Meest gestelde vragen

Lees deze vragen goed door, misschien kun je hier het antwoord op jouw vraag wel vinden!


Wanneer kan ik de opvang bezoeken? 

Wij zorgen voor getraumatiseerde en verwaarloosde dieren. Rust en veiligheid vinden wij noodzakelijk op de opvang, zodat dit een veilige plek blijft voor de dieren. Wel kun je je aanmelden voor een Meet & Greet en de zwemwandeling met paarden. De dieren die hier aan meedoen zijn voldoende gesocialiseerd en lopen graag met je mee! 


Ik heb een oud matras kan je die gebruiken voor de honden? 

Onze honden slapen op zaagsel. De gaan fantastiek spelen en scheuren aan het matras, geeft het ontzettend veel rommel in de tuinen ook gebruiken ze hem als wc. De kapot gescheurde matrassen zijn vrij snel ( 1 a 3 dagen) beschadigd. We moeten dan naar de Vuilnisbelt rijden om het afval te storten. Het zaagsel is beter voor het milieu, het gaat samen met de mest naar de plantage, waar het wordt verwerkt als voeding voor de planten. Fris uitziende matrassen, zijn wel welkom voor in de vrijwilligers studio. 


Wij denken er over zelfstandig een hond uit Curaçao mee te nemen naar Nederland, wat is er nodig aan injecties, hoe lang voor vertrek moeten die injecties, waar koop ik een geschikte bench om te vliegen, naja, alles wat nodig is aan voorbereidingen

Voor vertrek raden wij een snaptest aan, zodat je zeker weet dat je hond/kat in goede gezondheid is voor vertrek. Verplicht moet je de hond/kat laten chippen en de Rabiës vaccinatie, die moet tenminste 21 dagen van tevoren. De Kat/Hond aanmelden bij luchtvaartmaatschappij, TUI kost 70 euro en KLM 200 euro. Je hebt het gewicht nodig van de hond/kat. Het ras (hond Westpointer), afmetingen van de bench en het gewicht van de bench en huisdieren. Bij KLM en TUI moet je minimaal 72 uur voor vertrek aanvragen of je je hond mee mag nemen. Je kan kiezen voor de Cabine onder de 8 kilo anders gaat je dier automatisch naar het ruim. In de week voor vertrek met hond/kat naar dierenarts voor een gezondheidsverklaring. Met die verklaring en je paspoort, ga je naar de Veterinaire dienst op Parera om stempels te halen (70 naf). De afspraak vooraf Telefonisch inplannen op doordeweekse dagen tussen 8.00 - 11.00. De gezondheidsverklaring mag tijdens de reis niet ouder zijn dan 10 dagen. Een bench koop je bij de Dommelsche Watermolen, zorg dat de hond/kat rechtop kan staan en voor zijn neus en billen ruimte hebben het dier moet tijdens de reis voldoende ruimte hebben om te bewegen. Pups die goed samengaan mogen tot 14 kilo samen in de bench reizen. Bij KLM is een drinkbakje aan de deur verplicht. Zorg voor een goed passend tuig met tag/telefoonnummer en een halsband met telefoonnummer. Lijn de hond dubbel aan op het vliegveld, zodat je zeker weet dat hij niet ontsnapt! Als je aan de balie hebt ingecheckt, ga je buiten om de hoek de huisdieren wegbrengen vanuit daar gaan ze naar het ruim. De bench gaat door een scanner en jij loopt met je hond langs de portier. Voor katten heb je een speciale ruimte, met een krat waar je tijdens de bench scan kan wachten met je kat. Daarna kan je de deur van de bench extra verstevigen met 4 tie-wrap. In Nederland moet de hond nog 6 maanden, elke maand behandeld worden tegen Hartworm. Hiervoor kan je Nexgard Spectra/Heartgard/Milbemax geven. In Nederland moet de hond ook een vaccinatie krijgen tegen de ziekte van Weil. Pas goed op in Nederland, het is een totaal Nieuwe omgeving, waardoor dieren totaal anders kunnen reageren. Vaak raken dieren uit het Buitenland vermist! Wees daarop voorbereid, zorg voor veiligheid. Na een half jaar raden wij een snaptest aanbij de dierenarts, soms kan door veranderingen, de weerstand verlagen en de sluimerende Karpattenziekte optreden. Gaat je hond vage klachten vertonen minder eetlust, hoesten of veel slapen dan ook direct testen op Ehrlichia, Anaplasma en Babesia. 


Ik ben op vakantie op Curacao. Er loopt een zielige hond wat kan ik doen als alle Stichtingen vol zitten?

Het is een lastige situatie voor de straathonden. Er lopen duizenden dieren te zoeken naar eten, drinken en liefde. Als jij actie wilt ondernemen kan je het volgende doen om te helpen:

Drinken!  Voorzie de zwerfdieren van vers drinkwater, het liefst dagelijks.  Als dat niet lukt kan je een grote emmer water plaatsen, met een stok erin.  Zodat de hagedissen of andere kleinere dieren niet verdrinken. Plaats een lage drinkbakje met water ernaast voor de kleintjes. Je kan hier van alles voor gebruiken: oude Tupperware bakjes, afhaal eetbakjes, potten waarin eten heeft gezeten, de schaaltjes van groente uit de supermarkt, emmers en natuurlijk ook gewone drinkbakken voor honden en katten op straat. Denk wel aan het milieu het is niet de bedoeling dat we het hele eiland gaan vervuilen. Het waait hard op Curaçao, je kan de schaaltjes verzwaren met stenen.  Zelfs als je kort op het eiland bent kan je drinkwater geven aan de dieren, als elke toerist helpt is het probleem ook opgelost. Een leuke bezigheid tijdens het toeren over het eiland.

Eten! De dieren hebben onwijs honger, geef bij voorkeur blikvoer bij extreme ondervoeding en niet te veel in 1 portie. Zorg dat je porties verdeeld, zodat de kwetsbare straathonden ook rustig kunnen eten. Liefst om een hoekje, zodat ze elkaar niet zien eten. Hiermee voorkom je stress. Geef liever geen eten van de grond, zo krijgen ze zand en straatvuil binnen. Je kan hiervoor oude bakjes gebruiken, deksels van emmers of een plastic (vuilnis)zak met stenen erop, tegen het wegwaaien.


Ik ben binnenkort jarig, ik wil familie en vrienden via WhatsApp / Facebook vragen donaties voor Pippi's in te zamelen. Zal ik een crowdfunding starten? 

Jouw hulp is mega waardevol! Hiervoor zijn we heel dankbaar. We krijgen meer bekendheid waardoor adopties beter lopen en het opgehaalde bedrag zal 100% besteed worden aan de zieke en gewonde dieren in nood. Via de bekende Crowdfunding pagina's verlies je 15% van het opgehaalde bedrag, omdat de website betaald moet worden. Wij vinden dit zonde van het geld, want het opgehaalde bedrag kan best hoog oplopen. We kunnen een betaalverzoek aanmaken met jouw naam. Zo weten we aan het einde van de inzameling Exact wat jij hebt opgehaald. 


Hoe kan ik jullie financieel helpen? 

Wat fijn dat je ons wilt helpen! Alle kleine beetjes helpen. Kijk voor deze vraag even op de pagina help ons


Ik wil graag een dier adopteren, hoe gaat dat precies in zijn werk?

Voor deze informatie willen we je graag door verwijzen naar de adoptieprocedure pagina. Hier staat informatie over de adoptieprocedure bij Pippi's. Ook kun je vast een kijkje nemen bij dieren ter adoptie


Wat is het adres van de opvang? 

Telefoonnummer en adres gegevens staan niet op de website, omdat we druk zijn met de zorg van de dieren. Hier hebben wij voor gekozen, omdat we de rustig houden op de opvang. De dieren hebben tijd nodig om te herstellen van hun trauma's en het leven op straat. Contact ons via mail: info@pippisopvang.com


Kunnen mijn kinderen na schooltijd komen helpen met het verzorgen van de dieren? 

We werken met vaste dierverzorgers, die de dieren goed kennen en “ander” gedrag, minder eetlust meer slapen zullen opmerken. We vinden het belangrijk dat de dieren niet teveel stress ervaren van veel verschillende mensen op de opvang.
We hebben een minimale leeftijd van 18 jaar oud. 


Ik heb een mail gestuurd of een formulier ingevuld maar nog geen reactie gehad

Het kan voorkomen dat het soms wat langer duurt voordat we kunnen reageren. Wij zorgen voor ruim 80 a 100 zorgelijke opvangdieren en dit is onze eerste prioriteit. Ik hoop dat jullie begrip hebben dat het verzorgen van de dieren + de nodige dierenarts bezoeken voorgaat op de mail. Wij vragen hiervoor je geduld, we antwoorden wel, maar soms wat later. 


Ik heb een bedrijf en wil jullie graag ondersteunen namens mijn bedrijf, hoe gaat dit?

Wat fijn dat je ons wil ondersteunen namens je bedrijf! Voor meer informatie kijk even op de pagina voor bedrijven.


Ik wil graag pleegouder worden van een hond/kat, kan dit bij jullie?

Dat is mogelijk! Wij willen in uitzonderlijke gevallen gebruik maken van pleegouders. Alléén als je bijzonder getraind bent, veel ervaring hebt en tevens stabiele honden/katten hebt thuis. Wij bieden enorm zorgvuldige zorg aan onze dieren, het liefst houden wij onze dieren daarom onder eigen toezicht.

Als pleegouder heb je de grote verantwoordelijkheid over een van onze honden. Daarom vinden wij het heel belangrijk dat de hond uiterst goed wordt verzorgd. Let op: De periode is onbepaald en kan niet zomaar worden onderbroken!

We verwachten van de pleegouder: een veilige en goede basis voor de toekomst. Het geluk van de hond/kat staat voorop! Een pleeghuis voor de hond/kat waar liefde en zorg centraal staat! 

Bent u geïnteresseerd in pleegouder worden? Neem contact op met info@pippisopvang.com


Ik zou graag een reisbench/kennel willen huren, zijn deze ter beschikking bij jullie?

Dat kan! Wij bieden verschillende maten kennels aan. Wij vragen hiervoor een passende vergoeding € 20,- borg € 150,-.  Wanneer de bench in Nederland of op Curacao is ingeleverd, zal de borg terug gestort worden op de rekening. Voor meer info, stuur ons een mailtje naar: info@pippisopvang.comStaat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op!