Wandeling met rescue paarden en ezels


Want this page in English? Click here!

 

Wat leuk dat je interesse hebt in een van onze Diervriendelijke zwemwandelingen met onze tropische zeepaarden en ezeltjes!

Iedereen kan deelnemen aan de wandeling. Jong, oud, kinderen, actieve mensen zijn allemaal welkom. Je hebt geen ervaring nodig om met paarden of ezels te wandelen, ook voor angstige mensen is de activiteit geschikt. De wandeling is echt voor iedereen!

 • Een zwemwandeling duurt ongeveer 1,5 uur tot 2 uur.

Let op! We wandelen en zwemmen naast de paarden en ezels, dit is een unieke ervaring. Waarbij het welzijn van onze paarden en ezels bovenaan staat, zonder de dieren te belasten. Ze vinden de wandelingen erg leuk en nemen graag een duik in de zee! 

Let op! Alle deelnemers aan de wandeling tellen mee. Ook als je zonder paard/ezel wilt lopen, alleen wilt kijken of je eigen fotograaf meeneemt, papa's, mama's, oma's of kinderen. Mee met de wandeling betekent aanmelden als deelnemer en op basis hiervan kan de factuur worden aangemaakt. Volgen met de auto of drone is niet toegestaan. 

Beschikbare datums:

Vanaf 10 januari 2022 kunnen wij dit inplannen op afspraak, dinsdag en vrijdag om 9.00 uur. 
In het weekend is mogelijk, we hebben een weekendtoeslag van + 10,- per persoon.

Kom je wandelen en zwemmen met de paarden en ezels! 

Start wandeling

Pippi's Opvang vangt getraumatiseerde paarden, honden, ezels, katten, kippen, varkens en schildpadden op. Thuis is een ontspannen, veilige en rustige plek voor de dieren. De dieren die voldoende zijn gesocialiseerd zijn, gaan gezellig mee met de wandelingen.

Om de rust op de opvang te bewaren start de wandeling niet bij de opvang, maar op een andere plek.

 • Vanaf de Struisvogelfarm doorrijden op de onverharde weg tot je bij het water uitkomt. Hier is ruim voldoende parkeergelegenheid. Er staan picknicktafels en een overkapping voor schaduw.
  Tip: leuk om vooraf te picknicken! Voor kinderen staat er een speeltoestel. Mogelijk gemaakt door stichting Uniek Curaçao 

De wandeling

Wij vertrekken stipt op de afgesproken tijd, mis de wandeling niet! 

Denk daarbij aan:

 • Houd onderweg rekening met file en vertrek ruim op tijd, vanaf jullie hotel/resort/huis!

 • Parkeer de auto ruim voor tijd, zorg dat je startklaar bent voor de wandeling. Laat geen (lege strand) tassen, zonnebrillen etc. achter in de auto.

 • Schoenen en kleding worden gegarandeerd nat en vies tijdens de zwem wandeling, trek niet je nieuwste kleding aan, maar zorg wel voor voldoende kleding, om jezelf te beschermen tegen de zon. Denk aan een T-shirt, zonnebril en een pet is ook prettig.

 • Je kan tussen de wandeling en het zwemmen door niet wisselen van outfit, zwemkleding en schoenen. 

 • Vanwege veiligheid verplichten wij om stevige schoenen aan te doen. Schoenen blijven aan tijdens het zwemmen!

 • Niet geschikt: bikini’s, jurkjes, sandalen, slippers en waterschoentjes. Laat deze thuis of in de auto!

 • Een aanrader vanwege de warmte: neem een flesje water + snack mee, in een handig tasje, zodat je handen vrij zijn tijdens de wandeling.  
 • Zorg ervoor dat het insmeren met zonnebrand is gebeurd. Als je ruim 10 min vooraf aanwezig bent, is hier de tijd voor en hoeven wij bij aankomst niet te wachten met de dieren.
 • Mocht het regenen Start alsnog de Zwemwandeling, Nat worden we toch! Wij zijn voorafgaand aan de wandeling 1,5 uur bezig met de voorbereidingen, ook staat een Dagdeel beschikbaar gesteld voor de wandeling. Het regent gelukkig zelden op Curaçao

Huur schoenen

Tegen een kleine vergoeding van € 2,50 of 5,- ANG, per paar hebben wij rubberen laarsjes/jodhpurs maat 29 tot en met 45 te huur.
Vooraf bij de reservering de gewenste maten doorgeven, zodat we ze kunnen meenemen!

Tip! Neem zelf hoge sokken mee, tegen het schuren van de laarsjes aan de bovenrand. 

Betaling

 • De wandeling kost voor iedereen € 50,00 of 100,- ANG per persoon, de betaling moet uiterlijk 2 dagen voorafgaand, aan de wandeling zijn overgeboekt op de rekening(en) van de stichting. Met een weekendtoeslag van € 10,- of 20 gulden boven op de prijs
 • Groepstarief voor kinderfeest, teamuitje of vriendengroep: 10 personen € 300,00 of 650 gulden. 
 • De reserveringsdatum is definitief, zodra wij een screenshot hebben ontvangen van de overboeking.
 • Ook kan je betalen met een cadeaubon.
 • Cash bij aanvang van de wandeling betalen is niet mogelijk. 

De volledige opbrengst is een donatie voor de dieren, hiervan kopen we voeding en betalingen we dierenarts rekeningen.

Vind hier onze bankgegevens om het geld over te maken.

 

Wil je alvast de sfeer proeven? Bekijk dan onderstaande video!


Aanmelden

Enthousiast geworden? Meld je via bovenstaand formulier aan voor een van onze wandelingen!  

Let op! Als je de wandeling hebt geboekt middels het formulier en de vooruitbetaling is gedaan, staat deze vast.
Je kan tot 48 uur van tevoren je boeking annuleren, alleen dan krijg je een tegoedbon om later terug te komen. Deze tegoedbon is 12 maanden geldig.


De wandeling is met voormalig mishandelde, in de steek gelaten, getraumatiseerde en/of oude ezels en paarden. De dagelijkse verzorgers bekijken op de dag zelf welke dieren gezond, fit en vrolijk zijn om mee te wandelen.
Uit liefde voor de dieren bekijken wij, welk dier het best past bij de wandelaars tijdens de wandeling.

Ze zijn allemaal even bijzonder, je bent als wandelaar te gast in de kudde. De paarden en ezels zijn absoluut geen speelgoed en worden niet bereden! Gezondheid en plezier voor de dieren staat altijd bovenaan! 

Hopelijk tot gauw tijdens deze unieke ervaring op Curaçao!

 


Wall of Fame 

Bekende Nederlanders met een groot dierenhart wisten hun weg te vinden naar onze speciale zeepaarden en lieve ezelvriendjes.  


Britt Dekker en Floris Göbel brittdekker92

Deze paarden hebben vroeger een heel slecht leven gehad en hebben veel erge dingen meegemaakt. Gelukkig zijn ze gered door @pippis_opvang 💗 Ze houden enorm van wandelen en zwemmen en dat hebben we vandaag gedaan met ze 🌅 Mijn hart smolt helemaal toen je de paarden zo zag genieten ondanks wat ze allemaal hebben meegemaakt. Hou zo veel van dieren! ❤️ #rescue #horses #horsesofinstagram #horsephotography #horseriding #friends #sunset #swimming #curacao @livingstoneresort


Wendy van Dijk, dochter Lizzy en echtgenoot Erland Galjaard


wendyvandijk3

Via @brittdekker92 kwamen we hier op Curaçao bij @pippis_opvang terecht. Wat een geweldige vrouw met een enorme passie om de verwaarloosde paarden en honden hier op het eiland te redden, beter te maken en te blijven verzorgen. Ze gaat dagelijks met de honden en paarden wandelen en zwemmen en tegen een zeer redelijke prijs mag je mee. Zo lever je ook een bijdrage aan dat wat zo nodig is. Check Pippi’s opvang Curaçao! Wij hebben genoten! #paardenmeisje #checkmijnstory #pippisopvang

Kekmama

Wendy van Dijk deelt vakantiefoto met bijzondere boodschap


Paul en Kristel Elstak 


kristelmelissaelstak

Met paarden zwemmen was magisch 💜💫 Bedankt voor deze mooie ervaring @pippis_opvang


Stephanie Tency en Suus de Brockstephanietency

Tamara wilde als jong meisje al dieren redden, een droom die ik ook nog steeds wil verwezenlijken. De ontmoeting met haar was zo intens en liefdevol, na nog geen 5 minuten met haar te hebben gesproken barst ik in tranen uit. Het is zo naar om te horen hoe wreed mensen kunnen zijn tegen dieren. Pipi’s opvang is een thuis voor o.a. honden & paarden. Ze zet zich 100% in voor een betere, gezonde toekomst van dieren op Curaçao. Hun doel is om dieren te herplaatsen bij een liefdevol gezin. Dieren die niet herplaatsbaar zijn blijven bij hun wonen. Ik heb gezwommen met gewonde, getraumatiseerde en gehandicapte paarden, voor mij de meest bijzondere ervaring uit mijn leven 💛 Voor meer informatie en donaties check @pippis_opvang en de prachtige beelden die we hebben geschoten? Dat kan je zien in onze eerste uitzending op 1 Maart @sbs_degoudenformule #grateful #liefdevoordieren 🙏🏻


suusdebrock

Just because it’s Wednesday🐴, Bye


Niels vd Zanden & Rosanna Voorwald

Niels en Rosanna uit Temptation zijn ook mee geweest met de zwemwandeling.