Meest gestelde vragen

Lees deze vragen goed door, misschien kun je hier het antwoord op jouw vraag wel vinden!


Wanneer kan ik de opvang bezoeken? 

Bij ons is het nooit mogelijk om de opvang te bezoeken. Dit omdat wij zorgen voor getraumatiseerde en verwaarloosde dieren. Rust en veiligheid vinden wij noodzakelijk op de opvang, zodat dit een veilige plek blijft voor de dieren. Wel kun je je aanmelden voor een zwemwandeling met paarden. De dieren die hier aan meedoen zijn voldoende gesocialiseerd en lopen graag met je mee! 


Hoe kan ik jullie financieel helpen? 

Wat fijn dat je ons wilt helpen! Alle kleine beetjes helpen. Kijk voor deze vraag even op de pagina help ons


Ik wil graag een dier adopteren, hoe gaat dat precies in zijn werk?

Voor deze informatie willen we je graag door verwijzen naar de adoptieprocedure pagina. Hier staat informatie over de adoptieprocedure bij Pippi's. Ook kun je vast een kijkje nemen bij dieren ter adoptie


Wat is het adres van de opvang? 

Het adres van de opvang is geheim. Hier hebben wij voor gekozen, omdat we de rust op de opvang willen bewaren. De dieren hebben tijd nodig om te herstellen van hun trauma's en het leven op straat. 


Kunnen mijn kinderen na schooltijd komen helpen met het verzorgen van de dieren? 

We werken met vaste dierverzorgers, die de dieren goed kennen en “ander” gedrag, minder eetlust meer slapen zullen opmerken. We vinden het belangrijk dat de dieren niet teveel stress ervaren van veel verschillende mensen op de opvang. We hebben een minimale leeftijd van 18 jaar oud voor lang termijn, interne vrijwilligers en stagiaires. 


Ik heb een mail gestuurd of een formulier ingevuld maar nog geen reactie gehad

Het kan voorkomen dat het soms wat langer duurt voordat we kunnen reageren. Wij zorgen voor ruim 80 a 100 zorgelijke opvangdieren en dit is onze eerste prioriteit. Ik hoop dat jullie begrip hebben dat het verzorgen van de dieren + de nodige dierenarts bezoeken voorgaat op de mail. Wij vragen hiervoor je geduld, we antwoorden wel, maar soms wat later. 


Ik heb een bedrijf en wil jullie graag ondersteunen namens mijn bedrijf, hoe gaat dit?

Wat fijn dat je ons wil ondersteunen namens je bedrijf! Voor meer informatie kijk even op de pagina voor bedrijven.


Ik wil graag pleegouder worden van een hond/kat, kan dit bij jullie?

Dat is mogelijk! Wij willen in uitzonderlijke gevallen gebruik maken van pleegouders. Alléén als je bijzonder getraind bent, veel ervaring hebt en tevens stabiele honden/katten hebt thuis. Wij bieden enorm zorgvuldige zorg aan onze dieren, het liefst houden wij onze dieren daarom onder eigen toezicht.

Als pleegouder heb je de grote verantwoordelijkheid over een van onze honden. Daarom vinden wij het heel belangrijk dat de hond uiterst goed wordt verzorgd. Let op: De periode is onbepaald en kan niet zomaar worden onderbroken!

We verwachten van de pleegouder: een veilige en goede basis voor de toekomst. Het geluk van de hond/kat staat voorop! Een pleeghuis voor de hond/kat waar liefde en zorg centraal staat! 

Bent u geïnteresseerd in pleegouder worden? Neem contact op met info@pippisopvang.com


Ik zou graag een reisbench/kennel willen huren, zijn deze ter beschikking bij jullie?

Dat kan! Wij bieden verschillende maten kennels aan. Wij vragen hiervoor een passende vergoeding € 20,- borg € 100,-.  Wanneer de bench in Nederland of op Curacao is ingeleverd, zal de borg terug gestort worden op de rekening. Voor meer info, stuur ons een mailtje naar: info@pippisopvang.com


Ik heb een bench/transportbox/kennel/draadkooi voor Pippi's, hoe kan ik deze versturen? 

Alle soorten en maten Benches kunnen worden ingeklapt.
De vliegBench gaat als volgt: Je haalt aan de zijkant de schroeven eraf, snijd eventueel de tie-wrap los. De losse schroeven berg je op in een ziploc zakje, deze plak je op (de plek waar de hond lag) de onder/binnenkant bak van de Bench. Je kan de dekens, het tuigje, halsband, penning en riem ook daartussen opbergen met het deurtje er bovenop. De bovenkant kap van de Bench, draai je ondersteboven en zet je op het deurtje. Op deze manier neemt de ingeklapte Bench weinig ruimte in beslag. Je kan met een stuk trouw de onder en de bovenkant bij elkaar houden of de kappen met tiewraps aan elkaar vast zetten.

Als laatste maak je een A4tje met het verzendadres en afleveradres, deze plak je vast met schilders/Ducttape op een opvallende plek voor de bode. De XXL Bench weegt 12 kilo. Neem contact op voor het afleveradres: info@pippisopvang.com


Als ik een hond adopteer moet ik hem dan nog trainen? 

Ja, absoluut! Wij zorgen ervoor dat het medische gedeelte is voldaan geen karpattenziekte, hartworm en parasieten. Tanden schoon, huidaandoeningen zijn opgelost en eventuele andere lichamelijke problemen die zijn opgemerkt door de dierenarts. Daarna begint het socialisatie proces en het observeren van het gedrag. De basis, zoals lopen aan de lijn, gewenning aan de bench en het normaal benaderen van het dieren, liefst ook al wat speels en het eten uit je hand. Als dit allemaal is gelukt, stellen wij de hond beschikbaar voor adoptie.

Jij als eigenaar gaat aan de slag met het zindelijk maken van de hond, en het trainen van kleine momenten alleen thuis zijn niet opspringen bij bezoek. Gewenning op straat tussen de auto's, spelende kinderen en andere obstakels.

Jou aandeel hierin is knetter hard werken samen met je hond. Elke dag trainen en oefenen tot het hele plaatje klopt, soms duurt dit proces 3 maanden maar vaak ook een jaar of zelfs langer. 


Kan ik een geadopteerde hond alleen thuis laten? 

Reken erop dat de geadopteerde hond, het eerste jaar niet alleen thuis kan zijn. Het is een tijdelijke fase, het doel blijft om hem te leren alleen thuis te blijven alleen kost dit veel tijd en geduld. Je kan hierbij hulp inschakelen van familie, waar hij naartoe mag als jij weggaat, een wandelvriendje waarmee je afwisselen met oppassen, een hondendagverblijf waar hij heen kan, een oproep in de buurtapp om iemand te vinden. Met creatief nadenken, kom je altijd tot een oplossing. 


Ik heb ervaring met honden maar dit zal onze eerste rescue worden. Wat zijn tips waar we echt rekening mee moeten houden?

Geef vooral veel rust , niet te veel willen en beperk alle nieuwe prikkels. Als je een tuin hebt zal ik hem zeker de eerste weken daar zijn behoefte laten doen. Is hij gewend aan zijn huis en tuin dan langzaam aan korte uitstapjes naar buiten. Het kan handig zijn om in het begin steeds dezelfde korte route te lopen. Dit geeft zekerheid en houvast. Voor in huis zou je met korte hersenwerkjes kunnen beginnen, dit maakt hem slim en kan lekker slapen. Lees meer in onze blog: Een straathond adopteren, waar moet je aan denken?


Verhaard de Westpointer? 

Haaruitval is heel normaal bij honden. Er zijn twee manieren van verharen, namelijk de blokrui en mozaïekverharing. Bij een blokrui vallen er tegelijkertijd veel haren uit, deze rui komt meestal voor in het voorjaar en in het najaar. Een ruiperiode duurt ongeveer 6 tot 10 weken als je het op een natuurlijk beloop laat. Onze ervaring is dat de Westpointers in Nederland een dikkere en soms zelfs een langere vacht krijgen dan op Curacao.

Feit: Een hond of kat in huis is meer werk met schoonmaken.