Cola

18-02-2023

 

Cola is een lieve hond van 8 jaar oud. Ze ziet er wat anders uit doordat haar oog in mei 2021 is verwijderd. Gelukkig heeft zij hier geen pijn van. Wel is ze hierdoor voor de helft blind. Haar oortjes zijn afgeknipt waardoor dat er wat anders uitziet.

 

Cola gaat goed met mannetjes honden, het zou heel leuk voor haar zijn als ze een fijn plekje krijgt bij iemand thuis. 

 

Cola en Makker zijn de grootste maatjes. Ze is een echte knuffelbeer.

 

Ze luistert kan goed aan de riem wandelen en op zoek naar iets om te beleven.

 

 

 

Zwart, schuw of gehandicapte honden maakt lastig te herplaatsen. Sommige honden verblijven daarom jarenlang bij ons op de opvang. Hier wordt niet gekeken naar kleur of afwijkingen, het gaat om het innerlijk.


Cola is een middelgrote hond van rond de 25 kilo, naar schatting geboren in 2015. Ze werd op een ochtend bij de St. Joris baai gedumpt en reageerde zwaar overprikkeld op mensen en had zichtbaar last van de hete zon. We besloten haar te vangen, met een vangkooi. Op de opvang aangekomen hebben we haar volledig gekoeld met een tuinslang in de vangkooi. We brachten haar na de douche naar de Bunker tuin met veel schaduw. Cola kreeg een Nexgard Spectra tablet en een bak water en brokjes met blikvoer. Ze kwam vrij snel tot rust! We hadden een paar keer vriendelijk oogcontact gemaakt, we deden in vertrouwen de kooi open en toen vond ze ons eigenlijk meteen gezellig. 

Toen Cola gevangen was had ze een ontstoken oog, deze is boven verwachting weer redelijk hersteld. Wel heeft Cola een litteken op haar lens waardoor ze deels blind is aan dat oog. Cola ervaart hier geen hinder van en het oog is gelukkig niet meer ontstoken. De oren van Cola zijn afgeknipt, waardoor ze er anders uitzien dan normaal. Ze is waarschijnlijk gebruikt als fokteef en vermoedelijk voor hondengevechten.

Cola houdt ervan om met een balletje te spelen en is dol op wandelen. Een actieve hond die opzoek naar een energiek en stabiel baasje. Ook met andere mannetjes honden is Cola sociaal en speels. We zouden het dan ook leuk vinden als ze een honden maatje krijgt, waar ze mee kan spelen en ravotten. 

Bij ons verblijft Cola samen met Makker. Cola is mega dol op knuffelen en waaks! Lopen aan de riem doet ze goed, het liefst loopt Cola voorop opzoek naar avontuur.

In het filmpje hieronder kun je zien hoe Cola bij de opvang gekomen is: 

 

Ben je niet in de gelegenheid om een van onze honden een gouden mandje te bieden maar wil je wel helpen? Dat kan! Bij ons is het mogelijk om op afstand een hond te adopteren.