Meest gestelde vragen

Lees deze vragen goed door, misschien kun je hier het antwoord op jou vraag al wel vinden!


Hoe kan ik jullie financieel helpen? 

Wat fijn dat je ons wilt helpen! Alle kleine beetjes helpen. Kijk voor deze vraag even op de pagina help ons


Wanneer kan ik de opvang bezoeken? 

Bij ons is het nooit mogelijk om de opvang te bezoeken. Dit omdat wij werken met getraumatiseerde en verwaarloosde dieren. We willen graag de rust en veiligheid bewaren op de opvang, zodat dit een veilige plek blijft voor de dieren. Wel kun je je aanmelden voor een zwemwandeling met paarden of een wandeling met honden. De dieren die hier aan meedoen zijn hier klaar voor en lopen graag met je mee! 


Wat is het adres van de opvang? 

Het adres van de opvang is niet openbaar. Hier hebben wij voor gekozen omdat we de rust op de opvang willen bewaren. De dieren hebben rust nodig om te herstellen van hun trauma's en leven op straat. 


Kunnen mijn kinderen na schooltijd komen helpen met het verzorgen van de dieren? 

Nee, wij werken met vaste dierverzorgers, die de dieren goed kennen en “ander” gedrag, minder eetlust meer slapen zullen opmerken. We vinden het belangrijk dat de dieren niet teveel stress ervaren van veel verschillende mensen op de opvang. Daarbij hebben we een minimale leeftijd van 18 jaar oud voor de vrijwilligers en stagiaires. 


Ik heb een mail gestuurd of een formulier ingevuld maar nog geen reactie gehad

Het kan voorkomen dat het soms wat langer duurt voordat we kunnen reageren op alles. Wij zorgen voor veel dieren en dit is onze eerste prioriteit. Het verzorgen van de dieren en dierenarts gaat voor de mail. Wij vragen hiervoor je begrip en geduld, we antwoorden wel maar soms wat later. 


Ik heb een bedrijf en wil jullie graag ondersteunen namens mijn bedrijf, hoe gaat dit?

Wat fijn dat je ons wil ondersteunen namens je bedrijf. Voor meer informatie kijk even op de pagina voor bedrijven.


Ik wil graag een dier adopteren, hoe gaat dat precies in zijn werk?

Voor deze informatie willen we je graag door verwijzen naar de adoptieprocedure pagina. Hier staat informatie over de adoptieprocedure bij Pippi's. Ook kun je vast een kijkje nemen bij dieren ter adoptie