Simba

20-04-2021

 

Hai Tamara, 

 

Even een kleine update over Simba, getriggerd door jouw berichtje dit weekend over de continue struggle die je moet leveren. 

 

Want terwijl jij een (ongelooflijke) baaldag had, waren wij juist aan het genieten. Nu denk je misschien wat vals dat ze dat zo schrijft maar ons genieten is mogelijk gemaakt door jou!! Doordat jij onze lieve Simba hebt gevonden, helemaal hebt opgelapt en zo liefdevol hebt verzorgd, kunnen wij nu van en met hem genieten. En daar zijn wij je heel dankbaar voor!! En ik denk Simba ook!! 

 

Inmiddels hebben we namelijk een ontspannen hondje die het heerlijk vindt om mee te gaan naar de camping. Daar samen met ons wandelingen te maken op de hei en te kunnen snuffelen op zoek naar hagedisjes en andere kleine beestjes. Zijn neus komt bijna niet van de grond en elke hobbel en kuil wordt grondig onderzocht en zo nodig volledig uitgespit 😂. 

Hij geniet van het spelen met zijn nieuwe beste vriend daar, een kooikerpup genaamd Sam. Om vervolgens totaal uitgeteld in het zonnetje in slaap te vallen. Zie alle bijgevoegde foto's 

 

Helaas heeft ie met al dat graven en wroeten in de grond ook laatst zijn duimnagel lelijk afgescheurd. Deze moest onder een roesje worden getrokken en we hebben van die gelegenheid meteen gebruik gemaakt door de andere nagels te laten knippen, tandsteen te laten verwijderen en bloed af te nemen voor onderzoek. Het bloed is ook getest voor alle tekenziektes incl karpatten en alle uitslagen waren perfect!! 

De dierenarts was wederom onder de indruk van het uitgebreide medische dossier dat ik kon overleggen omdat ze dat bij andere opvang-stichtingen ook geregeld anders zag. 

 

Ik hoop met deze update je een kleine boost te geven en je te laten zien waarvoor je het allemaal doet. 

Je te vertellen dat je daarmee anderen zo ontzettend blij maakt!! 

Dat het door heel veel mensen gezien wordt, niet alleen de hondeneigenaren en FB-volgers maar dus ook dierenartsen die jouw werk verder niet kennen/volgen. 

 

Zorg alsjeblieft niet alleen goed voor de dieren, maar ook heel goed voor jezelf, want alleen dan kan je dit loodzware werk en deze broodnodige en schijnbaar oneindige 😔strijd blijven voeren. 

 

Als druppel op een gloeiende plaat in deze strijd maak ik graag weer een bijdrage over. En ik hoop dat deze updatemailtjes een mentale steun zijn. 

 

Zet hem weer op 💪. 

24 Januari 2021


Update foster Roos over Simba bij zijn goudenmand:


Simba gaat heel goed. Ze was naar de dierenarts geweest van check up en alles was helemaal goed. Dierenarts stond er verteld van hoe goed alles vanuit de stichting geregeld was, qua preventiemiddelen enz. Een compliment naar jou toe😘

Simba in Nederland 

15-01-2021

Vanmorgen hebben wij Simba opgehaald bij Roos.
Het was even spannend in de auto, maar gelukkig was mijn moeder mee om hem gerust te stellen. Na 20 min ontspannende hij en we hebben een goeie reis gehad.

Ook het huis was natuurlijk weer even aftasten. Gelukkig gaat liefde ook bij dieren door de maag, dus na een lekkere wandeling en een heerlijk bot ontspannende Simba al.

Wat een slim, aanhankelijk en prachtige hondje.
Wij zijn al erg gelukkig en ik denk dat Simba dat ook is.

Wat een bijzonder mooi en liefde hart moet jij hebben dat je zoveel dieren weet te verzorgen en ook nog geliefd laat voelen.

We houden je op de hoogte.

Naam Simba
Geslacht Reu
Ras Westpointer
Geboortedatum +/- april 2017
Op de opvang sinds 02-04-2020
Karakter Lief, nieuwsgierig
Kan mee aan de riem? Ja
Verblijfsplaats Nederland, 9 januari 2020 verhuisd naar haar fosteradres in Rockanje

December 2020

29 november 2020

 

Is Simba volledig genezen en gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Simba is erg lief, hij loopt op de opvang rond als een heel dapper mannetje. Hij is niet groot, weegt onder de 15 kilo. Simba verblijft met Nikkie en Priva in een tuin. Hij past zich heel gemakkelijk aan en loopt dan ook super braaf mee aan de riem.

Hij een een type van "ik heb het nog nooit gedaan, maar geen probleem" 

Vanaf 10 januari 2021 reist Simba samen met Romina naar Rockanje. Vanuit daar zullen ze herplaatst worden bij een fijn gezin, ook zijn vriendinnetje La Toya verblijft daar en heeft het onwijs naar haar zin. 

April 2020

Simba is samen met Nala en Romina gedumpt bij de Sint Jorisbaai, hij was ernstig ondervoed en ziek (karpattenziekte en hartworm).