Word foster!


Wat ontzettend leuk dat jij interesse hebt om foster te worden voor een of meer van onze dieren. We zijn namelijk altijd opzoek naar fosters op Curaçao, maar ook in Nederland! Wat houdt dit precies in en ben jij geschikt?

De eerste zorg op het rescue center

Bij ons op het rescue center bieden we de eerste zorg voor de dieren, denk hierbij aan wondverzorging, medicatie, ontworming, voldoende lekker eten en vers water om te drinken. Ook leren ze bij ons al omgaan met andere soortgenoten doordat ze vrijwel altijd in een groep geplaatst worden. Op deze manier zorgen we dat de dieren zo goed mogelijk aansterken voor hun volgende stap.

Bij jou als foster thuis

Bij jou als foster begint deze volgende grote stap in het leven van een rescuedier. Bij jou krijgt het dier net als bij ons een verse bak water en lekker te eten. Ook zorg je ervoor dat het dier op tijd de juiste preventiemiddelen krijgt en breng je het dier indien nodig naar de dierenarts. Op dit gebied zal er voor het dier weinig veranderen.

Wat wel gaat veranderen is dat het dier gaat leren om een echte huishond te worden. Ze moeten nog veel leren en hier heb jij begrip en geduld voor. Bij jou thuis krijgt het dier aan liefde en aandacht geen tekort. Sommige dieren hebben nog nooit een (t)huis gehad dus jij snapt dat niet alles in één keer goed kan gaan, ongelukjes kunnen gebeuren. Kortom ze leren bij jou thuis hoe het is om onderdeel te zijn van een gezin voordat ze naar hun forever home gaan.

Dingen waar jullie samen met het dier mee aan de slag kunnen gaan zijn onder andere:

  • Aan de riem lopen
  • Zindelijk maken
  • Verder socialiseren (vreemde mensen, andere diersoorten, etc.)
  • Laten wennen aan drukkere situaties (verjaardag, verkeer, etc.)

Onze honden hebben allemaal een rugzakje (groot of klein). We zoeken daarom mensen met ervaring in het houden en/of trainen van honden. Heb jij geen ervaring, maar sta jij wel open voor ondersteuning van een hondencoach die vanuit ons geregeld wordt? Dan mag je ook zeker reageren! Het is daarnaast altijd fijn als er een stabiele soortgenoot in huis is, zodat het fosterdier zich daaraan op kan trekken. Dit is echter geen must.Veel gestelde vragen

Welke dieren kan ik fosteren?

In principe mogen alle dieren die bij ons op het rescuecenter wonen en beschikbaar zijn voor adoptie naar een liefdevolle foster.


Zijn er kosten aan verbonden?

Pippi's opvang betaalt alle kosten (voer, dierenarts, etc.) dus er zijn in principe geen kosten aan verbonden. Je kan natuurlijk altijd bijvoorbeeld extra speeltjes voor jouw fosterdier kopen, maar dat is aan jouzelf en kun je zo gek maken als je zelf wilt. 


Ik heb andere huisdieren, kan ik dan wel fosteren?

In veel gevallen is het juist fijn als een rescue dier een soortgenoot heeft waar hij of zij zich aan op kan trekken. Het is dan wel belangrijk dat dit dier zelf stabiel is. 


Ik heb (kleine) kinderen, kan ik dan wel fosteren?

Voor sommige dieren kan dit een probleem zijn, omdat ze rust nodig hebben en dit vaak niet mogelijk is in een huis met kleine kinderen. Echter hebben we ook vaak dieren die heel goed met kinderen kunnen. Neem vooral even contact op voor de mogelijkheden!


Is er altijd iemand bereikbaar voor vragen tijdens het fosteren?

Je kan altijd bij ons terecht met je vragen. Ook hebben wij goed contact met een hondencoach dus bij gedragsproblemen kunnen we haar hulp inschakelen. 


Voor hoe lang ben ik foster?

Je bent foster totdat er een geschikte forever home wordt gevonden voor het dier. Dit kan enkele weken tot enkele jaren zijn. Zodra het dier gewend is aan het gezinsleven, gaan we natuurlijk zo snel mogelijk opzoek naar een gouden mandje. Het is echter van te voren niet te voorspellen hoe snel deze gevonden wordt. 


Misschien wil ik het dier na een periode van fosteren wel zelf houden, kan dat?

Dat kan zeker! Wij zijn juist alleen maar blij met het nieuws dat dieren bij hun vertrouwde foster mogen blijven wonen!