Nacho

Nacho is sinds december 2019 bij ons. Hij was dun, agressief en had zichtbare pijn. Je kon duidelijk zien dat hij vreselijk depressief was en last had van een vervelende blessure. Zijn gebit is slecht, wij hebben zelden zoiets gezien bij een paard. De haken zijn gevijld, waardoor hij beter kan eten en goed op gewicht blijft.

Ook was hij nog een hengst en had nooit sociaal contact gehad met andere paarden, wat ook voor een hengst heel belangrijk is. Het is en blijft natuurlijk een kuddedier. Inmiddels is Nacho gecastreerd en is rustiger. De omgang met mensen is nog lastig, maar het kennismaken in de kudde ging verassend snel en heel soepel. Jip is zijn grote vriend en mentor geworden, Nacho wordt gecorrigeerd, zodra hij zich onredelijk gedraagt naar andere dieren. Net als Sterre, kon Nacho in het begin erg lastig omgaan met de “vrijheid” en ging daarom extreem veel lopen en werd mager. Ook kreeg het arme dier een pijnlijke hoefzweer. Hij is door een diep dal gegaan!

Het arme paard voelde zich door mensen onbegrepen, het is belangrijk om Nacho met rust en respect te behandelen! In zijn verleden is hij echt niet goed behandeld door dommige mensen die alles oplosten met agressie. Een kenmerk van paard is dat ze gedrag spiegelen. Zijn bozige houding was daarom ook niet raar. Ze hadden het “beest” in hem losgemaakt en hij zat daarom midden in een oorlog tegen de hele wereld. Langzaam begint hij zijn vaste verzorgers te vertrouwen en komt zijn lieve kant naar boven.

Zolang hij nog revalideert en aan het wennen is aan zijn vrijheid en sociale contacten, blijft hij bij ons op de opvang. Een baasje op afstand zou daarom heel goed bij hem passen!


Ben je niet in de gelegenheid om een van onze paarden een gouden paddock paradise te bieden maar wil je wel helpen? Dat kan! Bij ons is het mogelijk om op afstand een paard te adopteren. Ook Nacho is nog opzoek naar een baasje op afstand!