Cola


april 2023

Vandaag kwam er een fotograaf om foto's te maken van alle dieren. Cola was een echt fotomodel!


18-02-2023

 

Cola is een lieve hond van 8 jaar oud. Ze ziet er wat anders uit doordat haar oog in mei 2021 is verwijderd. Gelukkig heeft zij hier geen pijn van. Wel is ze hierdoor voor de helft blind. Haar oortjes zijn afgeknipt waardoor dat er wat anders uitziet.

 

Cola gaat goed met mannetjes honden, het zou heel leuk voor haar zijn als ze een fijn plekje krijgt bij iemand thuis. 

 

Cola en Makker zijn de grootste maatjes. Ze is een echte knuffelbeer.

 

Ze luistert kan goed aan de riem wandelen en op zoek naar iets om te beleven.

 

 

 

Zwart, schuw of gehandicapte honden maakt lastig te herplaatsen. Sommige honden verblijven daarom jarenlang bij ons op de opvang. Hier wordt niet gekeken naar kleur of afwijkingen, het gaat om het innerlijk.


28-04-2021

Cola en Zanzi zijn vanmorgen bij de kliniek geweest. Cola haar oog is aan het krimpen en was onrustig de laatste tijd. Vandaar de beslissing om te verwijderen. De operatie viel flink tegen door al het littekenweefsel. Ze ligt nu bij Elize in de studio om te rusten met veel toezicht. Hopelijk knapt ze snel op!


29-01-2021

 

Vandaag kwam de dierenarts langs voor een gebitsbehandeling van verschillende honden. Ook Cola was aan de beurt. Tandplak en zelfs tandsteen werd verwijderd. Ze kan er voorlopig weer even tegenaan!


Maart 2020

 

Cola is een middelgrote hond van rond de 25 kilo, naar schatting geboren in 2015. Ze houdt ervan om met een balletje te spelen en is dol op wandelen. Een actieve hond die opzoek naar een energiek en stabiel baasje. Ook met andere mannetjes honden is Cola sociaal en speels. We zouden het dan ook leuk vinden als ze een honden maatje krijgt, waar ze mee kan spelen en ravotten. 

Bij ons verblijft Cola samen met Makker. Cola is mega dol op knuffelen en waaks! Lopen aan de riem doet ze goed, het liefst loopt Cola voorop opzoek naar avontuur.


30-01-2020

 

Vandaag zijn Pantera en Cola naar de dierenarts geweest voor een sterilisatie, chip en vaccinatie 

Cola had een mega baarmoeder, goed dat deze eruit is gehaald. Ook kreeg Cola haar eerste vaccinatie en een chip.


19-11-2019

 

Cola is in haar eigen tuin onderzocht door de dierenarts. Ze was rustig en liet zich netjes behandelen.

Zodra de Doxycycline kuur van 21 dagen is afgerond. Nemen we bloed af voor een snaptest. De snaptest is een check voor hartworm en karpattenziekte. Babesia is ook een tekenziekte die voorkomt op het eiland. Zodra haar bloedwaardes goed zijn kunnen we haar laten laten steriliseren. Eerder nemen we geen risico.

Cola haar oog valt helaas niet meer te redden. Het enige wat we kunnen doen is haar oog eruit halen om de kans op infectie tegen te gaan. Ze gaat dan als piraatje door leven.

Helaas heeft Cola ook nog een baarmoederontsteking. Hiervoor krijgt ze medicatie.

Haar poot heeft een oude wond, deze behandelen wij 3x per dag met speciale zalf.

Verder maakt Cola het goed, ze is vrolijk! Eet met veel smaak, er zijn al heel wat extra kilo’s bijgekomen. Cola is erg lief voor haar vriendin Pantera en vriend Makker.

 


05-11-2019

 

Cola werd op een ochtend bij de St. Joris baai gedumpt en reageerde zwaar overprikkeld op mensen en had zichtbaar last van de hete zon. We besloten haar te vangen, met een vangkooi. Op de opvang aangekomen hebben we haar volledig gekoeld met een tuinslang in de vangkooi. We brachten haar na de douche naar de Bunker tuin met veel schaduw. Cola kreeg een Nexgard Spectra tablet en een bak water en brokjes met blikvoer. Ze kwam vrij snel tot rust! We hadden een paar keer vriendelijk oogcontact gemaakt, we deden in vertrouwen de kooi open en toen vond ze ons eigenlijk meteen gezellig. 

Toen Cola gevangen was had ze een ontstoken oog, hier komt de dierenarts binnenkort naar kijken. De oren van Cola zijn afgeknipt, waardoor ze er anders uitzien dan normaal. Ze is waarschijnlijk gebruikt als fokteef en vermoedelijk voor hondengevechten.

In het filmpje kun je zien hoe Cola bij de opvang gekomen is.

 


Ben je niet in de gelegenheid om een van onze honden een gouden mandje te bieden maar wil je wel helpen? Dat kan! Bij ons is het mogelijk om op afstand een hond te adopteren.