Vluchtbegeleider

Ben je geïnteresseerd om ons te helpen als een vluchtbegeleider voor de dieren? Wat fantastisch! We willen graag gebruik maken van je aanbod om te helpen als vluchtbegeleider.

Hoe gaat dat in zijn werk vluchtbegeleider zijn? 

Bij TUI mag je als passagier maximaal 50 kilo meenemen, de hond/kat en bench valt hierbinnen.

Als je zelf (+20 kilo, exclusief handbagage) bagage meeneemt is meenemen van een hond helaas niet mogelijk. Wanneer je samen met medereiziger vliegt, kan je samenwerken. De medereiziger neemt zoveel mogelijk gewicht in de koffer en jij zelf een lichte koffer en natuurlijk de hond + bench.

Stichting Pippi’s Opvang zal bij het loket van TUI Fly, de extra bagage kosten voor de hond + bench betalen. Deze kosten komen niet voor jou rekening.

Wat zijn de vervolg stappen:

  1. Telefonisch of per mail aanmelden bij TUI, hier geef je aan dat je een hond meeneemt naar Nederland.

Ze vragen om het volgende:

  • Gewicht hond (gewicht van de geadopteerde hond)
  • Kennel (gewicht van de bench) + afmetingen (afmetingen van de gekozen bench).
  • We boeken altijd 3 kilo extra voor de dekens zodat, we zeker voldoende gewicht hebben gereserveerd.
  1. Voorafgaand aan ons bezoek aan de veterinaire dienst laat ik bij de dierenarts een gezondheidsverklaring maken hiervoor heb ik de volgende gegevens nodig:
  • Volledige naam, die op je paspoort vermeld staat
  • Verblijf adres Curacao
  • Woonadres in Nederland
  • Telefoonnummer

Op Curaçao, 5 dagen voor de vlucht gaan we samen naar de veterinaire dienst bij Parera om de vliegpapieren in orde te maken.

Vergeet je paspoort niet mee te nemen! Deze hebben ze nodig voor de gezondheidsverklaring.

Dag van vertrek: 

Op de dag van vertrek ontmoeten we elkaar op het vliegveld Hato, we gaan samen inchecken, daarna brengen wij zelf de hond naar het juiste loket.

We openen de avond van de vlucht een Whatsappgroep met daarbij de eigenaren in Nederland bijgevoegd. Jullie kunnen elkaar op de hoogte houden tijdens de reis, ook is het gemakkelijk om met elkaar een afspreekpunt af te spreken in Nederland.

Aangekomen in Nederland: 

In Nederland aangekomen haal je na het ophalen van de koffer(s), de hond op bij de ‘speciale bagage (16)’ dan breng je hem/haar mee naar buiten langs de douane, daar staan hele blije baasjes op jullie te wachten.

Alle papieren van de reis komen te vervallen en kan je weggooien, behalve het vaccinatieboekje die mag je overhandigen aan de eigenaar.

Ben je na het lezen van deze pagina nog steeds geïnteresseerd? Vul dan alsjeblieft onderstaand formulier in!