Cola


27-05-2024

 

Hallo iedereen!

Mijn naam is Cola. Dat klopt mijn naam is net als het lievelingsdrankje van Tamara in een blikje en goed koud! Ik ben in 2015 geboren, tenminste... Dat denk ik. Ik heb in mijn leven heel veel puppy's gehad. Ze denken hier dat ik gebruikt ben als fokteef. Daarbij zijn mijn oren afgeknipt, waardoor ik er misschien een beetje gek uit zie. Ook denken ze dat ik ben gebruikt voor hondengevechten. Zelf weet ik het niet meer zo goed en ik wil er liever ook niet meer aan terugdenken, want mijn nieuwe leven is veel leuker!

Ik ben dus uiteindelijk op straat terecht gekomen, omdat ik was gedumpt bij de St. Joris baai. Ik vond dit helemaal niet leuk en ik had het zo ontzettend warm was ernstig oververhit en woest. Ik had honger en dorst en ging opzoek naar eten en drinken.

Er kwamen mensen en die hebben een gekke kooi neergezet waar eten en drinken in stond. Ik vond dit een beetje gek, maar na 3 uur nadenken, besloot ik dat toch maar is te proberen. Toen ik er in zat klapte de kooi ineens dicht... Ik was doodsbang. Gelukkig kwamen de mensen die hem neer hadden gezet snel bij mij kijken, ze stonden stiekem te kijken vanuit de auto. Eerst was ik overprikkeld, maar ik merkte al snel dat ze mij wilden helpen.

Op de opvang ben ik lekker afgekoeld met een tuinslang en daarna mocht ik in de bunkertuin met veel schaduw. Ze gaven me een bak met heerlijk vers water en een bak met blikvoer. Ik kwam hier gelukkig wel van tot rust. Ik vond deze mensen eigenlijk best wel gezellig!

Toen ik aankwam, had ik een uitgedroogde oogbol wat heel pijnlijk was. Ik ben aangesterkt en geopereerd dat ging helemaal mis en had zware bloedingen. Het doet gelukkig geen pijn meer, dus ik heb hier geen last van. Ik noem het zelf liever mijn piraten oog. Klinkt wel stoer of niet dan?

Mijn allerbeste vriend was voor jaren Makker maar omdat ik oud ben geworden kreeg hij Liesje en Babetje als speelmaatjes.

Weet je wat ik echt super leuk vind, ik kreeg een upgrade omdat het dierenhotel is gesloten? Ik mag nu chillen in bed in de VIP-studio in huis! Spelen met Fredo vind ik ook super leuk. Met hem kan ik uren rollebollen en spelen. Knuffelen met mensen vind ik ondertussen ook heel gezellig. Zolang de mensen lief voor mij zijn, ben ik lief voor hun!

Dierenartsen hou ik liever op afstand maar ik heb karpattenziekte dan kan opkomen bij een verminderde weerstand. Ik kreeg de afgelopen weken elke ochtend een worstje met medicijnen Doxycycline en dinsdag komt de dierenarts om mij opnieuw te onderzoeken. Er is als beloning een hele lekkere kluif beloofd!

Ik vind het super lief dat Eva, Paul & Jacky mijn baasjes op afstand willen zijn! Door jullie kunnen de lieve mensen die voor mij zorgen mijn eten en preventiemiddelen betalen. Hierdoor kan ik elke dag weer mijn buikje heerlijk rond eten!

Dat was het weer voor vandaag! Ik ga snel weer spelen met Fredo en jullie horen snel weer wat van me!

Liefs, van Cola


april 2023

 

Cola schitterde als een echt fotomodel tijdens de fotoshoot vandaag! Het is altijd bijzonder om te zien hoe dieren hun eigen unieke persoonlijkheden tonen voor de camera, en het lijkt erop dat Cola er echt van genoot om in het middelpunt van de belangstelling te staan.

 

Met zijn charme en uitstraling heeft Cola ongetwijfeld prachtige foto's opgeleverd die zijn ware schoonheid en persoonlijkheid laten zien. Deze foto's zullen ongetwijfeld van onschatbare waarde zijn bij het helpen van Cola om zijn perfecte match te vinden en een liefdevol thuis te krijgen.

 

Bedankt aan de fotograaf voor het vastleggen van deze bijzondere momenten en aan Cola voor het zijn van zo'n geweldig model! We hopen dat zijn foto's de harten van velen zullen veroveren en hem zullen helpen zijn weg te vinden naar een leven vol liefde en geluk.


18-02-2023

 

Cola, een lieve hond van 8 jaar oud, heeft een bijzonder verhaal. In mei 2021 moest haar oog verwijderd worden, maar gelukkig ervaart ze hier geen pijn van. Wel is ze hierdoor voor de helft blind, wat haar uiterlijk een beetje anders maakt. Haar oortjes zijn afgeknipt, wat haar een unieke uitstraling geeft.

Cola gedijt goed in het gezelschap van mannetjeshonden en zou het geweldig vinden om een warm thuis te vinden bij iemand die haar liefdevol wil opnemen. Ze heeft een speciale band met haar vriend Makker en is een echte knuffelbeer.

Ondanks haar visuele beperking, luistert Cola goed en geniet ze van wandelingen aan de riem terwijl ze op zoek gaat naar avonturen. Met haar lieve karakter en avontuurlijke geest zou ze een fantastische aanvulling zijn op elk huishouden.

Als je denkt dat Cola de perfecte metgezel voor jou zou kunnen zijn, neem dan gerust contact met ons op. Samen kunnen we ervoor zorgen dat Cola het liefdevolle thuis krijgt dat ze verdient en waar ze de rest van haar dagen gelukkig kan zijn.

 

 

 

Het is waar dat zwarte, schuwe of gehandicapte honden vaak moeilijker te herplaatsen zijn, en sommige van hen kunnen jarenlang in opvangcentra verblijven. Bij ons op de opvang maakt het echter niet uit welke kleur de hond heeft of welke afwijkingen ze hebben. Het gaat puur om hun innerlijke schoonheid en persoonlijkheid.

We geloven sterk in het principe dat elke hond, ongeacht hun uiterlijk of beperkingen, waardevol is en het verdient om geliefd en verzorgd te worden. Onze focus ligt op het vinden van de juiste match tussen de hond en een liefdevol gezin, gebaseerd op hun individuele behoeften en persoonlijkheden.

Door ons te richten op het innerlijke van de hond, geven we deze speciale dieren de kans om gezien te worden voor wie ze werkelijk zijn en om de liefde en zorg te ontvangen die ze verdienen. We zijn vastbesloten om elke hond die bij ons verblijft de best mogelijke kans te geven op een gelukkig leven, ongeacht hun achtergrond of uiterlijk.


28-04-2021

Op een ochtend brachten we Cola en Zanzi naar de kliniek. Cola's oog was aan het krimpen en ze leek onrustig de laatste tijd. Na grondig overleg namen we de moeilijke beslissing om het oog te laten verwijderen. Helaas verliep de operatie niet zoals gehoopt vanwege het aanwezige littekenweefsel.

Nu ligt Cola bij Elize in de studio, waar ze rust en toezicht krijgt. We hopen van harte dat ze snel herstelt van de operatie en zich weer beter voelt.

We doen er alles aan om haar comfort en welzijn te waarborgen tijdens deze periode van herstel. Mochten er ontwikkelingen zijn, dan zullen we dit natuurlijk delen. Bedankt voor jullie steun en begrip in deze uitdagende tijd.


29-01-2021

 

Vandaag bracht de dierenarts een bezoek voor een gebitsbehandeling bij verschillende honden, waaronder Cola. Tandplak en zelfs tandsteen werden zorgvuldig verwijderd, waardoor Cola weer met een frisse mond voorlopig weer even vooruit kan!

Het is belangrijk om regelmatig het gebit van onze viervoetige vrienden te laten controleren en reinigen, omdat een gezond gebit essentieel is voor hun algehele welzijn. We zijn dankbaar voor de professionele zorg die onze dierenarts biedt en voor het feit dat Cola nu weer met een gezond gebit kan genieten van haar dagelijkse avonturen.

We zullen blijven zorgen voor de gezondheid en het welzijn van alle dieren in onze opvang en hen voorzien van de zorg die ze nodig hebben om gelukkig en gezond te blijven. Bedankt voor jullie steun en toewijding aan onze lieve dieren!


Maart 2020

 

Cola is een middelgrote hond, ongeveer 25 kilo zwaar, en naar schatting geboren in 2015. Ze is dol op spelen met een balletje en geniet van lange wandelingen. Deze actieve hond is op zoek naar een energiek en stabiel baasje dat haar avontuurlijke geest kan bijhouden.

Cola is sociaal en speels, zelfs met andere mannelijke honden. We zouden het leuk vinden als ze een hondenmaatje krijgt om mee te spelen en te ravotten. Momenteel verblijft Cola bij ons samen met Makker.

Knuffelen is een van Cola's favoriete bezigheden, en ze is ook waaks. Ze loopt goed aan de riem en gaat graag voorop, op zoek naar nieuwe avonturen. Met haar liefdevolle karakter en avontuurlijke instelling zou Cola een geweldige aanvulling zijn op elk gezin dat op zoek is naar een trouwe metgezel.


30-01-2020

 

Vandaag hebben Pantera en Cola een bezoek gebracht aan de dierenarts voor een sterilisatie, chip en vaccinatie.

Bij Cola werd een grote baarmoeder ontdekt, dus het was een goede beslissing om deze te laten verwijderen. Daarnaast heeft Cola haar eerste vaccinatie gekregen en is ze gechipt. We zijn blij dat we deze belangrijke stappen hebben kunnen zetten voor haar gezondheid en welzijn.

Nu kunnen Pantera en Cola beide genieten van een gezonder en gelukkiger leven, vrij van de zorgen die voortkomen uit ongewenste zwangerschappen en ziekten die voorkomen kunnen worden door vaccinatie. We kijken ernaar uit om hen te zien gedijen en floreren in onze opvang.

Bedankt aan iedereen die heeft bijgedragen aan de zorg en ondersteuning van onze dieren, en aan de dierenarts voor hun toewijding aan het welzijn van Pantera en Cola.


19-11-2019

 

Cola is onlangs onderzocht door de dierenarts in haar eigen tuin. Gelukkig gedroeg ze zich rustig en liet ze zich netjes behandelen.

Zodra de 21-daagse Doxycycline kuur is afgerond, zullen we bloed afnemen voor een snaptest. Deze test is bedoeld om te controleren op hartworm en Karpattenziekte, evenals op Babesia, een tekenziekte die voorkomt op het eiland. Pas als haar bloedwaardes goed zijn, zullen we overgaan tot sterilisatie. Veiligheid staat voorop, dus we nemen geen risico's voordat alles in orde is.

Helaas is Cola's oog niet meer te redden. Het beste wat we kunnen doen is het verwijderen om infectie te voorkomen. Ze zal dan als een 'piraatje' door het leven gaan.

Daarnaast heeft Cola ook last van een baarmoederontsteking, waarvoor ze medicatie krijgt. Haar poot heeft een oude wond, die we drie keer per dag behandelen met speciale zalf.

Ondanks dit alles maakt Cola het goed en is ze vrolijk! Ze geniet van haar eten en er zijn al heel wat extra kilo's bijgekomen. Cola is ook erg lief voor haar vriendin Pantera en vriend Makker. We blijven haar zorgvuldig verzorgen en hopen dat ze snel weer helemaal gezond zal zijn.

 


05-11-2019

 

Op een ochtend werd Cola gedumpt bij de St. Joris baai, waar ze heftig overprikkeld reageerde op mensen en duidelijk last had van de hete zon. We besloten haar te vangen met behulp van een vangkooi. Bij aankomst in de opvang hebben we haar volledig afgekoeld met een tuinslang terwijl ze nog in de vangkooi zat. Vervolgens hebben we haar naar de Bunker tuin gebracht, waar veel schaduw was. Daar kreeg Cola een Nexgard Spectra tablet en een bak water en brokjes met blikvoer. Gelukkig kwam ze al snel tot rust!

Hoewel Cola bij aankomst een ontstoken oog had, zal de dierenarts hier binnenkort naar kijken. Haar oren zijn afgeknipt, waardoor ze er anders uitziet dan normaal. Het lijkt erop dat ze mogelijk is gebruikt als fokteef en waarschijnlijk voor hondengevechten.

In het bijgevoegde filmpje kun je zien hoe Cola bij de opvang is gekomen. We zijn dankbaar dat we haar hebben kunnen redden en zullen haar met alle zorg en liefde omringen die ze nodig heeft om te herstellen en te gedijen.

 


Bij ons is het mogelijk om op afstand een hond te adopteren. Met deze vorm van adoptie kun je een verschil maken in het leven van een hond, zelfs als je niet in staat bent om hem of haar fysiek in huis te nemen. Door op afstand te adopteren, draag je bij aan de zorg, voeding, medische behandelingen en algemeen welzijn van de hond. Het is een mooie manier om betrokken te zijn bij onze missie en om een directe impact te hebben op het leven van een dier in nood.