Lucas


27-05-2024

 

Hoi, ik ben Lucas!

Ik ben een grote Westpointer van ruim 30 kilo.  Ik vermoed dat ik familie ben van een Rhodesian Ridgeback. Ik ben ook veel groter dan de rest van de Westpointers hier!

Ik ben best wel stoer en ik wil ook dat andere mannetjes honden dat weten. Daarom vindt Tamara dat ik lekker bij de dames mag zijn en dat heb ik zelf ook het liefst. Ik woon gezellig met mijn vriendin Pantera in de splinternieuwe container tuin vooraan op het terrein en bewaak s ’nachts het voorterrein als de huishonden bij Tamara in de slaapkamer slapen. Samen sterk.

Ik kan erg hard rennen en dat doe ik super graag over de grote vlakte! Ik hou er van om te spelen met Pantera, met mensen is ook hartstikke leuk! Mits Tamara erbij blijft en je niet ruikt naar dierenarts

Wat ik ook heel snel kan is eten, want eten is super lekker! Meestal heb ik mijn eten als allersnelste op.

Ik kan heel goed aan de riem lopen. Voor een lief mens doe ik super goed mijn best en hier op Pippi’s Opvang zijn ze allemaal lief voor me. Ik word hier echt heel goed verzorgd. Familie is voor mij het allerbelangrijkste!

Oh ja, ik wilde jullie ook nog vertellen dat ik auto’s heel gek vind.  Die dingen op wielen zonder kop en dan dat lawaai! Rollende dingen vind ik sowieso raar. Als iemand een bal (zo heet dat blijkbaar) naar mij gooit,  vind ik dat heel interessant. En die kokosnoten rollen ook! Nog veel leuker is om lekker alles te besnuffelen en rond te rennen op mijn alle hardst door het Paddock Paradise.

Sinds ik hier woon heb ik een trouw Baasje op Afstand om Tamara te helpen met de maandelijkse financiële kosten.

Binnenkort moet ik een ochtend naar de dierenarts praktijk voor een gebitsreiniging en heb vorige maand mijn jaarlijkse vaccinatie gekregen. Maandelijks krijgen wij allemaal preventie tabletten om ons te beschermen tegen ongewenste parasieten.

Zo, ik ga weer snuffelen! Tot gauw!


April 2023

Wat geweldig dat Lucas de kans kreeg om voor de camera te schitteren! En inderdaad, hij ziet er absoluut onweerstaanbaar uit op de foto's. Met zijn blije, vrolijke en actieve karakter lijkt Lucas de perfecte metgezel te zijn voor iemand die op zoek is naar een trouwe viervoeter.

Samen met zijn vriendinnetje Pantera wacht Lucas geduldig op zijn kans om een liefdevol thuis te vinden. Als je een gouden mand hebt klaarstaan voor deze knappe jongen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Met zijn opgewekte persoonlijkheid en liefdevolle aard zou Lucas een geweldige aanvulling zijn op elk gezin.

Laten we samen zorgen dat Lucas de warmte en liefde krijgt die hij verdient. Help ons om hem zijn langverwachte geluk te geven!


Lucas werd gevonden door twee vriendelijke oudere dames terwijl hij rondzwierf op straat. Bezorgd om zijn veiligheid en die van de andere honden in hun huis, namen ze hem tijdelijk onder hun hoede, naast hun al bestaande gezelschap van zes andere hondjes. Ondanks hun goede bedoelingen, bleek Lucas niet goed te passen bij de andere honden, dus werd hij voorlopig in de voortuin opgevangen.

De dames deden hun uiterste best om Lucas' eigenaar te vinden, door advertenties in de krant te plaatsen, flyers te verspreiden en te bellen naar lokale dierenasiels en dierenartsen. Helaas leverde al hun inspanning geen spoor op van Lucas' oorspronkelijke eigenaar.

Toen Pippi's Opvang werd benaderd voor hulp, bevonden ze zich helaas in een moeilijke situatie als gevolg van de Covid-19 crisis en waren ze financieel overbelast door de zorg voor al geredde dieren. Gelukkig bood een vrijgevige heldin uit Breda aan om "Baasje Op Afstand" te worden voor Lucas zolang hij in de opvang verbleef.

Met een gevoel van opluchting werd Lucas door Tamara opgehaald en naar de dierenarts gebracht voor een grondig medisch onderzoek. Gelukkig bleek hij negatief te zijn voor hartworm, maar positief te testen op Karpattenziekte. Na een antibioticakuur herstelde hij gelukkig snel. Lucas werd vervolgens gecastreerd, gechipt en gevaccineerd.

Nu verblijft Lucas in een luxe tuin op de opvang, samen met andere geredde honden Romina en Pantera. Hij voelt zich vooral op zijn gemak bij de vrouwtjes, maar heeft moeite met dominante mannetjes, aangezien hij zelf graag stoer is en waaks.

Lucas is een imposante Westpointer van ruim 28 kilo en het vermoeden bestaat dat hij familie is van een Rhodesian Ridgeback. Met zijn avontuurlijke geest en vriendelijke karakter hopen we dat hij snel een liefdevol thuis zal vinden waar hij voor altijd gelukkig kan zijn.


Lucas bij binnenkomst

 

Door een hond op afstand te adopteren, help je bij het bekostigen van hun verzorging, medische kosten en levensonderhoud. Je biedt ze de kans op een beter leven terwijl ze in onze opvang verblijven en wachten op hun eigen liefdevolle thuis.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat onze honden de zorg en ondersteuning krijgen die ze verdienen, en kunnen we samenwerken aan een toekomst vol liefde en geluk voor elke hond die onze opvang binnenkomt. Elk beetje hulp maakt een groot verschil en wordt enorm gewaardeerd!