Pippa


9-03-2024

 

Helaas hebben we ontdekt dat de man bij wie Pippa verbleef, hem naar het asiel heeft gebracht, zonder ons daarvan op de hoogte te stellen. Hoewel we aanvankelijk dachten dat Pippa een liefdevolle plek had gevonden, zijn we diep bedroefd dat dit niet het geval bleek te zijn ondanks het vele contact. We zijn echter vastbesloten om Pippa opnieuw ter adoptie aan te bieden in samenwerking met het asiel en zullen ons uiterste best doen om hem een warm en liefdevol thuis te bezorgen.

We blijven samenwerken met het asiel om de best mogelijke oplossing te vinden voor Pippa. We danken jullie voor jullie voortdurende steun en zullen jullie op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen.


NIEUW IN ASIEL

Hi, ik ben Pippa en door mijn naam denkt iedereen meteen dat ik een teefje ben. Maar ik ben echt een reutje, gecastreerd weliswaar. Vroeger wilde ik graag een Dalmatiër zijn en heb daar ook auditie voor gedaan, maar werd keihard afgewezen omdat ik er op de stippen na voor geen meter op lijk. Wat een teleurstelling vond ik dat als kleine pup. Nu ik volwassen ben, 8 jaar oud, denk ik gewoon 'dan niet joh'.

Mijn oren zijn kapot, stuk, defect, buiten gebruik. Kortom, ze doen het niet. Ik hoor er echt niks mee dus eigenlijk zitten die flappers voor niks op mijn kop, maar ik vind het wel fijn als je eraan kriebelt. Ik weet niet beter dan dat ik in een stille wereld woon dus ik ben wat dat betreft niet zielig. Het is alleen wel iets om rekening mee te houden. Ik kan niet loslopen en ik ken geen commando’s, geen gebarentaal dus als je iets van me wil dan snap ik je niet. Weet je wanneer ik wel echt zielig was? Toen ik gloeiende olie over me heen kreeg. Jeetje wat een pijn en ellende! Ik heb daardoor meerdere littekens op mijn lijf. Dat is in mijn vorige land (een warm ABC eiland) gebeurd en ik wil dat liever gewoon vergeten.

Hier in de opvang heb ik al een hoop nieuwe mensenvrienden gemaakt. In mijn vorige huishouden vertrouwde ik niet zoveel mensen, daar was ik niet altijd zo vriendelijk voor visite en bijvoorbeeld de dierenarts en kon ik soms buiten best uitvallen naar auto’s en andere voorbijgangers. Tot nu toe valt dat hard mee in de opvang. Ik sta er zelf van te kijken maar ik loop hier vrolijk de behandelkamer in en laat me gerust onderzoeken. Ook vind ik alle vrijwilligers erg lief. Hopelijk stralen mijn nieuwe baasjes rust en zelfvertrouwen uit tijdens de wandeling zodat ik daaraan op kan trekken en lekker ontspannen te wandelen. Ik vind het heerlijk om lekker te struinen en te snuffelen.

Heb je mijn ogen al gezien? Best bijzonder he? Het is mogelijk dat ik niet 100% zicht heb, maar ik zie zeker genoeg en bots nergens tegenaan. Als er zonlicht in mijn ogen schijnt dan zie je blijkbaar soms een wat rode gloed, mogelijk een vorm van albinisme. Als ik mezelf in een raam of spiegel zie dan schrik ik wel en kan dan gaan blaffen. De dierenarts heeft ook gezien dat ik heel wat tandsteen heb dus daar moet ik binnenkort voor naar de tandarts. Aan mijn omvang zou je het misschien niet zeggen maar ik ben een kieskeurige eter. Sowieso kan ik nu geen harde brokken wegkrijgen met dit gebit dus ze voeren me lekker vlees en worst.

Ik zoek een rustig huishouden met ervaren baasjes die mij graag in hun leven hebben en fijne wandelingen met mij gaan maken. Een huis met een open deurbeleid past niet bij mij, net als een gezin met kinderen. Dat is te onvoorspelbaar en je moet toch rekening houden met mijn handicap. Ik hou ook niet zo van andere honden, ik kan er niet mee communiceren. Nou wat denk je ervan? Zouden wij een match zijn? Laat het mijn verzorgers dan weten!

KENNISMAKEN MET DEZE HOND?

Leuk! We zien je reactie graag tegemoet. Stuur ons een zo uitgebreid mogelijke mail met:

  • je naam, adres, woonplaats en telefoonnummer
  • informatie over de gezinssamenstelling (indien kinderen, de leeftijden)
  • woonsituatie (beneden of boven, tuin/balkon, trap/lift)
  • de werksituatie/werktijden
  • de ervaring met honden
  • de eventuele andere aanwezige huisdieren.

Mailen kan naar info.vlaardingen@dierenbescherming.nl. We verzoeken om alle hierboven gevraagde gegevens in 1 mail te sturen. We krijgen vaak meerdere mailtjes voor een dier en we maken een eerste selectie op basis van de informatie die in de mail is gegeven. We nodigen mensen telefonisch uit voor een kennismaking. Het is niet mogelijk om zonder uitnodiging langs te komen om bij de honden te kijken.


KENMERKEN

Dossiernummer1161563

Soort Kruising

Geslacht Mannelijk

Geboortedatum 1 februari 2016

Plaatsbaar vanaf 13 maart 2024

Kan bij kinderen Nee

Moet bij soortgenoten Nee

Kan bij honden Nee

Kan bij katten Nee

Speciale zorg Doof

Gecastreerd / Gesteriliseerd Ja

Kan alleen thuisblijven Onbekend, Hoefde niet veel alleen te zijn, kort voor boodschap gewend

Kan mee in de auto Ja

Gedrag aan de lijn Goed

Beheerst basis commando's Nee

Zindelijk Ja

Waaksheid Waakzaam

Schofthoogte groter dan 50 cm

Vachtverzorging Weinig

Kan loslopen Nee

Beschikbaarheid Beschikbaar

 


21-07-2023

 

Lieve vrienden van Pippa,

We zijn verheugd om te kunnen delen dat we een fantastisch plekje hebben gevonden voor onze lieve Pippa! Een alleenstaande man, die met open armen Pippa heeft ontvangen en vastbesloten is om hem de liefdevolle zorg te geven die hij verdient. Deze toegewijde man heeft ons verzekerd dat hij alle tijd heeft om met Pippa te wandelen en dat hij hele dagen thuis is om hem gerust te stellen. We zijn blij dat Pippa een rustig en liefdevolle plek heeft gevonden waar hij zich veilig kan voelen. We willen deze vriendelijke meneer bedanken voor zijn bereidheid om Pippa in zijn leven op te nemen en hem de zorg en aandacht te geven die hij nodig heeft.


Juni-2023

 

CRISISOPVANG PIPPA

Ben jij:

  • De hele dag thuis
  • Zonder andere huisdieren
  • Net als Pippa dol op wandelen

Heb jij eindeloos geduld en een groot dierenhart, help ons uit de brand!!!

Pippa leefde jarenlang op straat en kon nergens terecht. Hoefwijzer en Pippi’s Opvang helpen hem en nemen hem mee naar de opvang. Pippa was hier bij ons een relaxte hond en draaide fantastisch mee met de andere 100 dieren.

Pippa is ongeveer 6 jaar en doof. Sloopt niks, loopt braaf aan de riem. Hij is bijzonder met zijn twee kleuren ogen en Pippi Langkous stippels. Helaas ook grote littekens van een ingegroeide halsband en hete olie maar die wonden zijn volledig genezen en zorgen absoluut niet voor hinder of extra zorg.

Deze knuffelkont zit/slaapt het liefst rustig naast je op de bank, samen slapen, eten, knuffelen, wandelen. Hij is zo intens gelukkig bij een dierenvriend, waar hij alle aandacht krijgt waar hij zo naar snakt. Hij raakt in paniek, wanneer hij er alleen voor staat en hij uit dat in blaffen. Typisch verlatingsangst, hiervan kan hij herstellen maar dat kost tijd en engelen geduld.

Terughalen naar Curaçao is onrealistisch. Hij heeft rust nodig! Geen reis in een vliegtuig, met alle stress die daarbij komt kijken. Dat is absoluut geen oplossing.

Hij heeft simpelweg liefde nodig...  We zijn opzoek naar een kleine speld in een enorme hooiberg. Iemand die veel thuis is, zonder andere huisdieren en begrijpt dat Pippa engelengeduld nodig heeft. Een tijdelijke foster of een forever home voor Pippa.

Wie is er voor lieve Pippa, omdat het niet meer gaat...?

 


Mei-2023

We willen graag een update met jullie delen over de adoptie van Pippa en Mama Mia. Zoals jullie weten, waren we verheugd om te kunnen aankondigen dat ze samen waren geadopteerd door een liefdevol gezin met kinderen. Helaas verliep deze adoptie niet zoals gehoopt en hebben we helaas moeten besluiten om deze adopties niet door te laten gaan.

Het gezin waar Pippa (en Mama Mia) waren geplaatst, bleek niet de juiste match te zijn. Er deden zich verschillende zorgelijke situaties voor, waaronder bedreigingen en ongepast gedrag jegens Pippa. We waren diep geschokt en verontrust door het feit dat Pippa zelfs in zijn nek werd geschud, wat een heel nare ervaring voor hem moet zijn geweest.

Na zorgvuldige overweging hebben we besloten om de adopties van Pippa en Mama Mia te annuleren en hen terug te halen naar onze stichting. De veiligheid en het welzijn van onze dieren staan altijd voorop, en we konden niet toestaan dat ze in een omgeving bleven waar ze zich niet veilig voelden.

Mama Mia is inmiddels veilig ondergebracht bij Roos, waar ze de zorg en aandacht krijgt die ze nodig heeft. We zijn dankbaar voor de steun en begrip van onze gemeenschap tijdens deze uitdagende tijd. Samen zullen we blijven werken aan het vinden van de beste thuis voor Pippa en Mama Mia, waar ze geliefd en goed verzorgd zullen worden.

We willen benadrukken dat dit een uitzonderlijke situatie was en dat we ons blijven inzetten voor het welzijn van al onze dieren. Bedankt voor jullie voortdurende steun en vertrouwen.


30 april 2023

*Groot Nieuws: Pippa en Mama Mia zijn geadopteerd!*

We zijn ontzettend blij om jullie te laten weten dat Pippa en Mama Mia samen zijn geadopteerd door een geweldig gezin! Tijdens een hartverwarmende ontmoeting, gevuld met enthousiasme en liefde, hebben ze hun nieuwe baasjes ontmoet en meteen een sterke band gesmeed.

Het was een waar feest om te zien hoe Pippa en Mama Mia hun nieuwe familie begroetten, en we zijn ervan overtuigd dat ze een leven vol geluk tegemoet gaan. Hun nieuwe baasjes zijn net zo enthousiast als wij om hen te verwelkomen in hun thuis, waar ze alle liefde en zorg zullen ontvangen die ze verdienen.

Binnenkort zullen Pippa en Mama Mia samen met hun nieuwe baasjes naar Nederland vliegen, waar ze nieuwe avonturen zullen beleven en nieuwe vrienden zullen maken. We kunnen niet wachten om te horen over al hun avonturen en om te zien hoe ze floreren in hun nieuwe omgeving.*Het avontuur van Pippa: Van Stray naar Shine!*

Februari 2023 is een maand om nooit te vergeten, vol avontuur en liefde voor onze bijzondere Pippa. Samen met Fenna van het YouTube kanaal Hoefwijzer zijn we op pad gegaan, vastberaden om een verschil te maken voor de straathonden op ons eiland.

Naast het vliegveld vonden we Pippa, een verlegen maar zachtaardige ziel die meteen een speciaal plekje in ons hart veroverde. Zijn gebit was in slechte staat, dus hebben we hem direct naar de dierenarts gebracht. Daar onderging hij een tandheelkundige behandeling, waarbij een aantal tanden en kiezen werden verwijderd en zijn gebit grondig werd gereinigd. Ook hebben we hem daar laten vaccineren, zodat hij gezond en beschermd kon beginnen aan zijn nieuwe leven.

Terug in de opvang blijkt Pippa een ware engel te zijn. Sociaal met andere honden, rustig en liefdevol, past hij perfect in ons gezelschap. Hij geniet van lange dutjes in de zon en laat ons zien hoe makkelijk hij zich aanpast aan zijn nieuwe omgeving. Het is echt een van de makkelijkste honden die we ooit hebben gehad, en we zijn zo dankbaar dat hij deel uitmaakt van ons leven.

Met zijn warme hart en vrolijke geest, straalt Pippa als een ster aan de hemel van onze opvang. We kunnen niet wachten om te zien welk prachtig pad zijn toekomst zal brengen, wetende dat hij geliefd en verzorgd zal zijn, voor altijd en altijd.