Cali


April 2023

Vandaag kwam er een fotograaf foto's maken van alle dieren. Ook Cali mocht op de foto, is ze niet ontzettend knap? 

Het gaat heel goed met Cali. Ze is een rustige en bescheiden hond. Het socialiseren gaat goed, al is ze nog wel wat verlegen. Ze zit gezellig met haar vriendjes Rikkie, Liesje, King en Chain bij ons in de opvang en zoeken allemaal nog een gouden mand!


02-03-2023

De moederhond, wie we vorige week van de straat hebben gehaald, heeft het een paar dagen heel moeilijk gehad. Ze heeft veel gehuild en zat vol met stress. Maar kijk eens wat we gister aantroffen. Samen met Tijgertje en Dubu lag ze heerlijk te chillen op bed. Wat zijn we blij om dit te zien. We hebben haar Cali genoemd!


24-02-2023

Ik heb spijt!

Als geld geen rol speelde was mama nooit gearborteerd. Zeker toen ik hoorde dat de pups al groot waren kon ik wel door de grond zakken. Wat ontzettend triest en ik voel me zo stom. Het was een hele moeilijke beslissing gemaakt met verstand.

Ik heb Pippi's opgericht met emotie, elke beslissing gemaakt vanuit mijn hart. Hieruit is een heel groot rescuecenter ontstaan. Het is financieel altijd een uitdaging geweest en telkens zijn we er bovenop gekomen!

Mama maakt het goed, ze heeft pijnstillers gekregen, blikvoer en ligt te slapen in de mand. De operatie ging goed. ze heeft geen karpattenziekte en ook geen hartworm. Nooit meer baby's of zorgen op straat. Ze blijft op de opvang wonen tot we ene buisje voor haar vinden. 


23-02-2023

 

Vandaag heeft het Pippi’s team de pauze benut om terug te gaan naar de gedumpte honden om ze te vangen.

De hoogzwangere mama hond kostte weinig tijd en moeite. Ze had zichtbaar honger en volgde het spoortje voer rustig de vangkooi in. Tegen verwachting in bleef ze heel kalm. Tamara heeft haar meteen naar de dierenarts gebracht, wie het meteen opviel dat ze écht al ver is in haar zwangerschap. Het is wachten op haar bevalling en afhankelijk van de hoeveelheid pups zouden wij ze heel graag opvangen. Alleen is dat gezien de kosten en plek in het rescue center niet haalbaar.

We hebben daarom besloten haar te laten aborteren met pijn in ons hart. Als ze een “Baasje op Afstand” zal vinden of meerdere BOA’s kunnen we haar een veilig thuis bieden bij de opvang en in de toekomst een for-ever home zoeken.


22-02-2023

Vandaag waren wij onderweg naar Dierenoppas Curaçao om honden terug te brengen naar huis. Langs de weg troffen we deze gedumpte honden aan, waarvan er één duidelijk hoogzwanger is. Het is zo schrijnend om te zien hoe mensen zo harteloos kunnen zijn en zonder pardon een heel hondengezin aan hun lot overlaten. Helaas doet het ons niet meer verbazen, hier op het eiland is dit dagelijkse kost..

We konden dit niet negeren en hebben urenlang geprobeerd de honden met ons mee te krijgen. Zoals overduidelijk te zien was zijn de beestjes enorm angstig en niet gewend aan aanraking. Toen het ging schemeren hebben we het voor de dag opgegeven en besloten het later vanmiddag nog eens te proberen.

Ons dierenhart schreeuwt bij het aantreffen van zo’n situatie dat we zo snel mogelijk in actie moeten komen en ze moeten redden. Wat de noodzaak hiervan nog groter maakt, is dat het bruine teefje hoogzwanger is en waarschijnlijk binnen een paar dagen al zal gaan bevallen. We zouden het nooit over ons hart verkrijgen om ze aan de kant te laten staan.

Maar het is druk op het rescue center. Heel erg druk. Zo druk dat alle verblijven al helemaal vol zitten, waardoor we gedumpte dieren al opvangen in ons dierenhotel. En ook daar hebben we nog maar een paar plekjes over. Daarnaast gaat er zoveel tijd naar het fundraisen, dat er te weinig overblijft om op te blijven vangen.