Word foster!


Beste dierenliefhebber,

Wat geweldig dat je interesse toont om een foster te worden voor een van onze dieren! Of je nu op Curaçao of in Nederland bent, jouw steun is van onschatbare waarde voor deze dieren die een tweede kans verdienen. Maar wat houdt het precies in om een foster te zijn, en ben jij geschikt?

 

Bij ons op het rescue center bieden we de eerste zorg voor de dieren. We zorgen voor wondverzorging, medicatie, ontworming, en zorgen ervoor dat ze voldoende eten en vers water hebben. Daarnaast leren ze bij ons omgaan met andere dieren, en leren ze hun eigen taal spreken met soortgenoten. Op deze manier bereiden we de dieren zo goed mogelijk voor op hun volgende stap.

 

Die volgende stap begint bij jou als foster thuis. Het dier krijgt bij jou net als bij ons goed te eten en drinken, en je zorgt ervoor dat het op tijd de juiste preventiemiddelen krijgt en indien nodig naar de dierenarts wordt gebracht. Maar wat verandert er? Het dier leert bij jou thuis hoe het is om een echte huishond te zijn. Ze moeten nog veel leren, en daar heb jij begrip en geduld voor. Bij jou thuis krijgen ze liefde en aandacht in overvloed. Sommige dieren hebben nog nooit een (t)huis gehad, dus jij begrijpt dat niet alles in één keer goed kan gaan en ongelukjes kunnen gebeuren. Kortom, ze leren bij jou thuis hoe het is om onderdeel te zijn van een gezin voordat ze naar hun forever home gaan.

 

Samen met het dier kun je werken aan verschillende dingen, zoals aan de riem lopen, zindelijk worden, verder socialiseren met vreemde mensen en andere diersoorten, en wennen aan drukkere situaties zoals verjaardagen en verkeer. Onze honden hebben allemaal een rugzakje, groot of klein. Daarom zoeken we mensen met ervaring in het houden en/of trainen van honden. Heb jij veel ervaring met honden maar geen ervaring als foster? Dat is geen probleem! We verwelkomen jouw expertise en passie voor honden van harte. Jouw ervaring kan van onschatbare waarde zijn voor deze dieren. Laat ons alsjeblieft weten hoe jouw ervaring met honden eruit ziet, zodat we kunnen samenwerken om deze dieren de liefdevolle thuis te bieden die ze verdienen.

 

Ben jij klaar om een verschil te maken in het leven van een rescuedier? Neem dan alsjeblieft contact met ons op via [contactgegevens], of vul ons aanmeldingsformulier in via [link]. Samen kunnen we deze dieren de liefdevolle thuis bieden die ze verdienen.Veel gestelde vragen


Welke dieren kan ik fosteren?

In principe mogen alle dieren die bij ons op het rescuecenter wonen en beschikbaar zijn voor adoptie naar een liefdevolle foster. Dit omvat niet alleen honden, maar ook katten en andere dieren die klaar zijn voor adoptie. Ongeacht de diersoort, hebben ze allemaal behoefte aan een warm thuis en de liefdevolle zorg die jij kunt bieden als foster.

Joy


Zijn er kosten aan verbonden?

Pippi's opvang betaalt alle kosten (voer, dierenarts, etc.), dus er zijn in principe geen kosten aan verbonden voor fosters. Je kunt natuurlijk altijd bijvoorbeeld extra speeltjes voor jouw fosterdier kopen, maar dat is volledig optioneel en hangt af van jouw persoonlijke voorkeur. We willen ervoor zorgen dat fosters zich volledig kunnen concentreren op het bieden van liefde en zorg aan hun pleegdieren, zonder financiële lasten.

Angel & Sem


Ik heb andere huisdieren, kan ik dan wel fosteren?

In veel gevallen is het juist fijn als een rescue dier een soortgenoot heeft waar hij of zij zich aan kan optrekken. Het is echter belangrijk dat het aanwezige dier zelf stabiel is. Als jouw andere huisdier(en) een stabiele en vriendelijke aard hebben, kan dit juist een positieve invloed hebben op het fosterdier. Het kan helpen bij het aanpassingsproces en de socialisatie van het fosterdier. We moedigen fosters aan om de interactie tussen hun eigen huisdieren en het fosterdier geleidelijk en onder toezicht te introduceren, om ervoor te zorgen dat alle dieren zich comfortabel en veilig voelen.

Angel & Zoe


Ik heb (kleine) kinderen, kan ik dan wel fosteren?

Voor sommige dieren kan dit een probleem zijn, omdat ze rust nodig hebben en dit vaak niet mogelijk is in een huis met kleine kinderen. Echter hebben we ook vaak dieren die heel goed met kinderen kunnen. Neem vooral even contact op voor de mogelijkheden! We kunnen samen bekijken welk dier het beste past bij de dynamiek van jouw gezin en of er een geschikte match is die zowel veiligheid voor de kinderen als het welzijn van het fosterdier waarborgt. We streven ernaar om de juiste omgeving te vinden waarin zowel het fosterdier als de kinderen gelukkig en gezond kunnen gedijen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie en advies.


Is er altijd iemand bereikbaar voor vragen tijdens het fosteren?

Ja, je kunt altijd bij ons terecht met je vragen. We begrijpen dat het fosteren van een dier vragen kan oproepen, en we staan klaar om je te ondersteunen en te begeleiden gedurende het hele proces. Bovendien onderhouden we nauw contact met een ervaren hondencoach, dus mochten er zich gedragsproblemen voordoen, dan kunnen we haar hulp inschakelen. Jouw welzijn en dat van het fosterdier staan bij ons voorop, en we zijn er om jou te helpen bij elke stap van de fosterperiode. Aarzel niet om contact met ons op te nemen, we zijn er voor jou en je fosterdier!

Sem


Voor hoe lang ben ik foster?

Je bent foster totdat er een geschikte forever home wordt gevonden voor het dier. Dit kan enkele weken tot enkele jaren duren. Zodra het dier gewend is aan het gezinsleven, gaan we natuurlijk zo snel mogelijk op zoek naar een gouden mandje. Het is echter van tevoren niet te voorspellen hoe snel deze gevonden wordt. Jouw inzet en toewijding als fosterouder helpen het dier om een gelukkig leven te leiden totdat het perfecte thuis wordt gevonden. We zijn dankbaar voor jouw steun gedurende deze periode.


Misschien wil ik het dier na een periode van fosteren wel zelf houden, kan dat?

Dat kan zeker! Wij zijn juist alleen maar blij met het nieuws dat dieren bij hun vertrouwde foster mogen blijven wonen! Als je tijdens het fosteren een sterke band ontwikkelt met het dier en besluit om het een permanent thuis te bieden, dan staan wij hier volledig achter. Het belangrijkste is dat het dier een liefdevolle en veilige omgeving heeft, en als jij die kunt bieden, dan is dat fantastisch nieuws! Laat ons gewoon even weten als je besluit om het dier te adopteren, zodat we alles kunnen regelen en formaliseren. Jouw bereidheid om een dier een forever home te bieden is echt bewonderenswaardig en wordt enorm gewaardeerd.