Wandeling met rescue paarden en ezels


Want this page in English? Click here!

 

Wat leuk dat je interesse hebt in een van onze Diervriendelijke zwemwandelingen met onze tropische zeepaarden en ezeltjes!

Iedereen kan deelnemen aan de wandeling. Jong, oud, kinderen, actieve mensen zijn allemaal welkom. Je hebt geen ervaring nodig om met paarden of ezels te wandelen, ook voor angstige mensen is de activiteit geschikt. De wandeling is echt voor iedereen!

 • Een zwemwandeling duurt ongeveer 1,5 uur tot 2 uur.

Let op! We wandelen en zwemmen naast de paarden en ezels, dit is een unieke ervaring. Waarbij het welzijn van onze paarden en ezels bovenaan staat, zonder de dieren te belasten. Ze vinden de wandelingen erg leuk en nemen graag een duik in de zee! 

Let op! Alle deelnemers aan de wandeling tellen mee. Ook als je zonder paard/ezel wilt lopen, alleen wilt kijken of je eigen fotograaf meeneemt, papa's, mama's, oma's of kinderen. Mee met de wandeling betekent aanmelden als deelnemer en op basis hiervan kan de factuur worden aangemaakt. Volgen met de auto of drone is niet toegestaan. 

Beschikbare datums:

Wij kunnen op afspraak, woensdag en vrijdag om 15.00 uur. 
In het weekend is mogelijk, we hebben een weekendtoeslag van + 10,- per persoon.

Kom je wandelen en zwemmen met de paarden en ezels! 

Start wandeling

Pippi's Opvang vangt getraumatiseerde paarden, honden, ezels, katten, kippen, varkens en schildpadden op. Thuis is een ontspannen, veilige en rustige plek voor de dieren. De dieren die voldoende zijn gesocialiseerd zijn, gaan gezellig mee met de wandelingen.

Om de rust op de opvang te bewaren start de wandeling niet bij de opvang, maar op een andere plek.

 • Vanaf de Struisvogelfarm doorrijden op de onverharde weg tot je bij het water uitkomt. Hier is ruim voldoende parkeergelegenheid. Er staan picknicktafels en een overkapping voor schaduw.
  Tip: leuk om vooraf te picknicken! Voor kinderen staat er een speeltoestel. Mogelijk gemaakt door stichting Uniek Curaçao 

De wandeling

Wij vertrekken stipt op de afgesproken tijd, mis de wandeling niet! 

Denk daarbij aan:

 • Houd onderweg rekening met file en vertrek ruim op tijd, vanaf jullie hotel/resort/huis!

 • Parkeer de auto ruim voor tijd, zorg dat je startklaar bent voor de wandeling. Laat geen (lege strand) tassen, zonnebrillen etc. achter in de auto.

 • Schoenen en kleding worden gegarandeerd nat en vies tijdens de zwem wandeling, trek niet je nieuwste kleding aan, maar zorg wel voor voldoende kleding, om jezelf te beschermen tegen de zon. Denk aan een T-shirt, zonnebril en een pet is ook prettig.

 • Je kan tussen de wandeling en het zwemmen door niet wisselen van outfit, zwemkleding en schoenen. 

 • Vanwege veiligheid verplichten wij om stevige schoenen aan te doen. Schoenen blijven aan tijdens het zwemmen!

 • Niet geschikt: bikini’s, jurkjes, sandalen, slippers en waterschoentjes. Laat deze thuis of in de auto!

 • Een aanrader vanwege de warmte: neem een flesje water + snack mee, in een handig tasje, zodat je handen vrij zijn tijdens de wandeling.  
 • Zorg ervoor dat het insmeren met zonnebrand is gebeurd. Als je ruim 10 min vooraf aanwezig bent, is hier de tijd voor en hoeven wij bij aankomst niet te wachten met de dieren.
 • Mocht het regenen Start alsnog de Zwemwandeling, Nat worden we toch! Wij zijn voorafgaand aan de wandeling 1,5 uur bezig met de voorbereidingen, ook staat een Dagdeel beschikbaar gesteld voor de wandeling. Het regent gelukkig zelden op Curaçao

Huur schoenen

Tegen een kleine vergoeding van € 2,50 of 5,- ANG, per paar hebben wij rubberen laarsjes/jodhpurs maat 29 tot en met 45 te huur.
Vooraf bij de reservering de gewenste maten doorgeven, zodat we ze kunnen meenemen!

Tip! Neem zelf hoge sokken mee, tegen het schuren van de laarsjes aan de bovenrand. 

Betaling

 • De wandeling kost voor iedereen € 50,00 of 100,- ANG per persoon, de betaling moet uiterlijk 2 dagen voorafgaand, aan de wandeling zijn overgeboekt op de rekening(en) van de stichting. Met een weekendtoeslag van € 10,- of 20 gulden boven op de prijs
 • Groepstarief voor kinderfeest, teamuitje of vriendengroep: 10 personen € 300,00 of 650 gulden. 
 • De reserveringsdatum is definitief, zodra wij een screenshot hebben ontvangen van de overboeking.
 • Ook kan je betalen met een cadeaubon.
 • Cash bij aanvang van de wandeling betalen is niet mogelijk. 

De volledige opbrengst is een donatie voor de dieren, hiervan kopen we voeding en betalingen we dierenarts rekeningen.

Vind hier onze bankgegevens om het geld over te maken.

 

Wil je alvast de sfeer proeven? Bekijk dan onderstaande video!


Aanmelden

Enthousiast geworden? Meld je via bovenstaand formulier aan voor een van onze wandelingen!  

Let op! Als je de wandeling hebt geboekt middels het formulier en de vooruitbetaling is gedaan, staat deze vast.
Je kan tot 48 uur van tevoren je boeking annuleren, alleen dan krijg je een tegoedbon om later terug te komen. Deze tegoedbon is 12 maanden geldig.


De wandeling is met voormalig mishandelde, in de steek gelaten, getraumatiseerde en/of oude ezels en paarden. De dagelijkse verzorgers bekijken op de dag zelf welke dieren gezond, fit en vrolijk zijn om mee te wandelen.
Uit liefde voor de dieren bekijken wij, welk dier het best past bij de wandelaars tijdens de wandeling.

Ze zijn allemaal even bijzonder, je bent als wandelaar te gast in de kudde. De paarden en ezels zijn absoluut geen speelgoed en worden niet bereden! Gezondheid en plezier voor de dieren staat altijd bovenaan! 

Hopelijk tot gauw tijdens deze unieke ervaring op Curaçao!