Adoptieprocedure

Heb je interesse in een hond of een kat ? Lees dan onderstaande informatie goed door voor een goede voorbereiding! 

Dan gaan we nu kijken wat er allemaal bij komt kijken, zo’n adoptie!

Het begint bij het bekijken van onze dieren ter adoptie. Hier kun je alle dieren zien die ter adoptie zijn en krijg je een indruk van hun karakter en eigenschappen. 

Daarna kun je voorafgaand aan de adoptie een adoptie formulier invullen. We accepteren alleen volledig en uitgebreide ingevulde formulieren. Dit komt omdat wij vanaf een afstand een geschikte plek moeten beoordelen voor het dier.

Wanneer er na uitgebreid contact met de adoptant, een match gevonden word. Versturen wij een contract . In het contract staat onder andere dat de adoptant volledig verantwoordelijk is voor de beste zorg en welzijn van de hond/kat. Indien de adoptant zich hier niet aan houdt en de hond/kat zich niet in optimale omstandigheden bevindt, zal het dier worden teruggenomen door Pippi's opvang. Elke hond/kat heeft een vaccinatieboekje en chipnummer.

Als de adoptie rond is regelen wij alles voor de reis. Ondertussen zoeken wij naar een vluchtbegeleider die de hond mee zal nemen naar Nederland. Op de afgesproken datum kun je de hond ophalen op Schiphol. 

Puppy's

Besluit je om een puppy te adopteren, houdt er dan rekening mee dat deze pas vanaf een leeftijd van 15 weken mag vliegen. De pup kan worden geadopteerd door iemand uit Nederland. De vlucht en invoer naar Nederland heeft een aantal vereisten die voor vertrek doorlopen moeten worden. De dierenarts moet een gezondheidsverklaring afgeven, de hond moet geënt worden tegen Rabiës en de veterinaire dienst moet vlak voor vertrek een paspoort opmaken aan de hand van de eerdergenoemde documentatie. Als dit traject is doorlopen kan en mag de hond vliegen. Voor de vlucht zelf is een bench benodigd die door de stichting is geregeld. Dit hele traject kost €350,-

Adoptie kosten hond:

De kosten voor adoptie  van een hond bedraagt €350,00. In dit bedrag zitten de kosten voor de benodigde vaccinaties tot vertrekt, de rabiës enting, de chip, de officiële documenten (waaronder een gezondheidsverklaring) en de vlucht inbegrepen. Het adoptie bedrag is verhoogd naar € 350,- omdat we vlak voor vertrek nog een bloedtest afnemen bij de honden. Hierdoor weten wij 100% zeker dat ze in de tussentijd van herstel naar adoptie geen hartworm of karpattenziekte hebben opgelopen, voordat ze vertrekken naar Nederland. Soms kan karpattenziekte ongemerkt sluimeren. Maandelijks krijgen de honden preventiemiddelen. Ook zijn helaas de vliegkosten dubbel duurder geworden door Covid-19. 

De adoptie kosten voor een hond op Curacao bedraagt 350,- ANG. 

Adoptie kosten kat:

De kosten voor een adoptie van een kat bedraagt € 250,- In dit bedrag zitten de kosten voor de benodigde vaccinaties tot vertrekt, de rabiës enting, de chip, de officiële documenten (waaronder een gezondheidsverklaring) en de vlucht inbegrepen. 

De adoptie kosten voor een kat op Curacao bedraagt 250,- ANG

2e dier Gratis binnen het gezin:

Elke tweede kat, of hond is gratis als direct gezinsmaatje! Natuurlijk niet voor de stichting, wel voor jou als adoptant.

Wij stellen het gezelschap van een maatje zeer op prijs. Het is absoluut een verrijking voor het dier om samen met een soortgenoot te leven.

Let op: Jij als adoptant krijgt dubbele voer en dierenartskosten. Ook tellen tijdens de zomervakantie de dierenhotelkosten dubbel. Vaak krijg je wel een kleine korting met meerdere huisdieren. Hou hiermee rekening, voordat je beslist.  

De reis naar Nederland: 

De hond wordt vervoerd in een speciale reiskennel met een lekker bed. Wij rekenen een borg van €100,00 voor het gebruik van deze reiskennel. Na aankomst van de hond in Nederland moet de reiskennel zo snel mogelijk verstuurd of afgegeven worden naar ons verzamelpunt in Nederland. Zodra de bench is aangekomen op ons verzamelpunt zullen we de borg retourneren. Je kunt ervoor kiezen om de borg te doneren aan de stichting. Wil je dit liever niet, stuur dan nadat de bench is verzonden en aangekomen een betaalverzoek, dan boeken wij het bedrag terug.  

Lees verder op onze blog Geadopteerd, wat nu?