King

18 februari 2023

King is de papa van de puppies. Hij voedt altijd de kleinere honden op. Ook is hij heel lief met vrouwtjes. King is heel sociaal naar zowel mens als dier.

 


20 februari 2021

Lieve King at niet goed meer de laatste dagen. Bijzonderheden worden altijd in Trello bij gehouden. Zodat veranderingen direct opvallen. Na een paar dagen slecht eten meteen met King naar de Dierenarts, bloedtest was goed toch nog een dubbelcheck gedaan met een snaptest. Blijkt hij toch Karpattenziekte te hebben.. deze ziekte is zo onvoorspelbaar! Meteen aan de Doxycycline en over 21 dagen  opnieuw testen.

Als je karpattenziekte niet tijdig behandeld kan je hond gaan hoesten, vieze ogen, hartproblemen krijgen, nierproblemen oplopen, verlamd raken en zelfs doodgaan!

Om deze reden testen wij de honden minimaal 1x per jaar en bij bijzonderheden. Ook voorafgaand aan een adoptie testen wij het bloed van de hond. Zodat we er zeker van zijn dat we een gezonde hond herplaatsen

Ook King was aan de beurt voor een gebitsreiniging.

Hij was heel flink en heeft een dag uitgeslapen bij Amber in de studio.


King is een middelgrote hond van 7 jaar oud (2016). Hij heeft zijn leuke naam te danken aan de plek waar hij is gevonden. Dat was namelijk bij de "Burger King". Dat zijn naam King zou worden was dus snel bedacht. 

Toen King bij ons kwam had hij net als veel andere straathonden, karpatten ziekte. Na een 21 dagen lange antibiotica kuur is hij hiervan hersteld. Ook had King last van schurft, ook hiervan is hij helemaal hersteld en klaar voor een nieuwe fijn huis. 

Dat wil King het allerliefst, een fijn thuis waar hij heerlijk gekriebeld wordt en waar hij veel aandacht krijgt. Wij zoeken dan ook een plekje voor hem waar zijn nieuwe baasjes veel thuis zijn. Ook is King erg sociaal met andere dieren en zou het leuk vinden om samen te wonen met een andere stabiele en sociale hond(en). 

King is een hele brave boerderijhond! Hij kan bij paarden en is hier helemaal gewend aan. Met teefjes en relaxte honden is hij heel braaf en sociaal in de omgang.

Hij is vooral erg goed in je verleiden met zijn caramel gekleurde ogen en pakt je ook helemaal in met zijn schorre huiltje. 


Ben je niet in de gelegenheid om een van onze honden een gouden mandje te bieden maar wil je wel helpen? Dat kan! Bij ons is het mogelijk om op afstand een hond te adopteren.