Adoptieprocedure

Als je interesse hebt in het adopteren van een hond of kat, lees dan alsjeblieft de onderstaande informatie zorgvuldig door om goed voorbereid te zijn!

Wat komt er allemaal kijken bij een adoptie? Hier is een overzicht:

  1. Bekijk alle beschikbare dieren ter adoptie om een indruk te krijgen van hun karakter en eigenschappen.

  2. Vul het interesseformulier volledig en uitgebreid in. We accepteren alleen volledig ingevulde formulieren, zodat we een goede match kunnen maken. Na het invullen van het formulier volgt een belafspraak.

  3. Na uitgebreid contact met de adoptant en het vinden van een match, sturen wij een adoptiecontract. Hierin staat onder andere dat de adoptant volledig verantwoordelijk is voor de zorg en het welzijn van de hond/kat. Als de adoptant zich hier niet aan houdt en het dier zich niet in optimale omstandigheden bevindt, zal het dier worden teruggebracht naar Pippi's Opvang. Elke hond/kat heeft een vaccinatieboekje en chipnummer.

  4. Als de adoptie rond is, regelen wij alles voor de reis. We zoeken ook naar een vluchtbegeleider die de hond mee zal nemen naar Nederland. Op de afgesproken datum kun je de hond ophalen op Schiphol.

Adoptie van een hond:

  • We zorgen voor de benodigde vaccinaties tot vertrek, de rabiësinenting, de chip, de officiële documenten inclusief een gezondheidsverklaring en vaccinatieboekje. De vlucht is inbegrepen, en we voorzien ook in een reisbench. Maandelijks behandelen we de honden met preventiemiddelen. Vlak voor vertrek onderzoekt de dierenarts de hond en neemt een bloedtest af. Volwassen dieren zijn op Curaçao gesteriliseerd/gecastreerd.

Adoptie van een puppy:

  • Pups mogen pas vliegen vanaf een leeftijd van 15 weken. Voor de vlucht en invoer naar Nederland zijn een aantal vereisten nodig, waaronder een gezondheidsverklaring van de dierenarts, volledige vaccinatie en een Rabiësinenting. Voor vertrek maakt de veterinaire dienst een paspoort op aan de hand van de eerder genoemde documentatie. Voor de vlucht zelf is een bench nodig die door de stichting wordt geregeld. Ook zorgen we ervoor dat de pups behandeld en beschermd zijn tegen parasieten. Voor vertrek voert de dierenarts ook een bloedtest uit.

Adoptiekosten voor een hond:

  • De adoptiekosten bedragen €450,-, inclusief alle benodigde vaccinaties tot vertrek, de chip, officiële documenten (waaronder een gezondheidsverklaring) en de vlucht.

Adoptiekosten voor een kat:

  • De adoptiekosten bedragen €350,-, inclusief alle benodigde vaccinaties tot vertrek, de rabiësinenting, de chip, officiële documenten (waaronder een gezondheidsverklaring) en de vlucht.

Elke tweede kat of hond is gratis als direct gezinsmaatje! Dit geldt niet voor de stichting, maar wel voor jou als adoptant.

Lees verder op "Hoe gaat het verder na adoptie?" voor meer informatie over de reis naar Nederland en de nazorg voor het dier.