Adoptieprocedure

Wat leuk dat jullie interesse hebben in een hond of een kat ? Lees dan onderstaande informatie goed door voor een goede voorbereiding! 

 

Wat komt er allemaal kijken bij een adoptie, lees je hieronder!

 

Alle beschikbare  dieren ter adoptie  kan je bewonderen, je krijgt op deze manier een indruk van hun karakter en eigenschappen. 

De vervolgstap is het interesseformulier invullen. We accepteren alleen volledig en uitgebreide ingevulde formulieren. Zodat we goed kunnen beoordelen voor de juiste match. Hierop volgt een bel-afspraak. 

Wanneer er na uitgebreid contact met de adoptant, een match is gevonden. Versturen wij een adoptiecontract . In het contract staat onder andere dat de adoptant volledig verantwoordelijk is voor de beste zorg en welzijn van de hond/kat. Indien de adoptant zich hier niet aan houdt en de hond/kat zich niet in optimale omstandigheden bevindt, zal het dier worden teruggenomen door Pippi's opvang. Elke hond/kat heeft een vaccinatieboekje en chipnummer.

Als de adoptie rond is regelen wij alles voor de reis. Ondertussen zoeken wij naar een vluchtbegeleider die de hond mee zal nemen naar Nederland. Op de afgesproken datum, kun je de hond ophalen op Schiphol. 

 

Adoptie  hond:

Wij zorgen voor de benodigde vaccinaties tot vertrekt, de rabiës enting, de chip, de officiële documenten waaronder een gezondheidsverklaring en vaccinatieboekje. De vlucht is inbegrepen, ook zorgen we voor een reisbench. Maandelijks behandelen we de honden met preventiemiddelen. Vlak voor vertrek onderzoekt de dierenarts de hond en neemt een bloedtest af. Volwassen dieren zijn op Curaçao gesteriliseerd/gecastreerd. 

 

Puppy's

Besluit je om een puppy te adopteren, houdt er dan rekening mee dat deze pas vanaf een leeftijd van 15 weken mag vliegen.  De vlucht en invoer naar Nederland heeft een aantal vereisten die voor vertrek doorlopen moeten worden. De dierenarts moet een gezondheidsverklaring afgeven, de pup is volledig gevaccineerd en moet geënt worden tegen Rabiës. Net voor vertrek zal de veterinaire dienst een paspoort opmaken aan de hand van de eerdergenoemde documentatie. Als dit traject is doorlopen kan en mag de hond vliegen. Voor de vlucht zelf is een bench benodigd die door de stichting is geregeld. Ook zorgen we ervoor dat de dieren behandeld en beschermd zijn tegen parasieten. Net voor vertrek verzorgen wij ook een bloedtest bij de dierenarts. 

 

Adoptiekosten

Dit hele traject kost voor jullie €450,- een kleine tegemoetkoming in de gemaakte kosten. 

Adoptie kosten kat:

De kosten voor een adoptie van een kat bedraagt € 350,- In dit bedrag zitten de kosten voor de benodigde vaccinaties tot vertrekt, de rabiës enting, de chip, de officiële documenten (waaronder een gezondheidsverklaring) en de vlucht inbegrepen. 

De adoptie kosten voor een kat op Curaçao bedraagt 350,- ANG een kleine tegemoetkoming in de gemaakte kosten. 

 

2e dier Gratis binnen het gezin:

Elke tweede kat, of hond is gratis als direct gezinsmaatje! Natuurlijk niet voor de stichting, wel voor jou als adoptant.

Wij stellen het gezelschap van een maatje zeer op prijs. Het is absoluut een verrijking voor het dier om samen met een soortgenoot te leven.

Let op: Jij als adoptant krijgt dubbele voer en dierenartskosten. Ook tellen tijdens de zomervakantie de dierenhotelkosten dubbel. Vaak krijg je wel een kleine korting met meerdere huisdieren. Hou hiermee rekening, voordat je beslist.  

 

De reis naar Nederland: 

 

Bij het adoptie contract ontvang je een mail met uitgebreide informatie over de hele reis van jullie adoptiedier. 

 

De hond wordt vervoerd in een speciale reiskennel met een lekker bed. Wij rekenen een borg van €150,00 voor het gebruik van deze reiskennel. Na aankomst van de kat/hond in Nederland moet de reiskennel zo snel mogelijk verstuurd of afgegeven worden naar ons verzamelpunt in Nederland. Zodra de bench is aangekomen op ons verzamelpunt zullen we de borg retourneren. Je kunt ervoor kiezen om de borg te doneren aan de stichting. Wil je dit liever niet, stuur dan nadat de bench is verzonden en aangekomen een betaalverzoek, dan boeken wij het bedrag terug.  

Aangekomen in Nederland:

  • Belangrijk; hond/pup nog 6 maanden, maandelijks behandelen met Nexgard Spectra of Milbemax. 
  • In Nederland moeten hond/pup nog een keer gevaccineerd worden, volgens de eisen in Nederland (ziekte van Weil)
  • Ook is een controle snaptest bloedtest na 3 a 6 maanden een aanrader. 
  • Pups zullen in Nederland rondom hun 1ste verjaardag, naar de dierenarts moeten voor een sterilisatie/castratie. Teefjes zullen 1x loops worden, 8 weken na de loopsheid kan je steriliseren. Liefst wachten tot een jaar. 
  • Het is natuurlijk voor de hond/kat een complete verandering van omgeving. Laat het dier zoveel mogelijk rusten. Indien het niet goed gaat, neem dan contact met ons op. Wij zullen meedenken, adviseren en samen een goede oplossing vinden.


Lees verder op "Hoe gaat het verder na adoptie?"