Meest gestelde vragen

Lees deze vragen goed door, misschien kun je hier het antwoord op jouw vraag wel vinden!


Hoe kan ik jullie financieel helpen? 

Wat fijn dat je ons wilt helpen! Alle kleine beetjes helpen. Kijk voor deze vraag even op de pagina help ons


Ik wil graag een dier adopteren, hoe gaat dat precies in zijn werk?

Voor deze informatie willen we je graag door verwijzen naar de adoptieprocedure pagina. Hier staat informatie over de adoptieprocedure bij Pippi's. Ook kun je vast een kijkje nemen bij dieren ter adoptie


Ik wil graag pleegouder worden van een hond/kat, kan dit bij jullie?

Wat ontzettend leuk dat jij interesse hebt om foster te worden voor een of meer van onze dieren. We zijn namelijk altijd opzoek naar fosters op Curaçao, maar ook in Nederland! Wat houdt dit precies in en ben jij geschikt? Lees hier meer. 


Waar kan ik mezelf aanmelden als vrijwilliger/stagiaire? 

Wij hebben inmiddels een compleet team staan, we nemen daarom geen nieuwe mensen aan, niet voor een dagje en ook niet voor lange periodes. We willen je heel erg bedanken voor je interesse om bij Pippi’s aan de slag te gaan. Dit waarderen we enorm! We wensen jullie veel succes met het zoeken van een leuk en leerzaam avontuur.

Hierbij de collega stichtingen op het eiland:
Carf, DOG, Rescue Paws, Feed Friends Foundation, Dierenhulp, Cats of Curacao, Alle Hadoc, Dierenbescherming, Kitten Rescue


Wanneer kan ik de opvang bezoeken? 

Je kan aanmelden voor de Meet & Greet en/of zwemwandeling met paarden en ezels. De dieren die hier aan meedoen zijn voldoende gesocialiseerd maken graag kennis je! Spontaan bezoek is niet mogelijk. Wij zorgen voor getraumatiseerde en verwaarloosde dieren. Rust en veiligheid vinden wij noodzakelijk op de opvang, zodat dit een veilige en ontspannen plek blijft voor de dieren. 


Er ligt een aangereden hond/kat op straat? 

Vraag iemand naast je de dierenarts te bellen. Laat een gewond dier nooit alleen achter. Ze kruipen weg onder de struiken en sterven aan een langzame dood. Geef water. Bijna iedereen heeft wel een strandlaken in de auto, leg het dier hierop en til hem/haar voorzichtig in de auto. Je verdeeld het draagvlak en je trekt minder aan het pijnlijke lichaam. Als het dier hapt is het dier simpelweg bang of pijnlijk. Blijf zelf kalm! Bescherm je handen met een handdoek. Gooi een doek over zijn hoofd. Pak stevig rondom de hals van het dier, zo voorkom je dat ze in je handen happen, niet knijpen of aan het nekvel trekken! Vraag eventueel een tweede persoon te helpen, tillen aan de achterkant. Pas goed op je gezicht, altijd je gezicht wegdraaien. Mocht een hond/kat bijten, geen stress. Verzorg met Betadine en een tetanusprik halen bij de dokter, mocht deze zijn verlopen (na 10 jaar).

 

Vermiste of gevonden honden:
Rescue Animals Curaçao
Durf te vragen dieren Curaçao


Ik heb een bedrijf en wil jullie graag ondersteunen namens mijn bedrijf, hoe gaat dit?

Wat fijn dat je ons wil ondersteunen namens je bedrijf! Voor meer informatie kijk even op de pagina voor bedrijven.


Er staat een ezel vast aan een touw, langs de weg? 

Bel de Dierenpolitie, telefoonnummer: 917
Elke vastgebonden ezel heeft een eigenaar. Wij als stichting hebben niet de rechten om hem mee te nemen, je kan ook de Dierenbescherming proberen te benaderen. Geef een flinke emmer vers water, onbeperkt hooi en wat fruit (niet teveel)
Film en maak foto's, die je kan doorsturen. 


Ik heb een oud matras kan je die gebruiken voor de honden? 

Onze honden slapen op zaagsel. De gaan fantastiek spelen en scheuren aan het matras, geeft het ontzettend veel rommel in de tuinen ook gebruiken ze hem als wc. De kapot gescheurde matrassen zijn vrij snel ( 1 a 3 dagen) beschadigd. We moeten dan naar de Vuilnisbelt rijden om het afval te storten. Het zaagsel is beter voor het milieu, het gaat samen met de mest naar de plantage, waar het wordt verwerkt als voeding voor de planten. Fris uitziende matrassen, zijn wel welkom voor in de vrijwilligers studio. 


Wij denken er over zelfstandig een hond uit Curaçao mee te nemen naar Nederland, wat is er nodig aan injecties, hoe lang voor vertrek moeten die injecties, waar koop ik een geschikte bench om te vliegen, naja, alles wat nodig is aan voorbereidingen

Voor vertrek raden wij een snaptest aan, zodat je zeker weet dat je hond/kat in goede gezondheid is voor vertrek. Verplicht moet je de hond/kat laten chippen en de Rabiës vaccinatie, die moet tenminste 21 dagen van tevoren. De Kat/Hond aanmelden bij luchtvaartmaatschappij, TUI kost 70 euro en KLM 200 euro. Je hebt het gewicht nodig van de hond/kat. Het ras (hond Westpointer), afmetingen van de bench en het gewicht van de bench en huisdieren. Bij KLM en TUI moet je minimaal 72 uur voor vertrek aanvragen of je je hond mee mag nemen. Je kan kiezen voor de Cabine onder de 8 kilo anders gaat je dier automatisch naar het ruim. In de week voor vertrek met hond/kat naar dierenarts voor een gezondheidsverklaring. Met die verklaring en je paspoort, ga je naar de Veterinaire dienst op Parera om stempels te halen (70 naf). De afspraak vooraf Telefonisch inplannen op doordeweekse dagen tussen 8.00 - 11.00. De gezondheidsverklaring mag tijdens de reis niet ouder zijn dan 10 dagen. Een bench koop je bij de Dommelsche Watermolen, zorg dat de hond/kat rechtop kan staan en voor zijn neus en billen ruimte hebben het dier moet tijdens de reis voldoende ruimte hebben om te bewegen. Pups die goed samengaan mogen tot 14 kilo samen in de bench reizen. Bij KLM is een drinkbakje aan de deur verplicht. Zorg voor een goed passend tuig met tag/telefoonnummer en een halsband met telefoonnummer. Lijn de hond dubbel aan op het vliegveld, zodat je zeker weet dat hij niet ontsnapt! Als je aan de balie hebt ingecheckt, ga je buiten om de hoek de huisdieren wegbrengen vanuit daar gaan ze naar het ruim. De bench gaat door een scanner en jij loopt met je hond langs de portier. Voor katten heb je een speciale ruimte, met een krat waar je tijdens de bench scan kan wachten met je kat. Daarna kan je de deur van de bench extra verstevigen met 4 tie-wrap. In Nederland moet de hond nog 6 maanden, elke maand behandeld worden tegen Hartworm. Hiervoor kan je Nexgard Spectra/Heartgard/Milbemax geven. In Nederland moet de hond ook een vaccinatie krijgen tegen de ziekte van Weil. Pas goed op in Nederland, het is een totaal Nieuwe omgeving, waardoor dieren totaal anders kunnen reageren. Vaak raken dieren uit het Buitenland vermist! Wees daarop voorbereid, zorg voor veiligheid. Na een half jaar raden wij een snaptest aanbij de dierenarts, soms kan door veranderingen, de weerstand verlagen en de sluimerende Karpattenziekte optreden. Gaat je hond vage klachten vertonen minder eetlust, hoesten of veel slapen dan ook direct testen op Ehrlichia, Anaplasma en Babesia. 


Ik ben op vakantie op Curaçao. Er loopt een zielige hond wat kan ik doen als alle stichtingen vol zitten?

Het is een lastige situatie voor de straathonden. Er lopen duizenden dieren te zoeken naar eten, drinken en liefde. Als jij actie wilt ondernemen kan je het volgende doen om te helpen:

Drinken!  Voorzie de zwerfdieren van vers drinkwater, het liefst dagelijks.  Als dat niet lukt kan je een grote emmer water plaatsen, met een stok erin.  Zodat de hagedissen of andere kleinere dieren niet verdrinken. Plaats een lage drinkbakje met water ernaast voor de kleintjes. Je kan hier van alles voor gebruiken: oude Tupperware bakjes, afhaal eetbakjes, potten waarin eten heeft gezeten, de schaaltjes van groente uit de supermarkt, emmers en natuurlijk ook gewone drinkbakken voor honden en katten op straat. Denk wel aan het milieu het is niet de bedoeling dat we het hele eiland gaan vervuilen. Het waait hard op Curaçao, je kan de schaaltjes verzwaren met stenen.  Zelfs als je kort op het eiland bent kan je drinkwater geven aan de dieren, als elke toerist helpt is het probleem ook opgelost. Een leuke bezigheid tijdens het toeren over het eiland.

Eten! De dieren hebben onwijs honger, geef bij voorkeur blikvoer. Bij extreme ondervoeding en niet te veel in 1 portie. Zorg dat je porties verdeeld, zodat de kwetsbare straathonden ook rustig kunnen eten. Liefst om een hoekje, zodat ze elkaar niet zien eten. Hiermee voorkom je stress. Geef liever geen eten van de grond, zo krijgen ze zand en straatvuil binnen. Je kan hiervoor oude bakjes gebruiken, deksels van emmers of een plastic (vuilnis)zak met stenen erop, tegen het wegwaaien.


Ik ben binnenkort jarig, ik wil familie en vrienden via WhatsApp / Facebook vragen donaties voor Pippi's in te zamelen. Zal ik een crowdfunding starten? 

Jouw hulp is mega waardevol! Hiervoor zijn we heel dankbaar. We krijgen meer bekendheid waardoor adopties beter lopen en het opgehaalde bedrag zal 100% besteed worden aan de zieke en gewonde dieren in nood. Via de bekende Crowdfunding pagina's verlies je 15% van het opgehaalde bedrag, omdat de website betaald moet worden. Wij vinden dit zonde van het geld, want het opgehaalde bedrag kan best hoog oplopen. We kunnen een betaalverzoek aanmaken met jouw naam. Zo weten we aan het einde van de inzameling Exact wat jij hebt opgehaald. 


Wat is het adres van de opvang? 

Telefoonnummer en adres gegevens staan niet op de website, omdat we druk zijn met de zorg van de dieren. Hier hebben wij voor gekozen, omdat we de rustig houden op de opvang. De dieren hebben tijd nodig om te herstellen van hun trauma's en het leven op straat. Contact ons via mail: info@pippisopvang.com


Kunnen mijn kinderen na schooltijd komen helpen met het verzorgen van de dieren? 

We werken met vaste dierverzorgers, die de dieren goed kennen en “ander” gedrag, minder eetlust meer slapen zullen opmerken. We vinden het belangrijk dat de dieren niet teveel stress ervaren van veel verschillende mensen op de opvang.
Het is om deze veiligheidsreden niet mogelijk om te helpen. 


Ik heb een mail gestuurd of een formulier ingevuld maar nog geen reactie gehad

Het kan voorkomen dat het soms wat langer duurt voordat we kunnen reageren. Wij zorgen voor ruim 80 a 100 zorgelijke opvangdieren en dit is onze eerste prioriteit. Ik hoop dat jullie begrip hebben dat het verzorgen van de dieren + de nodige dierenarts bezoeken voorgaat op de mail. Wij vragen hiervoor je geduld, we antwoorden wel, maar soms wat later. 


Ik zou graag een reisbench/kennel willen huren, zijn deze ter beschikking bij jullie?

Dat kan! Wij bieden verschillende maten kennels aan. Wij vragen hiervoor een passende vergoeding; € 20,- per week en € 150,-borg .  Wanneer de bench in Nederland of op Curacao is ingeleverd, zal de borg terug gestort worden op de rekening. Voor meer info, stuur ons een mailtje naar: info@pippisopvang.com



Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op!