Meest gestelde vragen!

Lees deze vragen goed door, misschien kun je hier het antwoord op jouw vraag wel vinden!


Kunnen jullie nog nieuwe dieren opnemen?

Op dit moment zit onze opvang helaas overvol en kunnen we geen nieuwe dieren meer opnemen. We geven prioriteit aan de dieren die we al hebben opgevangen en zijn druk bezig met het herplaatsen van gezonde dieren.


Nemen jullie nog stagiaires aan?

Nee, we begeleiden in de toekomst geen stagiaires meer. We werken alleen samen met verzorgers die jarenlange aantoonbare werkervaring hebben in dezelfde sector.


Wat gebeurt er met de donaties die jullie ontvangen?

Alle donaties die we ontvangen worden gebruikt voor de verzorging, voeding, medische kosten en algemene behoeften van de dieren in onze opvang. We zijn transparant over de besteding van de donaties en leggen hier verantwoording over af.


Hoe kan ik contact opnemen met een dierenarts?

Hier vind je alle contactadressen van onze samenwerkende dierenartsen. Neem gerust contact met hen op voor vragen of het maken van een afspraak.


Hoe kan ik jullie steunen?

Je kunt ons op verschillende manieren steunen, zoals door middel van donaties, aanmelden Baasje op Afstand, of door online aankopen te doen via onze Sponsorkliks pagina. Meer informatie hierover vind je op onze website.


Wanneer kan ik een reactie verwachten op mijn e-mail?

We begrijpen dat je misschien op een reactie wacht, maar we zijn momenteel extreem druk. We streven ernaar om alle e-mails te beantwoorden, maar het kan soms even duren vanwege onze zorg voor de meer dan 100 hulpbehoevende dieren. Wees gerust en geduldig, we beantwoorden alle e-mails, ook al kan het even duren.


Hoe kan ik jullie financieel helpen? 

Wat fijn dat je ons wilt helpen! Alle kleine beetjes helpen. Kijk voor deze vraag even op de pagina help ons


Ik wil graag een dier adopteren, hoe gaat dat precies in zijn werk?

Voor informatie over het adoptieproces bij Pippi's verwijzen we je graag naar onze adoptieprocedure pagina. Hier vind je alle details over hoe je een dier kunt adopteren. Daarnaast kun je alvast een kijkje nemen bij de dieren die momenteel ter adoptie beschikbaar zijn.


Ik wil graag pleegouder worden van een hond/kat, kan dit bij jullie?

Wat geweldig dat je interesse hebt om pleegouder te worden voor een hond of kat! We zijn altijd op zoek naar pleeggezinnen, zowel op Curaçao als in Nederland. Ben je benieuwd wat dit precies inhoudt en of het bij jou past? . We verwelkomen je graag als onderdeel van ons pleeggezin! 


Waar kan ik mezelf aanmelden als vrijwilliger/stagiaire?

Op dit moment nemen we alleen mensen aan met jarenlange aantoonbare werkervaring, inclusief eerlijke referenties! We nemen geen nieuwe mensen aan, zowel niet voor een dagje als voor langere periodes, omdat dit veel inwerktijd vergt en onrust kan veroorzaken bij de dieren. We willen je heel hartelijk bedanken voor je interesse om bij Pippi’s aan de slag te gaan. Jouw belangstelling wordt enorm gewaardeerd! We wensen je veel succes met het vinden van een leuk en leerzaam avontuur.


Hierbij de collega stichtingen op het eiland:
Carf, DOG, Rescue Paws, Feed Friends Foundation, Dierenhulp, Cats of Curacao, Alle Hadoc, Dierenbescherming, Kitten Rescue


Wanneer kan ik de opvang bezoeken?

Je kunt je vanaf 2025 weer aanmelden voor een Meet & Greet en/of een zwemwandeling met paarden en ezels. De dieren die hieraan deelnemen zijn voldoende gesocialiseerd en staan klaar om kennis met je te maken! Spontaan bezoek is helaas niet mogelijk. We zorgen voor getraumatiseerde en verwaarloosde dieren, dus rust en veiligheid zijn voor ons van het grootste belang. Dit zorgt ervoor dat de opvang een veilige en ontspannen plek blijft voor onze dieren.


Er ligt een aangereden hond/kat op straat?

Vraag iemand naast je om de dierenarts te bellen. Laat een gewond dier nooit alleen achter, aangezien ze kunnen wegkruipen onder struiken en een langzame dood kunnen sterven. Geef het dier water. Bijna iedereen heeft wel een strandlaken in de auto, leg het dier hierop en til hem/haar voorzichtig in de auto. Op deze manier verdeel je het draagvlak en trek je minder aan het pijnlijke lichaam. Als het dier hapt, is het simpelweg bang of pijnlijk. Blijf zelf kalm en bescherm je handen met een handdoek. Gooi een doek over zijn hoofd om hem te kalmeren. Pak stevig rondom de hals van het dier om te voorkomen dat ze in je handen happen, maar knijp niet en trek niet aan het nekvel! Vraag eventueel een tweede persoon om te helpen tillen aan de achterkant. Wees voorzichtig met je gezicht en draai het altijd weg. Mocht een hond/kat bijten, raak dan niet in paniek. Verzorg de wond met Betadine en haal een tetanusprik bij de dokter als deze is verlopen (na 10 jaar).

 

Vermiste of gevonden honden:
Rescue Animals Curaçao
Durf te vragen dieren Curaçao


Ik heb een bedrijf en wil jullie graag ondersteunen namens mijn bedrijf, hoe gaat dit?

Wat fijn dat je ons wil ondersteunen namens je bedrijf! Voor meer informatie kijk even op de pagina voor bedrijven.


Er staat een ezel vastgebonden aan een touw langs de weg?

Bel de Dierenpolitie op het telefoonnummer: 917. Elke vastgebonden ezel heeft een eigenaar, en als stichting hebben we niet het recht om hem mee te nemen. Je kunt ook proberen de Dierenbescherming te benaderen. Geef de ezel een flinke emmer vers water, onbeperkt hooi en een beetje fruit (niet te veel). Vergeet niet om te filmen en foto's te maken, die je vervolgens kunt doorsturen.


Ik heb een oud matras, kan je die gebruiken voor de honden?

Onze honden slapen op zaagsel. Als we ze een matras geven, vinden ze het fantastisch om mee te spelen en te scheuren, wat resulteert in veel rommel in de tuinen. Bovendien gebruiken ze het matras als toilet, wat het nog moeilijker maakt. De kapot gescheurde matrassen raken vrij snel beschadigd (meestal binnen 1 tot 3 dagen), waardoor we ze naar de vuilnisbelt moeten brengen om weg te gooien. Het zaagsel is beter voor het milieu, omdat het samen met de mest naar de plantage gaat, waar het wordt verwerkt als voeding voor de planten. Als je een fris uitziend en ruikend matras hebt, zijn die welkom voor gebruik in de vrijwilligersstudio.


Als je overweegt om zelfstandig een hond van Curaçao naar Nederland te brengen, zijn er een aantal voorbereidingen en stappen die je moet volgen:

 1. Gezondheid van de hond/kat:

  • Voor vertrek is het verstandig om een snaptest te laten uitvoeren, zodat je zeker weet dat je huisdier in goede gezondheid verkeert.
  • De hond/kat moet verplicht gechipt zijn en een Rabiës vaccinatie hebben gekregen, minstens 21 dagen voor vertrek.
 2. Aanmelding bij de luchtvaartmaatschappij:

  • Meld je huisdier aan bij de luchtvaartmaatschappij. Bij TUI kost dit 70 euro en bij KLM 200 euro. Je hebt hiervoor het gewicht, ras, afmetingen van de bench en het gewicht van de bench en huisdier nodig.
  • Bij KLM en TUI moet je minimaal 72 uur voor vertrek toestemming vragen om je huisdier mee te nemen.
 3. Gezondheidsverklaring en stempels:

  • In de week voor vertrek moet je met je hond/kat naar de dierenarts voor een gezondheidsverklaring.
  • Met deze verklaring en je paspoort ga je naar de Veterinaire dienst op Parera om stempels te halen (70 naf). Maak hiervoor vooraf een telefonische afspraak.
 4. Bench:

  • Koop een geschikte bench bij bijvoorbeeld de Dommelsche Watermolen. Zorg ervoor dat je huisdier rechtop kan staan en voldoende ruimte heeft om te bewegen tijdens de reis.
 5. Vervoer en veiligheid:

  • Zorg voor een goed passend tuig met tag/telefoonnummer en een halsband met telefoonnummer.
  • Lijn de hond dubbel aan op het vliegveld om te voorkomen dat hij ontsnapt.
  • Breng de huisdieren naar de speciale incheckbalie voor huisdieren. De bench wordt gescand en je loopt met je huisdier langs de portier.
  • Voor katten is er een speciale ruimte met een krat waar je tijdens de benchscan kunt wachten.
 6. Nazorg in Nederland:

  • In Nederland moet de hond nog 6 maanden, elke maand behandeld worden tegen Hartworm. Hiervoor kan je Nexgard Spectra/Heartgard/Milbemax geven.
  • De hond moet ook een vaccinatie krijgen tegen de ziekte van Weil.
  • Houd er rekening mee dat de nieuwe omgeving in Nederland voor je huisdier totaal anders kan zijn, wat tot andere reacties kan leiden.
 7. Nazorg op de lange termijn:

  • Na een half jaar wordt een snaptest aanbevolen bij de dierenarts om eventuele veranderingen in de gezondheid te controleren.
  • Let op vage klachten zoals verminderde eetlust, hoesten of overmatige slaperigheid en laat je huisdier testen op Ehrlichia, Anaplasma en Babesia.

Dit zijn de belangrijkste stappen en overwegingen die je moet maken bij het voorbereiden van het transport van een huisdier van Curaçao naar Nederland. Vergeet niet om vooraf goed onderzoek te doen en indien nodig advies in te winnen bij een dierenarts of specialist.


Als je op vakantie bent op Curaçao en je ziet een zielige hond, zijn er nog steeds manieren waarop je kunt helpen, zelfs als alle stichtingen vol zitten. Hier zijn een paar dingen die je kunt doen:

Drinken:

 • Voorzie de zwerfdieren van vers drinkwater, bij voorkeur dagelijks. Als dat niet mogelijk is, kun je een grote emmer water plaatsen met een stok erin, zodat kleinere dieren niet verdrinken. Plaats ook een lage drinkbak naast de emmer voor de kleintjes.
 • Je kunt hiervoor allerlei materialen gebruiken, zoals oude Tupperware bakjes, afhaaleetbakjes, potten waarin eten heeft gezeten, schaaltjes van groente uit de supermarkt, emmers, en gewone drinkbakken voor honden en katten.
 • Denk aan het milieu en zorg ervoor dat de schaaltjes verzwaard zijn met stenen om te voorkomen dat ze wegwaaien.

Eten:

 • De dieren hebben honger, dus geef bij voorkeur blikvoer. Verdeel de porties, zodat ook de kwetsbare straathonden rustig kunnen eten. Plaats het voedsel bij voorkeur om een hoekje, zodat ze elkaar niet zien eten en stress verminderd wordt.
 • Vermijd het geven van voedsel vanaf de grond, omdat ze zo zand en straatvuil binnenkrijgen. Gebruik oude bakjes, deksels van emmers, of een plastic (vuilnis)zak verzwaard met stenen tegen het wegwaaien.

Door deze eenvoudige handelingen kun je een groot verschil maken voor de zwerfdieren op Curaçao, zelfs als je slechts kort op het eiland bent. Het is een leuke en zinvolle manier om tijdens je vakantie iets goeds te doen voor de lokale dieren.


Het is fantastisch dat je overweegt om donaties voor Pippi's in te zamelen ter gelegenheid van je verjaardag! Hier zijn een paar overwegingen met betrekking tot het starten van een crowdfundingcampagne:

Voordelen van een crowdfundingcampagne:

 1. Meer bekendheid: Door een crowdfundingcampagne te starten, vergroot je de bekendheid van Pippi's en help je bij het bevorderen van adopties.
 2. Gegarandeerd gebruik van donaties: Het opgehaalde bedrag zal 100% worden besteed aan zieke en gewonde dieren in nood, wat een geruststellende gedachte is voor potentiële donateurs.

Nadelen van een crowdfundingcampagne:

 1. Kosten: Via bekende crowdfundingpagina's verlies je 15% van het opgehaalde bedrag vanwege de kosten van de website.
 2. Mogelijkheid tot identificatie: Het kan lastig zijn om aan het einde van de inzameling precies te weten wie welk bedrag heeft opgehaald, vooral als er meerdere donateurs zijn.

Alternatieve optie: Een alternatieve optie is dat de stichting een betaalverzoek aanmaakt met jouw naam, zodat je precies weet hoeveel geld je hebt opgehaald. Dit kan helpen om de kosten van een crowdfundingplatform te vermijden, terwijl je toch donaties kunt verzamelen voor Pippi's.

Uiteindelijk is de keuze aan jou en hangt deze af van je persoonlijke voorkeuren en doelstellingen. Welke optie je ook kiest, jouw inspanningen zullen zeker worden gewaardeerd en zullen een positieve impact hebben op het leven van de dieren bij Pippi's!


Contact

Het adres en telefoonnummer van de opvang zijn niet beschikbaar op de website, omdat we ons primair concentreren op de zorg voor de dieren. Dit besluit is genomen om de rust en stilte op de opvang te behouden, aangezien de dieren tijd nodig hebben om te herstellen van hun trauma's en het leven op straat. Bovendien kunnen we tijdens de siësta gestoord worden vanwege nachtdiensten met zieke dieren of door zonnebrand. Als je contact met ons wilt opnemen, kun je dat doen via e-mail: info@pippisopvang.com. We staan klaar om al je vragen en opmerkingen te beantwoorden!


Kunnen mijn kinderen na schooltijd komen helpen met het verzorgen van de dieren? 

Helaas is het niet mogelijk voor kinderen om na schooltijd te komen helpen met het verzorgen van de dieren. We werken met vaste dierverzorgers die de dieren goed kennen en eventuele veranderingen in gedrag, eetlust en slaappatronen opmerken. We vinden het belangrijk dat de dieren zo min mogelijk stress ervaren van veel verschillende mensen op de opvang. Om deze reden kunnen we geen extra hulp toestaan, ook niet voor kinderen. We waarderen echter enorm het enthousiasme en de bereidheid om te helpen!


Ik heb een mail gestuurd of een formulier ingevuld maar nog geen reactie gehad?

Bedankt voor je geduld. Het kan inderdaad wat langer duren voordat we kunnen reageren, aangezien de zorg voor de dieren onze eerste prioriteit heeft. We hebben tussen de 80 en 100 zorgbehoevende dieren waar we dagelijks voor zorgen, inclusief bezoeken aan de dierenarts. We willen je verzekeren dat we alle e-mails beantwoorden, maar soms kan het iets langer duren dan gebruikelijk. We waarderen je begrip en geduld enorm.


Ik zou graag een reisbench/kennel willen huren, zijn deze ter beschikking bij jullie?

Ja, we bieden reisbenches/kennels te huur aan! We hebben verschillende maten beschikbaar. De kosten hiervoor zijn €20,- per week, met een borg van €150,-. Zodra de bench in Nederland of op Curaçao is ingeleverd, wordt de borg teruggestort op je rekening. Als je meer informatie wilt, stuur ons dan gerust een e-mail naar: info@pippisopvang.com. We helpen je graag verder!Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op!