al wel dikke vriendjes met Jip. Ze zoeken elkaar nog steeds soms op om te spelen.

Toen drachtige Saar met haar zoontje Stef erbij kwamen, was het helemaal feest voor Sjimmie. En na de geboorte van Sofietje de komst van Soef en Starr zijn de ezels in de meerderheid. 

 


Hallo daar, Sjimmie hier!

Ik ben gevraagd of ik me even wil voorstellen en natuurlijk wil ik dat! Ik ben dus Sjimmie en ik ben al best wel op leeftijd zeggen ze, maar ik voel me nog een frisse jonge ezel hoor! 
Tamara noemde mij altijd de huilezel, omdat ik grote littekens heb onder mijn ogen. Dat komt door die irritante vliegjes waar ik niet zo goed tegen kan. Ik was bij mijn vorige eigenaar ook echt wel een beetje verdrietig... Daarom was ik heel blij dat Tamara mij wel wilde hebben. Nu ben ik helemaal niet meer verdrietig, maar juist super blij!

Ik ben natuurlijk wel een echt ezel! Ik ben super slim en ik kan alle voertonnen open maken. Ook vind ik het super grappig om mijn vriendjes en vriendinnetjes een beetje te plagen  door achter ze aan te rennen. Ik heb soms echt zoveel energie! Als we gaan wandelen kan ik die energie er altijd lekker uitgooien door lekker te gaan rennen. Ik mag soms ook los en dan kan ik pas echt super hard! Als ik mijn energie kwijt ben kom ik natuurlijk wel weer braaf terug hoor.

Ik was een poosje de enige ezel bij Pippi's Opvang. Met de paarden kon ik het ook wel goed vinden, zeker Jip was mijn grote vriend waarmee ik graag speelde. Maar sinds begin 2019 heb ik er een ezelvriendje bij! Zijn naam is Sjors. Sjors is net al een beetje op leeftijd dus ik kon het meteen goed met hem vinden. We hebben de tweede nacht meteen samen liggen slapen. 

Dit jaar kreeg ik er nog een verrassing bij! Toen kwamen Stef en Saar op de opvang wonen, nog meer ezelvriendjes!! Ik vond Saar altijd al een beetje dik, maar nu snap ik waardoor het kwam! Saar heeft namelijk een baby'tje gekregen! Haar naam is Sofietje en ik vind het super leuk om met haar te spelen! Enneee de ezels zijn niet meer in de minderheid! Er zijn nu even veel ezels als paarden op de opvang woehoeee! 

Ik hou heel erg veel van eten, maar dat is best wel duur. Op Curaçao groeit bijna geen gras namelijk, dus alles moet uit een ander land komen. Ik ben daarom super blij dat jullie mijn baas een beetje willen helpen met de kosten! Heel erg bedankt, door jullie kan ik elke dag mijn buikje weer lekker rond eten!

Ik ga weer lekker spelen, jullie horen snel van mij! 

Doeidoeeeii!