Wandeling met rescue paarden en ezels

Ga je mee? Dan gaan we samenWe willen je laten weten dat Dierenoppas en Stichting Pippi’s Opvang tot januari 2025 gesloten is vanwege bijzondere omstandigheden.

100% Win-Win!

 

Jouw hulp redt dieren in nood.

Vertrek met een onvergetelijke ervaring.

Dankzij jullie steun!

Wij zorgen met liefde voor de hulpbehoevende dieren op Curaçao.


De wandeling is 100% diervriendelijk.

 

We wandelen en zwemmen naast de paarden en ezels, een unieke sportieve ervaring. Waarbij het welzijn van onze paarden en ezels bovenaan staat, zonder de dieren te belasten.

Ze vinden de wandelingen erg leuk en nemen graag met jou een duik in de zee!

 


Wist je dat.. 

 

 • Wij zijn volledig afhankelijk van giften!

 • Op het rescue center lopen de paarden en ezels vrij rond.
 • Er staat groot Paddock Paradise volledig tot hun beschikking, waar ze vrij kunnen bewegen.
 • Ze vormen een kudde met verschillende soortgenoten.
 • De gehele dag onbeperkt ruwvoer en vers drinkwater.
 • Wij bekappen natuurlijk. Hoefijzers (en bitten) worden nooit gebruikt! 

 


Kom wandelen voor het goede doel 

en help dieren in nood.

 

Enthousiast geworden? 

Lees onze FAQ (veelgestelde vragen)

 

Hopelijk tot gauw tijdens deze unieke ervaring op Curaçao!

 


Bij NaarCuracao.com bieden we allerlei informatie over Curacao waar je écht wat aan hebt.
De leukste activiteiten en beste deals voor je vakantie, maar ook praktische tips en alle processen rond je emigratie.

 

Dit is dé excursie voor paardenliefhebbers, groot en klein: zwemmen met paarden. Een mooie en uiteraard diervriendelijke tour waarbij mens & paard samen genieten.

maandagochtend & vrijdagmiddag

 

Diervriendelijke tourDieren in nood helpenverzorgen, wandelen & zwemmen

 

Goed om te weten: 100% van de opbrengst kom ten goede aan de opvang van de paarden

Zwemmen met paarden

Ben je gek van paarden, dan is dit echt een excursie voor jou. Je gaat gezamenlijk met de deelnemers, pony’s en ezels heerlijk verwennen door hem/haar eerst lekker te poetsen, de hoeven uit te krabben en te borstelen. Vervolgens ga je lopend naast het paard richting het water en daar kun je het water in dat geleidelijk aan dieper wordt totdat het paard gaat zwemmen en jij ernaast mee loopt. Een heerlijke activiteit waar jij als deelnemer én de paarden enorm van zullen genieten.

 

 • Volledig diervriendelijk
 • 100% opbrengst voor goede doel
 • Verzorgen, wandelen & zwemmen
 • Welzijn van de paarden staat voorop
 • Inclusief foto’s
 

 

Hoe ziet Zwemmen met paarden eruit?

Na aankomst krijg je eerst een introductie van Pippi’s Opvang en een korte historie van de paarden die hier worden opgevangen. Hiermee wordt gelijk duidelijk dat de paarden allemaal op hun eigen manier voorzichtig en rustig benaderd moeten worden, maar ook dat ze enorm kunnen genieten van de liefdevolle verzorging die jij ze de komende 2 uur gaat geven. Uiteraard wordt hierbij door Tamara bekeken dat iedereen “op maat” gekoppeld wordt aan een geschikt paard. Ben je nog niet zo ervaren dan is dat geen probleem.
Je begint met een lekkere poetsbeurt van het paard; inzepen en afsproeien. Uiteraard ook de hoeven uitkrabben en dan nog de staart en manen borstelen. Als alle paarden er tiptop bijstaan is het tijd om op pad te gaan.
Naast het paard loop je in zo’n 10 minuten naar het water van de St. Jorisbaai. Dit gaat heel gemoedelijk langs een openbare weg waar vrijwel geen verkeer langs komt. Bij het water aangekomen is het tijd voor het leukste onderdeel: het zwemmen met jouw paard! Vooraf heb je uiteraard al duidelijke instructies gekregen van Tamara hoe om te gaan met jouw paard, wat je wel of juist niet moet doen en hoe jouw paard (en daarmee jij ook) het meeste kunt genieten van deze activiteit.
Het kan elke keer net wat korter of langer duren, maar je zult ongeveer 45 minuten met jouw paard in het water bezig zijn. Dan zullen de paarden al wat moe worden en is het tijd om rustig weer terug te wandelen naar het rescue center. Hier kun je afscheid nemen waarbij je jouw paard uiteraard mag belonen (bedanken!) met wat fruit.

LET OP: Mede vanwege de historie van de paarden is het onder geen enkele voorwaarde toegestaan om deze paarden te berijden, ook niet in het water, ook niet door kleine kinderen. Voor heel de duur van de activiteit zul je naast het paard wandelen of zwemmen.

Ochtend- of middagsessie

Het zwemmen met paarden kan 2 keer per week. Elke maandag in de ochtend, van 09:00 tot ongeveer 11:30. Op vrijdag is het Zwemmen met paarden in de middag, van 16:00 tot ongeveer 18:30.
Wil je op een andere dag met paarden zwemmen, dan is dat mogelijk in overleg, bij minimaal 4 deelnemers. Wil je dit in het weekend dan geldt een toeslag van € 10 p.p.
De activiteit gaat door bij 4 deelnemers of meer (max. 12 personen). Zijn er minder dan 4 deelnemers, dan ontvang je een voorstel voor een ander moment.

Pippi’s Opvang

Het Zwemmen met paarden wordt georganiseerd door Pippi’s Opvang, een stichting die allerlei dieren opvangt die uit een slechte situatie komen. Verwaarloosde, mishandelde, gehandicapte en/of gedumpte paarden, honden, ezels, katten en zelfs kippen worden opgevangen door Pippi’s Opvang en kunnen hier herstellen en weer gaan genieten van het leven.
Pippi’s Opvang is in 2012 opgericht door Tamara Nuijten en ondertussen uitgegroeid tot een begrip in de dierenopvang van Curacao. Ook veel BN-ers hebben Tamara bezocht, waaronder ook bekende ‘paardenmeisjes’ Britt Dekker en Fenna van Dam.

Tarief

Je kunt Zwemmen met paarden voor € 50 p.p. Kinderen t/m 10 jaar oud moeten begeleid worden door een betalende volwassene. Wil je alleen mee om te kijken dan moet je ook aanmelden als deelnemer. Je krijgt enkele dagen na de activiteit gratis foto’s toegestuurd van het Zwemmen met paarden.

100% voor de paarden

Goed om te weten is dat de volledige opbrengst van deze activiteit ten goede komt aan de paardenopvang. Ter indicatie: met jouw bijdrage voor deze excursie zorg je ervoor dat Pippi’s Opvang een halve dag hooi heeft voor alle aanwezige paarden.

Kleding

Het Zwemmen met paarden is buiten in een -waarschijnlijk- fel brandende zon. Je loopt over een onverharde weg en door modderig water. Vandaar dat we de volgende kleding-adviezen geven:

 • Stevige schoenen zijn een must. Waterschoenen, slippers, croqs, sandalen, etc. zijn allemaal niet geschikt. Je kunt voor € 2,50 per paar rubber laarsjes bij ons huren (mt. 29 t/m 45)
 • Je kunt het beste sneldrogende kleding aan doen. Eventueel een UV-shirt is ideaal. Bikini’s, jurkjes, etc. zijn niet geschikt.
 • Pet en/of zonnebril zijn aan te raden
 • Schoenen en kleding blijven aan tijdens het zwemmen en worden mogelijk (vrijwel zeker) modderig. Trek dus iets aan dat vies mag worden.

Waarom via NaarCuracao.com

 

100% van de opbrengst voor de paarden. 
Makkelijk & snel online betalenPrima klantenservice, ook buiten kantoortijden

 

Heb jij Zwemmen met paarden al gedaan?

Schrijf een review: https://www.naarcuracao.com/tour-item/zwemmen-met-paarden/#review.


Wall of Fame 

Bekende Nederlanders met een groot dierenhart wisten hun weg te vinden naar onze speciale zeepaarden en lieve ezelvriendjes.  Fenna van Dam Hoefwijzer


Britt Dekker en Floris Göbel brittdekker92

Deze paarden hebben vroeger een heel slecht leven gehad en hebben veel erge dingen meegemaakt. Gelukkig zijn ze gered door @pippis_opvang 💗 Ze houden enorm van wandelen en zwemmen en dat hebben we vandaag gedaan met ze 🌅 Mijn hart smolt helemaal toen je de paarden zo zag genieten ondanks wat ze allemaal hebben meegemaakt. Hou zo veel van dieren! ❤️ #rescue #horses #horsesofinstagram #horsephotography #horseriding #friends #sunset #swimming #curacao @livingstoneresort


Wendy van Dijk, dochter Lizzy en echtgenoot Erland Galjaard


wendyvandijk3

Via @brittdekker92 kwamen we hier op Curaçao bij @pippis_opvang terecht. Wat een geweldige vrouw met een enorme passie om de verwaarloosde paarden en honden hier op het eiland te redden, beter te maken en te blijven verzorgen. Ze gaat dagelijks met de honden en paarden wandelen en zwemmen en tegen een zeer redelijke prijs mag je mee. Zo lever je ook een bijdrage aan dat wat zo nodig is. Check Pippi’s opvang Curaçao! Wij hebben genoten! #paardenmeisje #checkmijnstory #pippisopvang

Kekmama

Wendy van Dijk deelt vakantiefoto met bijzondere boodschap


FelineHoi  


Paul en Kristel Elstak 


kristelmelissaelstak

Met paarden zwemmen was magisch 💜💫 Bedankt voor deze mooie ervaring @pippis_opvang


Stephanie Tency en Suus de Brockstephanietency

Tamara wilde als jong meisje al dieren redden, een droom die ik ook nog steeds wil verwezenlijken. De ontmoeting met haar was zo intens en liefdevol, na nog geen 5 minuten met haar te hebben gesproken barst ik in tranen uit. Het is zo naar om te horen hoe wreed mensen kunnen zijn tegen dieren. Pipi’s opvang is een thuis voor o.a. honden & paarden. Ze zet zich 100% in voor een betere, gezonde toekomst van dieren op Curaçao. Hun doel is om dieren te herplaatsen bij een liefdevol gezin. Dieren die niet herplaatsbaar zijn blijven bij hun wonen. Ik heb gezwommen met gewonde, getraumatiseerde en gehandicapte paarden, voor mij de meest bijzondere ervaring uit mijn leven 💛 Voor meer informatie en donaties check @pippis_opvang en de prachtige beelden die we hebben geschoten? Dat kan je zien in onze eerste uitzending op 1 Maart @sbs_degoudenformule #grateful #liefdevoordieren 🙏🏻


suusdebrock

Just because it’s Wednesday🐴, Bye


Niels vd Zanden & Rosanna Voorwald

 

Welkom op de Wall of Fame van Niels en Rosanna uit Temptation, twee fantastische dierenvrienden met een passie voor paarden! Hun liefde en toewijding aan deze majestueuze wezens hebben een diepgaande impact gehad op onze gemeenschap.

Niels en Rosanna hebben niet alleen hun genegenheid voor paarden laten zien, maar zijn ook actief betrokken geweest bij de zwemwandeling met de rescue paarden. Hun betrokkenheid heeft bijgedragen aan het welzijn van deze prachtige dieren en heeft de harten van velen verwarmd.

Dankzij hun vrijgevigheid werden de paarden uitgebreid verwend met een geweldige donatie. Deze bijdrage heeft niet alleen geholpen bij het bieden van essentiële zorg, maar heeft ook een blijvende indruk achtergelaten op de paarden en de mensen die voor hen zorgen.

Niels en Rosanna, jullie zijn echte dierenhelden. Jullie passie, toewijding en vrijgevigheid inspireren ons allen. Bedankt voor jullie onvermoeibare inzet voor de paardenwereld. Jullie verdienen alle lof en erkenning op onze Wall of Fame! 🐴