Lilly

16 Februari 2021,

Update Foster in Nederland, Rockanje

Lilly is sinds 8 februari in Nederland bij ons als Foster hondje. Het is wel de slechtste week geweest om vanuit Curaçao naar Nederland te komen, van + 30 graden naar 5 graden onder 0. Maar Lilly leek er weinig last van te hebben, met een dikke jas aan vond ze het prachtig om lekker in de sneeuw te spelen.
Lilly is een ontzettend makkelijk, lief en vrolijk hondje. Ze is heel trouw aan haar baasje en ligt dan ook het liefst lekker tegen je aan. Ze vindt het fantastisch om lekker te wandelen in het bos of over het strand. Ze kan goed overweg met andere honden, met katten is ook geen probleem. Lilly heeft geen jachtinstinct, ze loopt gewoon los tussen de kippen. Lilly is in huis rustig, ze wil graag knuffelen en is dol op aandacht, ze is goed zindelijk en maakt niks kapot.

Kortom het is schat van een hond.

Wij zijn hier op Curacao mega trots op Lilly 

Lilly samen met de huishonden. 

Benji, Maxi en La Toya zijn ook Westpointers. 

4 Februari 2021,

Er staat een groot avontuur voor Lilly op de planning. Zondag vliegt ze samen met Scott naar Nederland. Lilly is niet geadopteerd, ze gaat naar een fosteradres. 

 

Roos liep in 2018 stage bij Pippi's. Op een hectische dag besloten wij een rondje te gaan wandelen.  Op de terugweg werd een nest pups gedumpt. De pups heten: Nova, Liv, Donny, Scott en Mats.

Roos is altijd betrokken gebleven bij de stichting en helpt nu met het fosteren van Pippi's opvanghonden in Nederland.

Zodat de honden alvast kunnen wennen aan het leven als huishond. Win - Win omdat de "geïnteresseerde baasjes" de hond in Rockanje kunnen bezoeken.  We merken dat adoptanten dit extra waarderen, waardoor de adopties voorspoedig gerealiseerd kunnen worden. Wat maakt dat wij meer dieren in nood kunnen helpen. 


Zondag is de grote dag! 

 

Lilly geniet Nu nog heel even van de warme en knuffels van de vrijwilliger Elize

Naam Lilly
Geslacht Teef
Ras Westpointer
Geboortedatum 2016
Op de opvang sinds augustus 2020
Karakter Vrolijk, knuffelig, speels
Kan mee aan de riem? Ja

Lilly is heel getraumatiseerd bij ons op de Opvang gekomen. Ze is gedumpt bij de Sint Joris baai. Als mama zonder pups.. We hebben haar een tijdje gevoerd. Ze was erg schuw en bij een poging haar te vangen zette ze haar tanden in David. Een week later kwam ze rustig naar ons toe en leek ze graag met ons mee te willen. Ze stonk verschrikkelijk naar kadaver, echt een hoopje ellende.

Enkele dagen na Lilly kwamen de vier gedumpte pups Pip, Faye, Vic en Oro op de opvang. Ze waren erg triest zonder mama, Lilly was triest zonder pups. We besloten een familie te vormen van lotgenoten, dit werd ontzettend liefdevol omarmd door de pups en Lilly. Ze zoogde, sliep samen met de kleintjes en je zag haar herstel met de dag groeien. Het was voor ons een magisch moment hoe ze samen een gezin vormde! 


Lilly heeft afgesleten tanden, dit komt vermoedelijk door het leven in een kooi. Het ongelukkige leven in een kooi zorgt voor enorm veel stress. We zien bij honden die in een kooi hebben geleefd dat hun gebit in slechte conditie verkeerd, door het vele kauwen aan de tralies.


De eerste week heeft ze in rust gerevalideerd en is langzaam uitgebloeid tot een lieve, vrolijke hond! Ze houdt van aandacht, knuffels en kan niet wachten tot ze een gouden huisje heeft gevonden in Nederland. We zoeken een huisje waar zij geduldig wordt behandeld en waar ze in rust en met geduld wordt begeleid in het leven als huishond.