Lucas


April 2023

Vandaag kwam er een fotograaf om foto's te maken van alle dieren. Ook onze knappe jongen Lucas mocht voor de lens verschijnen! Is hij niet om verliefd op te worden?

Lucas is een blije, vrolijke en actieve hond. Hij zit samen met zijn vriendinnetje Pantera in de opvang. Hij is helemaal klaar voor adoptie! Heb jij een gouden mand voor hem klaarstaan?


Lucas is door twee oudere dames in huis genomen, omdat hij rondzwierf op straat. De dames wilde voorkomen dat hij werd aangereden en namen Lucas bij hen (+6 andere hondjes) in huis. Helaas ging Lucas niet goed samen met de huishonden dus werd hij tijdelijk in de voortuin opgevangen. De dames zochten naar zijn eigenaar via de krant, flyers en door de bellen naar het dierenasiel en dierenartsen, nergens was een eigenaar te bekennen!

Pippi's werd gevraagd voor hulp maar door de Covid-19 crisis, zaten wij meer dan vol. Financieel is het zwaar om maandelijkse de kosten te betalen voor de al wel geredde dieren binnen onze opvang.

Een heldin uit Breda heeft aangeboden "Baasje Op Afstand" te worden zolang Lucas op de opvang verblijft.

De dames waren zeer opgelucht, want Lucas was voor de dames een olifant in een porseleinkast, logisch als je beide hoogbejaard bent!

Tamara ging Lucas ophalen en bracht hem direct naar de dierenarts. 

We beginnen altijd met een bloedtest. Lucas bleek: negatief op hartworm maar positief op Karpattenziekte, na 1 antibioticakuur was hij gelukkig alweer genezen. Inmiddels is Lucas gecastreerd, gechipt en gevaccineerd.

Hij verblijft bij ons op de opvang in een luxe tuin met andere geredde honden Romina en Pantera. Vooral vrouwtjes vindt hij heel gezellig! Macho mannetjes gaat minder goed omdat Lucas zelf graag stoer is en waaks.

Lucas is een grote hond Westpointer van ruim 28 kilo. Wij vermoeden dat hij familie is van een Rhodesian Ridgeback.


Ben je niet in de gelegenheid om een van onze honden een gouden mandje te bieden, maar wil je wel helpen? Dat kan! Bij ons is het mogelijk om op afstand een hond te adopteren.