Dubu

April 2021

Dubu is in maart 2012 geboren. Hij groeide op bij een gezin met kinderen.
Na een aantal jaar vertrokken zijn geliefde "mensen familie" uit het huis, omdat het gezin in Bali ging wonen. Het huis waar hij is opgegroeid ging in de verhuur. Samen met nog een Rhodesian Ridgeback en zijn moeder, een Westpointer en nog een kat leerde ze de nieuwe huurders kennen. Ze werden goed verzorgd. Tamara werd uitgenodigd voor Dierenoppas aan huis en leerde de honden kennen en zorgde regelmatig tijdens vakanties voor de dieren. 

Na een aantal jaren moesten de huurder vertrekken uit de woning, de honden huilde elke avond.
Na een tijdje kwamen er weer nieuwe huurders.  De Westpointer en kat werden ingeslapen omdat ze oud waren geworden... Bij de volgende huurders werd zijn moeder en tante ingeslapen. Ik had zo met de honden te doen, elke keer afscheid nemen en weer wennen aan een nieuw gezin. 

19-04-2021 was DE datum dat ook Dubu zou worden ingeslapen, de sfeer werd erg grimmig maar uiteindelijk heeft Pippi's heeft zijn leven gered! We hebben van de huurder zijn vaccinatieboekjes gekregen en van de eigenaren hebben we nooit meer gehoor gekregen. 

Dubu is een bescheiden en vrolijke hond. Dol op mensen, kan ook super met kinderen omgaan. Dubu is sociaal naar andere honden maar kan ook prima alleen leven. Menselijke aandacht is waar hij het meest van geniet. Hij ligt heel graag op bed of op de bank. 

Hij heeft pas zijn periodieke bloedtest gehad en hieruit bleek dat hij geen karpattenziekte heeft! Oktober 2021 heeft Dubu een uitgebreide gebitsreiniging gehad, bij Pieter de Geus. Er zat een losse kies, die is getrokken. Hij heeft wat verkleuring op zijn tanden en kreeg antibiotica. 

Dubu is een ontzettende lieve maar gevoelige hond, het ras Rhodesian Ridgeback zal voor je door het vuur gaan!

We zoeken een huisje voor hem waar hij zichzelf mag zijn en alle tijd en rust krijgt om vertrouwen op te bouwen, we zien Dubu graag bij een familie die een senior een liefdevolle oude dag kunnen geven. 

Ook de volwassen honden verdienen een forever home, kan jij Dubu zijn gouden mandje geven?


Ben je niet in de gelegenheid om een van onze honden een gouden mandje te bieden maar wil je wel helpen? Dat kan! Bij ons is het mogelijk om op afstand een hond te adopteren.