King


April 2023

Vandaag kwam er een fotograaf om foto's te maken van alle dieren. Ook King mocht voor de lens verschijnen! King zit momenteel in de tuin bij Rikkie, Liesje, Chain en Cali. Onzekere Rikkie ziet deze stoere allemansvriend King als zijn grote voorbeeld. Heel lief om te zien. 


18 februari 2023

King is de papa van de puppies. Hij voedt altijd de kleinere honden op. Ook is hij heel lief met vrouwtjes. King is heel sociaal naar zowel mens als dier.

 


20 februari 2021

 

Lieve King at niet goed meer de laatste dagen. Bijzonderheden worden altijd in Trello bij gehouden. Zodat veranderingen direct opvallen. Na een paar dagen slecht eten meteen met King naar de Dierenarts, bloedtest was goed toch nog een dubbelcheck gedaan met een snaptest. Blijkt hij toch Karpattenziekte te hebben.. deze ziekte is zo onvoorspelbaar! Meteen aan de Doxycycline en over 21 dagen  opnieuw testen.

Als je karpattenziekte niet tijdig behandeld kan je hond gaan hoesten, vieze ogen, hartproblemen krijgen, nierproblemen oplopen, verlamd raken en zelfs doodgaan!

Om deze reden testen wij de honden minimaal 1x per jaar en bij bijzonderheden. Ook voorafgaand aan een adoptie testen wij het bloed van de hond. Zodat we er zeker van zijn dat we een gezonde hond herplaatsen

Ook King was aan de beurt voor een gebitsreiniging.

Hij was heel flink en heeft een dag uitgeslapen bij Amber in de studio.


29-01-2021

 

Vandaag kwam de dierenarts langs voor een gebitsbehandeling van verschillende honden. Ook King was aan de beurt. Tandplak en zelfs tandsteen werd verwijderd. Hij kan er voorlopig weer even tegenaan!


21-02-2020

King is een super stoere vent! Hij is woensdag voor de eerste keer mee gegaan met de wandeling en wat deed bij het goed! Hij liep of hij al jaren lang aan de riem mee loopt, en hij vond het super leuk!

Hij heeft lekker stukjes mee gerent en was zo aan het genieten van de wandeling. Vandaag gaat hij samen met Perla naar de dierenarts voor een operatie zodat ze beide geen (toekomstloze) kindjes hoeven te maken.


Toen King bij ons kwam, had hij net als veel andere straathonden last van karpattenziekte. Na een antibioticakuur van 21 dagen is hij hiervan hersteld. Ook had King last van schurft, maar ook daarvan is hij volledig hersteld.

King is een echte knuffelaar die het allerliefst heerlijk gekriebeld wordt en veel aandacht krijgt. Hij is erg sociaal met andere dieren en voelt zich helemaal op zijn gemak in hun gezelschap.

Als boerderijhond gedraagt King zich voorbeeldig. Hij kan goed overweg met de paarden en is hier volledig aan gewend. Met teefjes en rustige honden is hij bijzonder vriendelijk en sociaal in de omgang.

King weet je te betoveren met zijn caramel gekleurde ogen en zijn zachte, schorre huiltje. Hij is een echte charmeur die je direct inpakt met zijn charme en liefdevolle karakter.


15-01-2020

 

Vandaag vonden we een hond bij de Burger King. Dat zijn naam King zou worden was dus snel bedacht.

King is een middelgrote hond en zijn leeftijd is geschat op 4 jaar (2016).