Scott

4 Februari 2021

Lieve Scott is geadopteerd. Mega leuk natuurlijk! Wat nog leuker is dat hij bij zijn zussen Nova en Liv in Den Helder mag gaan wonen. Broer Donny en Mats wonen ook in de buurt. Vanaf maandag is het hele "gedumpte nestje" in Den Helder.

Scott is vorige maand een gebitsreiniging ondergaan.

2 maanden geleden nog een bloedtest, doen we standaard elke 6maanden, zodat we de gezondheid van de opvangdieren kunnen testen. Hij is gemakkelijk gespannen, waardoor we Scott ondersteunen met natuurlijke kruiden "Puur Rust". 

Morgen gaat Tamara naar de "veterinaire dienst" met de gezondheidsverklaring van de dierenarts.  Vrijwilliger Malin is zijn bench aan het wassen, lekkere dekens erin en natuurlijk een passend tuigje en halsband met penningen eraan. 

 

In Nederland zijn er ook voorbereidingen gedaan, er is een anti ontsnappingstuig besteld en een dekentje voor tijdens de wandelingen. De weerverwachting in Nederland, is -5 maandag. Arme Scott! Gelukkig komt hij in een heel geliefd gezin, waar volledig rekening gehouden wordt met ons gevoelig tropenhondje. 

Naam Scott
Geslacht Reu (gecastreerd)
Ras westpointer
Geboortedatum +/- 13-04-2018
Op de opvang sinds Juli 2018
Karakter Actief en sociaal
Kan mee aan de riem? Ja
Angstig Hij moet wennen aan nieuwe mensen. Rillerig hondje wat veel steun nodig heeft, om samen de wereld te verkennen
Knuffel dier Als hij je kent stopt hij niet met knuffelen

Scott is een middelgrote hond en geboren op 13-04-2018. Hij was nog maar een kleine pup toen hij bij ons op de opvang kwam. Hij is samen met zijn broertjes en zusjes gedumpt bij de St. Joris baai.  Al zijn broertjes en zusjes zijn ondertussen geadopteerd.

Inmiddels is Scott alweer 2 jaar oud en zoekt hij ook zijn eigen gouden mandje. Hij is een sociale lieve hond die bij nieuwe mensen eerst even de kat uit de boom kijkt. Hij kan dan nog een beetje verlegen zijn en we zoeken daarom iemand die veel thuis is om tijd te steken in het opbouwen van een band met Scott. Een positieve honden training is hierbij aangeraden. 

Scott is natuurlijk nog jong en houdt daarom erg veel van spelen met anderen honden. Hij komt ook tijdens het schoonmaken graag een knuffel halen om daarna te genieten van je aanwezigheid en de aandacht die hij krijgt. 

Bij ons loopt Scott heerlijk mee tijdens de wandelingen. Hij heeft de link gelegd tussen het tuigje aankrijgen en een wandeling maken. Hij word erg enthousiast bij het zien van de tuigjes. Scott heeft bij ons ook al losgelopen, we laten dan wel een lange lijn aan zijn tuig zitten zodat wij hem gemakkelijker kunnen pakken. Loslopen zal in Nederland pas na gewenning en training mogelijk zijn.

Donny, Nova, Liv, Mats en Scott zijn gedumpt bij Sint-Joris. Te zien op ons YouTube kanaal: 


Update voor de "Baasjes op Afstand" 

Hoi lieve allemaal!

Hoe is het met jullie? Met mij goed hoor! Ik woon nog steeds gezellig met mijn vriendje Stoffer en vriendin Cola. Ik heb het helemaal naar mijn zin en er wordt hier elke dag super goed voor me gezorgd!

Er is ook een nieuwe stagiaire die ik al een paar keer heb gezien, maar jeetje dat vind ik spannend zeg! Laatst kwamen zij en Tamara filmen voor Pippi's Club, dat vond ik erg leuk. Maar ook super spannend, zo'n nieuw iemand. En vlakbij mij!  Gelukkig was ze heel rustig en was Tamara erbij, dat stelde me gerust. Jullie hebben het vast wel gezien in de nieuwe video.

Ik ben heel blij dat het altijd zo lekker rustig op ons terrein is, hierdoor krijg ik geen stress en ik kan ik fijn op mijn gemak spelen en rondkijken.

Mijn broer Mats heeft zijn diploma gehaald in Nederland! Super stoer van hem, ik hoop ook dat ik een huisje zal vinden, een huisje waar iedereen heel rustig en geduldig met me is. En net zo lief is iedereen hier bij Pippi's voor me is!

Tot gauw maar weer, ik mag spelen op de grote vlakte!

BOA update 

Heyhoi!!

Ik hoor net dat ik een baasje op afstand heb gekregen! Natuurlijk kom ik me daarom even voorstellen aan jullie! Ik ben dus Scott en ik ben geboren in 2018. 

Als puppy ben ik met mijn broertjes en zusjes gedumpt bij de Sint Joris baai. Al mijn broers en zussen zijn ondertussen al geadopteerd. Ik ben de enige die nog op de opvang is. Het is wel super gezellig hier hoor, maar het zou echt te gek zijn als iemand mij ook ooit zou willen adopteren.

Maar goed verder met mijn verhaal. Ik was dus gedumpt en toen mocht ik al snel bij de lieve mensen van Pippi's opvang komen wonen. Hier vond ik het super gezellig. Ik heb hier altijd super veel hondenvriendjes en vriendinnetjes gehad om mee te spelen. Ik heb elke dag mijn buikje rond kunnen eten en ik heb elke maand mijn preventiemiddelen gehad. Daarom ben ik inmiddels uitgegroeid tot een grote stoere hond!

Mijn vaste verzorgers vind ik echt te gek! Ze komen altijd met mij spelen en ik geef ze ook graag een hele grote knuffel. Nieuwe mensen vind ik soms nog een beetje spannend. Dan ben ik een beetje verlegen. Dit duurt meestal niet lang hoor, als die nieuwe mensen lief zijn voor me ben ik als nel niet meer zo verlegen. 

Wat ik ook super leuk vind is wandelingen. Ik word altijd helemaal enthousiast als ik mijn tuigje om krijg, want dat kan maar één ding betekenen: OP AVONTUUR! Ik mocht ook al een paar keer los lopen. Dit vond ik echt te gek. Ik kon lekker op mijn eigen avontuur en hoefde alleen te komen als de mensen mij riepen. Stoere hond ben ik he?

Weet je wat ook super cool is? Ik sta gewoon op een mega groot bord in Nederland met mijn foto! Ik ben/was te zien in Purmerend van 2 juni tot 14 juni 2020!

Door jullie hulp kan ik elke dag mijn buikje weer rond eten en krijg ik elke maand mijn preventiemiddelen. Hier ben ik jullie super dankbaar voor!

Ik ga weer even verder spelen met mijn vriendje Stoffer en vriendinnetje Cola, maar jullie horen snel weer van mij!

Doeidoei!