Cali


27-02-2024

 

Ontmoet Cali, de hartveroverende bewoner van ons rescue center, waar ze zich al bijna een jaar lang helemaal thuis voelt. Cali heeft een speciale band opgebouwd met haar vriendin Ayla en samen zijn ze onafscheidelijk. Met haar speelse en ondeugende karakter is Cali een echte avonturier geworden, soms zelfs een beetje een aapje, omdat ze graag over hekwerken springt. Dit vraagt om wat extra aandacht en zorg van haar toekomstige adoptiefamilie. Maar laat je hierdoor niet afschrikken, want Cali is een schat van een hond die klaarstaat om jouw leven te verrijken met haar liefde en vrolijkheid. Ben jij bereid om Cali een warm thuis te bieden, waar ze de ruimte krijgt om te ontdekken, en waar ze wordt omringd door liefdevolle zorg? Neem dan vandaag nog contact met ons op en geef Cali de kans om voor altijd deel uit te maken van jouw gezin


April 2023

Vandaag was een bijzondere dag waarop een fotograaf langskwam om foto's te maken van al onze dieren. Ook Cali mocht schitteren voor de camera. Kijk eens naar haar, is ze niet prachtig?

Cali maakt het uitstekend. Ze is van nature rustig en bescheiden, maar begint steeds meer te socialiseren. Hoewel ze nog wat verlegen is, maakt ze goede vorderingen. Samen met haar vriendjes Rikkie, Liesje King geniet ze van de gezelligheid hier in de opvang. Ze zijn allemaal op zoek naar dat ene speciale thuis waar ze voor altijd gelukkig kunnen zijn.


02-03-2023

Wat een geweldig nieuws! Na een paar moeilijke dagen vol stress en verdriet, is Cali helemaal opgebloeid en geniet ze nu volop van het gezelschap van Tijgertje en Dubu. Het is hartverwarmend om te zien hoe ze samen op bed liggen te chillen. Dit toont aan hoeveel verschil liefde en zorg kunnen maken in het leven van een dier. We zijn ontzettend blij om Cali zo gelukkig te zien en zijn dankbaar dat we haar deze nieuwe kans op een mooi leven hebben kunnen geven. Laten we samen toosten op dit prachtige moment van herstel en geluk! 🐾❤️


24-02-2023

Beste vrienden van Pippi's Opvang,

Ik moet eerlijk zijn en mijn hart met jullie delen. De beslissing om mama te laten aborteren, is een van de moeilijkste en zwaarste geweest die ik ooit heb moeten nemen. Als ik terugdenk aan het moment dat ik hoorde dat de pups al groot waren, voel ik me verscheurd. Als geld geen rol had gespeeld, zou mama nooit zijn geaborteerd. Het is een situatie die me diep raakt, en ik voel me oprecht verdrietig en stom over hoe het is gelopen.

Pippi's Opvang is ontstaan vanuit een diepe emotie en een brandend verlangen om dieren in nood te helpen. Elke beslissing die we hier nemen, wordt gedreven door liefde en mededogen. Het is ons levenswerk, en we hebben altijd gestreden om financieel boven water te blijven. Ondanks de vele uitdagingen hebben we altijd volgehouden, omdat we geloven in de missie die we nastreven: het bieden van een veilige haven voor dieren die geen thuis hebben.

Gelukkig gaat het goed met mama. Ze krijgt alle zorg en liefde die ze nodig heeft, inclusief pijnstillers en voedzaam voer. De operatie is succesvol verlopen, en we zijn opgelucht dat ze geen ernstige ziektes heeft zoals Ehrlichia of hartworm. Nu kan ze voor altijd verlost zijn van de zorgen en gevaren op straat. Mama zal bij ons blijven totdat we het perfecte thuis voor haar hebben gevonden, waar ze alle liefde en aandacht krijgt die ze verdient.

Dank jullie wel voor jullie steun en medeleven in deze moeilijke tijd.


23-02-2023

 

Vandaag heeft het team van Pippi’s de pauze benut om terug te gaan naar de gedumpte honden en ze te vangen.

De hoogzwangere moederhond kostte weinig tijd en moeite. Ze had duidelijk honger en volgde rustig het spoor van voedsel naar de vangkooi. Tegen alle verwachtingen in bleef ze heel kalm. Tamara heeft haar meteen naar de dierenarts gebracht, die meteen opmerkte dat ze al ver in haar zwangerschap was. We wachten nu op haar bevalling en afhankelijk van het aantal pups zouden we ze graag willen opvangen. Maar gezien de kosten en de beperkte ruimte in het rescue center lijkt dit niet haalbaar.

Daarom hebben we met pijn in ons hart besloten om haar te laten aborteren. Als ze een "Baasje op Afstand" vindt of als er meerdere BOA's zijn, kunnen we haar een veilig thuis bieden in de opvang en in de toekomst op zoek gaan naar een permanent thuis.


22-02-2023

Vandaag waren we onderweg naar Dierenoppas Curaçao om honden terug te brengen naar huis toen we langs de weg een groep gedumpte honden tegenkwamen, waarvan één duidelijk hoogzwanger was. Het is hartverscheurend om te zien hoe mensen zo harteloos kunnen zijn en een heel hondengezin aan hun lot overlaten. Helaas is dit hier op het eiland dagelijkse kost geworden.

We konden niet negeren wat we zagen en hebben urenlang geprobeerd de honden met ons mee te krijgen. Het was overduidelijk dat ze enorm angstig waren en niet gewend waren aan aanraking. Toen het begon te schemeren, hebben we het voor de dag opgegeven en besloten het later vanmiddag nog eens te proberen.

Ons dierenhart schreeuwt om actie, vooral omdat het bruine teefje hoogzwanger is en waarschijnlijk binnen een paar dagen zal bevallen. We kunnen het niet over ons hart verkrijgen om ze aan hun lot over te laten.

Maar het rescue center zit vol. Heel erg vol. Alle verblijven zijn al helemaal bezet, waardoor we gedumpte dieren al opvangen in ons dierenhotel. En zelfs daar hebben we nog maar een paar plekjes over. Bovendien gaat er zoveel tijd naar fundraising, dat er te weinig overblijft om op te blijven vangen.


Als je niet in de gelegenheid bent om een van onze honden een permanent thuis te bieden, maar toch wilt helpen, is dat mogelijk! Bij ons kun je op afstand een hond adopteren. Dit betekent dat je een bijdrage kunt leveren aan de zorg, voeding en medische behoeften van een hond die nog wacht op een liefdevol thuis. Door op afstand te adopteren, draag je rechtstreeks bij aan het welzijn van de hond en help je ons om voor hen te blijven zorgen totdat ze een geschikte adoptieplek vinden.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over hoe je op afstand een hond kunt adopteren en hoe je kunt bijdragen aan het verbeteren van het leven van deze dieren. Jouw steun maakt een groot verschil en wordt enorm gewaardeerd door ons en de honden die we verzorgen.