Wandeling met rescue paarden en ezels

Want this page in English? Click here!

 

Wat leuk dat je interesse hebt in een van onze wandelingen met rescue paarden en ezels!

Routes

Wij hebben verschillende routes, zodat iedereen kan deelnemen aan de wandeling. Jong, oud, actieve mensen, mensen die slecht ter been zijn, etc. zijn allemaal welkom. Je hebt geen ervaring nodig  om met paarden of ezels te wandelen, ook voor angstige mensen is de activiteit geschikt. De wandeling is echt voor iedereen! De routes die we hebben zijn:

 • Alleen zwemmen met de paarden. Dit is ideaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Een wandeling van 30 minuten en tussendoor zwemmen. Deze wandeling is ideaal voor kinderen!
 • Wandeling van 50 - 70 minuten door de prachtige natuur langs de zee en mangrove. Ook tijdens deze wandeling zal uitgebreid de tijd genomen worden om met de paarden te zwemmen.

Let op! We wandelen en zwemmen naast de paarden en ezels, dit is een unieke ervaring. Waarbij het welzijn van onze paarden en ezels bovenaan staat, zonder de dieren te belasten. Ze vinden de wandelingen erg leuk en nemen graag een duik in de zee! 

Beschikbare datums

Wij kunnen op afspraak, meestal op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag om 9.00 uur of om 17.15 uur tijdens het gouden uur.
In het weekend is eventueel mogelijk, maar dan komt er wel een weekendtoeslag van € 15,- of 30 gulden bovenop de prijs.

Start wandeling

Pippi's Opvang vangt getraumatiseerde paarden, honden, ezels, katten, kippen, varkens en schildpadden op. De meeste dieren ervaren veel stress, wanneer er onbekende mensen op de opvang langskomen. Thuis is een ontspannen, veilige en rustige plek voor de dieren. De dieren die voldoende zijn gesocialiseerd zijn, gaan gezellig mee met de wandelingen.

Om de rust op de opvang te bewaren start de wandeling niet bij de opvang, maar op een andere plek. Hiervoor zijn 2 opties:

 • Optie 1: We spreken af voorbij de ingang van de Struisvogelfarm. We zien jullie dan vooraan de straat bij het wachtershuisje, op de onverharde weg.
 • Optie 2: Met kleine kinderen of mensen slecht ter been, kan je doorrijden tot het water. Vanaf de Struisvogelfarm rijd je door op de onverharde weg tot je bij het water uitkomt. Dit is ideaal als je kiest voor alleen zwemmen met onze paarden/ezels. Hier kan je de auto uitstappen en meteen een frisse duik nemen met onze dieren.

De wandeling

Wij vertrekken op de afgesproken tijd, mis de wandeling niet.! 

Denk daarbij aan:

 • Op tijd bij de afgesproken plek. Hou onderweg rekening met file en vertrek ruim op tijd, vanaf jullie hotel/resort/huis!

 • Parkeer de auto ruim voor tijd. Laat geen (lege strand)tassen, zonnebrillen etc. achter in de auto.

 • Schoenen en kleding worden gegarandeerd nat en vies tijdens de zwemwandeling, want kleding en schoenen blijven aan tijdens het zwemmen! 

 • Trek niet je nieuwste kleding aan, maar zorg wel voor voldoende kleding, om jezelf te beschermen tegen de zon. Denk aan een T-shirt, zonnebril en een pet is ook prettig.

 • Vanwege veiligheid verplichten wij om stevige schoenen aan te doen.

 • Niet geschikt: bikini’s, jurkjes, sandalen, slippers en waterschoentjes. Laat deze thuis of in de auto. 

 • Een aanrader vanwege de warmte: neem een flesje water + snack mee, in een handig tasje, zodat je handen vrij zijn tijdens de wandeling.
 • Als deelnemer mag je zelf foto's maken op verzoek kunnen wij ook voor jullie foto's en/ of een video maken als herinnering aan de onvergetelijke ervaring. 
 • Zorg ervoor dat het insmeren met zonnebrand is gebeurd. Als je ruim 10 min vooraf aanwezig bent, is hier de tijd voor en hoeven wij niet te wachten met de dieren.

Huur schoenen

Tegen een kleine vergoeding van 2,50 ANG, per paar hebben wij rubberen laarsjes/jodhpurs maat 29 tot en met 45 te huur.
Graag vooraf bij de reservering de gewenste maten doorgeven, zodat we ze kunnen meenemen!

Tip! Neem zelf hoge sokken mee, tegen het schuren van de laarsjes aan de bovenrand. 

Betaling

 • Voor toeristen: De wandeling kost € 50,00 per persoon, de betaling moet uiterlijk 2 dagen voorafgaand, aan de wandeling zijn overgeboekt op de rekening(en) van de stichting.
 • De reserveringsdatum is definitief, zodra wij een screenshot hebben ontvangen van de overboeking.
 • Voor inwoners: Wanneer je inwoner bent van Curaçao, ontvang je een korting. Je betaalt 50,00 ANG Mits je voorafgaand aan de betaling, een een Sedula, op naam als bewijs doorstuurt in de reserveringsmail. 
 • Ook kan je betalen met een cadeaubon.

De volledige opbrengst is een donatie voor de dieren, hiervan kopen we voeding en betalingen we dierenarts rekeningen.

Vind hier onze bankgegevens om het geld over te maken.

 

Wil je alvast de sfeer proeven? Bekijk dan onderstaande video!


Aanmelden

Enthousiast geworden? Meld je via onderstaand formulier aan voor een van onze wandelingen!  

Let op! Als je de wandeling hebt geboekt middels het formulier en de vooruitbetaling is gedaan, staat deze vast.
Je kan tot 48 uur van tevoren je boeking annuleren, alleen dan krijg je een tegoedbon om later terug te komen. Deze tegoedbon is 12 maanden geldig.

Alleen "meewandelen, fotograferen of kijken" betekent deelnemen aan de wandeling en ook betalen. Volgen met de auto of drone is niet toegestaan.